Ο Κάγα Τίο στην Ελλάδα-Caga Tiό en Grecia

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
Χριστουγεννιάτικη βιβλιοπρόταση!

Τίτλος: Ο Κάγα Τίο στην Ελλάδα-Caga Tiό en Grecia

Συγγραφέας: Καλλιόπη Ράικου

Εικονογράφηση: Βιβή Μαρκάτου

Ένας μόλις μήνας μας χωρίζει από τον ερχομό των Χριστουγέννων καί θεωρώ πως, πλέον, έχει φτάσει η κατάλληλη στιγμή, ώστε να σας προτείνω βιβλία γι'αυτήν την τόσο όμορφη περίοδο του χρόνου. Έχω συγκεντρώσει κάποια πολύ όμορφα βιβλία (θα σας τα παρουσιάσω τμηματικά από σήμερα έως τα μέσα του Δεκεμβρίου), τα οποία νομίζω πως όχι μόνο θα σας κρατήσουν πολύ καλή συντροφιά, μα είναι ιδανικά για να τα προσφέρετε κι ως δώρα στα μικρά παιδιά. Βιβλία πιο κλασικά, μα καί πιο σύγχρονα καί διαφορετικά, που μας υπόσχονται εξαιρετικές αναγνωστικές εμπειρίες. 

Ποδαρικό, σε αυτές τις χριστουγεννιάτικες προτάσεις μου προς εσάς, κάνει το παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Καλλιόπης Ράικου, με τίτλο ''Ο Κάγα Τίο στην Ελλάδα-Caga Tiό en Grecia'', το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελκυστής, σε άκρως ενδιαφέρουσα καί χαρούμενη εικονογράφηση από την κυρία Βιβή Μαρκάτου. Ένα βιβλίο ιδανικό για παιδιά ηλικίας 3-4 ετών καί άνω.

Περιγραφή:

Χριστούγεννα!

Η θεία από τη Βαρκελώνη στέλνει στα
ανήψια της στην Ελλάδα, ένα κουτί.
Τι έκπληξη να κρύβει άραγε;
Ποιος θα το ανοίξει
και τι συμφωνία θα κλείσει;
Γνωρίστε τον Κάγα Τίο!

¡Ya es Navidad!

La tía de Barcelona envía un paquete a sus

sobrinos en Grecia.

¿Qué sorpresa puede esconder? ¿Quién lo
abrirá y que trato va a cerrar?
¡Conoce al Caga Tió¡

Όλα τα μικρά παιδιά ανυπομονούν για την έλευση των Χριστουγέννων καί της Πρωτοχρονιάς, κυρίως, για τα δώρα που θα λάβουν. Ποιος/α δεν θυμάται τον εαυτό του/της σε μικρή ηλικία καί την χαρά που ένιωθε όταν ξετύλιγε επιτέλους (η αναμονή φαινόταν αιώνια!) τα δώρα του/της; Μα μήπως καί τα δώρα, αν είχαν ψυχή, να αισθάνονταν το ίδιο; Να περίμεναν, πως καί πως, την στιγμή που θα τα πιάσουν στα χέρια τους τα παιδιά καί θα παίξουν μαζί τους; Η χαρά που θα ένιωθαν θα ήταν μεγαλύτερη κι από εκείνη των παιδιών; Έτσι, λοιπόν, η συγγραφέας μας προσφέρει μία ευφάνταστη καί διασκεδαστική ιστορία που φέρνει χαμόγελα ευτυχίας στα μικρά παιδιά καί όχι μόνο!

Αυτό, όμως, που κάνει το βιβλίο ξεχωριστό είναι η δίγλωσση αποτύπωση της ιστορίας μέσα στις σελίδες του. Η συγγραφέας, με αυτήν την ευφυέστατη κίνησή της, όχι μόνο κάνει τα μικρά παιδιά να αντιμετωπίσουν το βιβλίο ως ένα ευρηματικό καί διδακτικό παραμύθι, μα τα βάζει στην σκέψη να θελήσουν να μάθουν καί μία άλλη ξένη γλώσσα. Επίσης, είναι ιδανικό για παιδιά που ο ένας/η μία από τους δύο γονείς μπορεί να έχει ως μητρική του/της γλώσσα τα ισπανικά, οπότε να είναι πιο βολικό για εκείνον/η να το διαβάσει στα παιδιά του/της. 

Λοιπά θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Πλούσιο καί καθημερινό λεξιλόγιο,
- Περιεκτικές προτάσεις,
- Ορθά δομημένος λόγος με σωστή χρήση εκφραστικών μέσων,
- Απτά παραδείγματα.

Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ καί σας προτείνω να το αναζητήσετε κι εσείς. Καί μην ξεχαστείτε! Μείνετε συντονισμένοι/ες, καθώς έρχονται κι άλλες χριστουγεννιάτικες (καί μη) προτάσεις βιβλίων!
Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Η ευτυχία της ανυπαρξίας

Όνειρα στη θερμάστρα