Αδιέξοδοι καιροί

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Αδιέξοδοι καιροί

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Λίχνος

Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Λίχνος είναι ένα φωτεινό παράδειγμα της φανερής εξέλιξης της πένας ενός δημιουργού που εργάζεται πάνω σε αυτό καί μας προσφέρει όλο καί πιο καλά βιβλία. Από τις εκδόσεις Γράφημα, πρόσφατα κυκλοφόρησε καί το νέο του βιβλίο, που φέρει τον ιδιαίτερο τίτλο ''Αδιέξοδοι καιροί''. Ένας τίτλος απόλυτα επίκαιρος καί ταιριαστός με όλο το νόημα των κειμένων του βιβλίου. Πρόκειται για μία συλλογή δεκαπέντε διηγημάτων με επίκεντρο τον άνθρωπο, την θέση του μέσα στην κοινωνία καί τα όποια προβλήματα μας ταλανίζουν όλες κι όλες διαχρονικά σε προσωπικό, επαγγελματικό, κοινωνικό, πολιτικό, αλλά καί οικονομικό επίπεδο. 
Πιστός ο συγγραφέας στο ρεύμα του ρεαλισμού, επιλέγει να μην παρεκκλίνει από αυτό, προσφέροντάς μας έργα που μας βοηθούν να βρούμε τους εαυτούς μας μέσα στα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε αυτά, να εξετάσουμε πολλά γύρω μας από διαφορετικές οπτικές σε σχέση με αυτές που συνηθίζαμε έως σήμερα καί να προβληματιστούμε, να νιώσουμε έντονα συναισθήματα καί να περάσουμε ουσιαστικό χρόνο διαβάζοντας το βιβλίο... Διαθέτει έναν λόγο ευθύ, κοφτό καί βαθύτατα ειλικρινή που μας αποστομώνει. Οι σκέψεις των προσώπων των διηγημάτων είναι διαπεραστικά αληθοφανείς ιντριγκάροντας την κριτική μας ικανότητα καί προσφέροντας μας αρκετή τροφή για σκέψη... Ένα βιβλίο που απαιτεί την αμέριστη προσοχή μας, ώστε να μας μεταδώσει αυτούσια όλα όσα έχει να μας προσφέρει ο δημιουργός του...

Περιγραφή:

Η συλλογή διηγημάτων τού Κωνσταντίνου Λίχνου με τίτλο «Αδιέξοδοι καιροί» χαρακτηρίζονται από τον στο­χασμό τού συγγραφέα πάνω στο ζήτημα της ανθρώ­πινης ύπαρξης, ως προέκταση των κοινωνικών συνθη­κών. Οι ήρωες των έργων, συνήθως ακροβατούν ανά­μεσα στο περιθώριο του συνόλου και την κοινωνική σύμ­βαση. Οριοθετούν τις δυνατότητές τους για επι­βίωση, σε έναν κόσμο παγερά αδιάφορο ενώπιον της συνεί­δησης, ολοκληρωτικά αφοσιωμένο στο κυνήγι της υλι­κής με­γέ­θυνσης. Μία εποχή με προεκτάσεις στο πα­ρελ­θόν και το εκάστοτε παρόν, δίχως να γνωρίζει σύ­νορα παρά μόνο περιορισμούς, που οδηγούν στην ατομική υπονό­μευση.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Η ευτυχία της ανυπαρξίας

Όνειρα στη θερμάστρα