Ο Σωτήρης, το σουρωτήρι

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Ο Σωτήρης, το σουρωτήρι

Συγγραφέας: Ελένη Παπαγεωργίου

    Εικονογράφηση: Κωνσταντίνα Αρχοντάκη

Παιδικών βιβλιοπροτάσεων συνέχεια... καί σειρά έχει το παραμύθι της συγγραφέως Ελένης Παπαγεωργίου, με τίτλο ''Ο Σωτήρης, το σουρωτήρι'', που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Γράφημα, σε εικονογράφηση από την κυρία Κωνσταντίνα Αρχοντάκη. Ένα γλυκύτατο βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 ετών καί άνω.

Διαβάζοντας το παρόν βιβλίο συνειδητοποίησα πως έχω έναν ακόμη επιπλέον λόγο για να αγαπώ τα παιδικά/εφηβικά βιβλία. Ποιος είναι αυτός; Μα η απλότητα καί αμεσότητα της γραφής τους. Οι εκάστοτε δημιουργοί -όπως εδώ καί η συγγραφέας Ελένη Παπαγεωργίου- δεν χρησιμοποιούν τίποτα επιτηδευμένο. Δεν χρειάζεται να εξηγούν τα αυτονόητα, αλλά καί δεν παρεξηγούν. Μιλούν με ειλικρίνεια, δίχως να κρύβονται δεύτερες σκέψεις πίσω τους. 

Περιγραφή:

Ο Σωτήρης είναι ένα σουρωτήρι, το οποίο ζει στην κουζίνα της οικογένειας του Πέτρου, αλλά θέλει να φύγει από εκεί και να αλλάξει το µέλ­λον του. Ένα βράδυ παίρνει τη µεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει την κουζίνα και να περιπλανηθεί στο σπίτι, βιώνοντας συναισθήµατα, όπως η συγκίνηση, η έκπληξη και η απόρριψη. Θα καταφέρει να βρει αυτό που ψάχνει; Τελικά, η µοίρα του µπορεί να αλλάξει;

Τί μου άρεσε σε αυτό το παραμύθι; Πολλά! Από την πολύχρωμη καί διασκεδαστική του εικονογράφηση, την μεστή, ψυχαγωγική καί διδακτική ιστορία που μιλάει στα παιδιά για τους στόχους που πρέπει να βάζουν στην ζωή τους καί να κυνηγούν τα όνειρά τους, παρά τα όποια εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο τους, το άφθονο λεξιλόγιο, το χιούμορ που διέπει το κείμενο έως καί τις σύντομες καί περιεκτικές προτάσεις. Ένα βιβλίο που μου άρεσε πολύ καί σας προτρέπω να αναζητήσετε κι εσείς!
Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Η ευτυχία της ανυπαρξίας

Όνειρα στη θερμάστρα