Το φεγγαράκι και εγώ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Το φεγγαράκι και εγώ (Luna in jaz)

Συγγραφέας - Εικονογράφος: Αντρέα Πέκλαρ (Andreja Peklar)

Όπως σας υποσχέθηκα, οι προτάσεις βιβλίων για τους/τις μικρούς/ες βιβλιόφιλους/ες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Διάβασα καί σας προτείνω το παραμύθι της συγγραφέως Αντρέα Πέκλαρ, με τίτλο ''Το φεγγαράκι και εγώ'', το οποίο κυκλοφόρησε προ ολίγων ημερών καί στην χώρα μας από τις εκδόσεις Βακχικόν, σε μετάφραση της κυρίας Βίκυς Πορφυρίδου. Ένα βιβλίο που είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 2-3 ετών καί άνω. 

Ξέρω πως είναι αντικειμενικά δύσκολο να μπορέσουμε να κρατήσουμε αμείωτη την προσοχή των μικρών παιδιών σε αυτήν την τόσο τρυφερή ηλικία. Κουράζονται εύκολα κι όταν κάτι μοιάζει να μην τα ενδιαφέρει, απλώς επιλέγουν να ασχοληθούν με κάτι άλλο. Πρέπει να ψάχνουμε διαρκώς δημιουργικές λύσεις! Η συγγραφέας έχοντας, λοιπόν, αυτό κατά νου, μας προσφέρει μία μικρή μα μεστή καί ψυχαγωγική ιστορία. Μία ιστορία άκρως ευνόητη καί χαρούμενη που μιλάει στα παιδιά καί τους εξηγεί την αξία καί την ομορφιά της φιλίας. Ούσα η ίδια καί η εικονογράφος του βιβλίου, μετουσιώνει τις σκέψεις της σε πολύ χαρωπές κι πολύχρωμες εικόνες που κοσμούν τις σελίδες του βιβλίου, φέρνοντας χαμόγελα ευτυχίας στα πρόσωπα των παιδιών.

Περιγραφή:

Όταν έχεις φίλο σου το φεγγαράκι, η νύχτα δεν είναι ποτέ βαρετή. Μπορείς να παίξεις μαζί του κρυφτό, ή να μετρήσετε παρέα τα αστέρια. Ίσως ακόμα να ξεκινήσετε κι ένα μακρύ ταξίδι, μυστικό! Μα όταν αποκοιμηθείς, το φεγγαράκι θα σε προσέχει ως το επόμενο πρωί. Κι αν κάποιες φορές μοιάζει σαν την ουρά ενός ποντικιού, τοσοδά μικρό, η φιλία σας δεν θα χαθεί ποτέ. Είναι κάτι μοναδικό!

Λοιπά θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Πλούσιο καί καθημερινό λεξιλόγιο,
- Περιεκτικές προτάσεις,
- Ορθά δομημένος έμμετρος (σαν ποιηματάκι) λόγος με σωστή χρήση εκφραστικών μέσων,
- Απτά παραδείγματα.

Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ καί σας προτείνω να το αναζητήσετε κι εσείς. Είναι μία ιδανική πρόταση για να το προσφέρετε ως δώρο σε παιδιά αυτής της ηλικίας.
Καλή ανάγνωση.

Υ.Γ. Το παραμύθι ''Το φεγγαράκι και εγώ'' τιμήθηκε με το Kristina Brenkova Award το 2019 (ως το καλύτερο παιδικό βιβλίο της χρονιάς στη Σλοβενία), τα Βραβεία Nami Concours και Purple Island, ενώ συμπεριλήφθηκε στους εικονογράφους που παρουσιάστηκαν από τη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια το 2018.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Η ευτυχία της ανυπαρξίας

Όνειρα στη θερμάστρα