Σκοτεινά θαύματα

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Σκοτεινά θαύματα

Συγγραφέας: Γιάννης Δεμίρης

Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που διάβασα ένα βιβλίο που ανήκει στο είδος της δυστοπίας. Ναι, λαχταρούσα να ζήσω ξανά μία ανάλογη αναγνωστική εμπειρία. Όταν, λοιπόν, έμαθα για την κυκλοφορία του μυθιστορήματος του συγγραφέα Γιάννη Δεμίρη, με τίτλο ''Σκοτεινά θαύματα'' κι αφότου διάβασα την υπόθεσή του, αυτομάτως, εξέφρασα την επιθυμία να το διαβάσω. Καί να που σήμερα ήρθε η στιγμή να σας μιλήσω γι'αυτό. Να σας πω πως το βιβλίο ανήκει στο είδος της δυστοπικής φαντασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 
Πρόκειται, λοιπόν, για ένα βιβλίο μη αναμενόμενο ως προς τα όσα θα διαπραγματευτεί μέσα στις σελίδες του, με δεδομένο πως μιλάμε για έναν ανερχόμενο καί νέο δημιουργό που δεν φοβάται να πάρει το ρίσκο καί να μην ακολουθήσει μία πιο ασφαλή ''πορεία''. Ένα στοιχείο που, ως αναγνώστρια, το εκτίμησα πολύ. 
Ο συγγραφέας, ουσιαστικά, μέσα από την παρούσα ιστορία θα μας παρουσιάσει μία αλληγορία της αληθινής ζωής καί των σύγχρονων κοινωνιών με τα όποια προβλήματα μας ταλανίζουν σε ατομικό, ή, συλλογικό επίπεδο. Από την διαφθορά των κατεχόντων την εξουσία καί την παραπλάνηση των πολιτών έως καί την αναζήτηση του εαυτού μας, την αποδοχή από την ίδια μας την οικογένεια καί την αυτοπραγμάτωση.
Πέραν, όμως, του είδους που ανήκει το βιβλίο, καί ο τίτλος του ''Σκοτεινά θαύματα'' μας προ(σ)καλεί να δούμε το τι μπορεί να υπάρχει πίσω απ'αυτόν. Μήπως ο συγγραφέας τον επέλεξε ώστε να μας αποδείξει πως όσο σκοτάδι καί λοιπά αρνητικά υπάρχουν γύρω μας, κάποια στιγμή -αργά ή γρήγορα- η ευτυχία καί όλα τα καλά θα έρθουν να μας βρουν, διαλύοντας το όποιο έρεβος μας περιβάλλει; Οι απαντήσεις θα μας δινόντουσαν κατά την διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου. 
Έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε με ένα βιβλίο που η πλοκή του -κατά την προσωπική μου άποψη- ξεπέρασε την γραφή του. Ναι, βρήκα σημεία που μου ήταν αρεστά καί άλλα που τα θεωρώ λιγότερο ''δυνατά''. Δίχως να συνεπάγεται πως είναι ένα κακό βιβλίο. Εύχομαι, όμως, μελλοντικά ο συγγραφέας να συνεχίσει να εξελίσσεται καί να μας προσφέρει όλο καί καλύτερα βιβλία. Εγώ θα ήθελα να διαβάσω καί επόμενο έργο του.

Περιγραφή:

Η Ελπινόη ζούσε μόνιμα κάτω από την καταπίεση του πατριού της, χαμένη μέσα στη μονοτονία της δουλειάς της, μέχρι που μια μέρα ένα γράμμα έφτασε στα χέρια της. Ήταν η μοναδική κληρονόμος της έπαυλης της Γκίλσια, μιας πόλης μυστήριο που βρισκόταν κρυμμένη ανάμεσα σε δύο βουνά. Με τη θεά - προστάτιδά της να απουσιάζει, η πόλη ήταν παραδομένη στις δυνάμεις δύο αιώνιων αντιπάλων: του μάγου Όγκμα, που έκλεψε τα παιδιά των κατοίκων, και του ξεροκέφαλου δημάρχου και θανάσιμου εχθρού του, του Κλάους. Με τη βοήθεια ενός τρελού άντρα, του Λέβι, η Ελπινόη θα φέρει στο φως όχι μόνο τα αρχέγονα μυστικά της πόλης, αλλά και τον ρόλο της στη μοίρα που της επιφύλασσε η Γκίλσια.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Η ευτυχία της ανυπαρξίας

Όνειρα στη θερμάστρα