Οι Ηρωίδες μου – Ταξίδι στο παρελθόν

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Οι Ηρωίδες μου – Ταξίδι στο παρελθόν

Συγγραφέας: Γεώργιος Σύρος

Αγαπώ από μικρή ηλικία την ιστορία καί την παράδοση του τόπου μας. Θεωρώ, μάλιστα, πως ένας από τους πιο ενδεδειγμένους τρόπους για να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στην παράδοση καί την ιστορία, να μάθουν για εκείνες καί να τις αγαπήσουν, είναι η ανάγνωση βιβλίων με ανάλογη θεματική. Προσέξτε! Μιλάμε για βιβλία που είναι προσεγμένα σε όλες τους τις λεπτομέρειες. Έχει γίνει ενδελεχή έρευνα από τον/την εκάστοτε συγγραφέα προτού να γραφτούν, χρησιμοποιείται άφθονο καί κατάλληλο λεξιλόγιο προσαρμοσμένο στην ηλικία των παιδιών που απευθύνονται καί γενικότερα επικρατεί ένας σεβασμός. Ένα βιβλίο που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία καί το οποίο μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις είναι το έργο του συγγραφέα Γεώργιου Σύρου, με τίτλο ''Οι Ηρωίδες μου – Ταξίδι στο παρελθόν'', που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια. Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας δημοτικού (6-7 ετών καί άνω).

Περιγραφή:

Τι γνωρίζετε για ΗΡΩΙΔΕΣ του Παρελθόντος; Για αληθινές Πριγκίπισσες με στέμματα και σκήπτρα; Για θρυλικές Βασίλισσες, θαρραλέες Αθλήτριες, γυναίκες Φιλοσόφους και διάσημες Επιστήμονες; Για πραγματικές Πολεμίστριες πάνω σε άρματα, γυναίκες Μαχήτριες με δόρατα και ξίφη; Η Ιστορία και η Παράδοση προσφέρουν ένα υπέροχο ταξίδι πίσω στο Παρελθόν!

Το βιβλίο, όπως καταλάβατε, ανήκει στο είδος της ιστορικής παιδικής λογοτεχνίας. Μέσα στις σελίδες του θα βρούμε ένα αρμονικό πάντρεμα της ιστορίας με την παράδοση καί τον πολιτισμό. Πρόκειται για ένα διδακτικό καί συνάμα ψυχαγωγικό παραμύθι που ικανοποιεί μικρούς καί μεγάλους. Μέσα από την προβολή ορθών προτύπων, υμνεί το γυναικείο φύλο για την ύπαρξή του μέσα στην ιστορία. Παράλληλα, βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα καί σκέψη, εξάπτει την φαντασία τους, μιλάει για την πολιτισμική ταυτότητα καί μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο καί στον τόπο βοηθώντας να κατανοήσουμε πολλά από τα γεγονότα του παρελθόντος. Απώτερος σκοπός του συγγραφέα είναι να διδάξει στα μικρά παιδιά τον σεβασμό, την αλληλεγγύη, την αξία της ισότητας μέσα από έναν λόγο ευθύ καί άκρως κατανοητό. 

Λοιπά θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Πλούσιο καί καθημερινό λεξιλόγιο,
- Μεστή ιστορία,
- Εξαιρετική εικονογράφηση,
- Περιεκτικές προτάσεις,
- Ορθά δομημένος λόγος με σωστή χρήση εκφραστικών μέσων.

Αναζητήστε το. Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Η ευτυχία της ανυπαρξίας

Όνειρα στη θερμάστρα