ΠΕΤΡΟΥΛΕΣ ΣΤΗ ΦΑΚΗ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Πετρούλες στη φακή

Συγγραφέας: Μαίρη Βανδώρου

Αγαπώ να διαβάζω βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά καί εφήβους/ες. Το ομολογώ! Καί προτού βιαστείτε να κρίνετε πως πάσχω από τάσεις παλιμπαιδισμού, έχω να σας πω πως τα εν λόγω βιβλία με βοηθούν για δύο, κυρίως, λόγους. Αρχικά, περνάω πάντα καλά διαβάζοντάς τα καί δεύτερον, με αποφορτίζουν από τις όποιες σκέψεις καί με βοηθούν να ''περνώ'' από την ανάγνωση του ενός βιβλίου στο επόμενο με πιο ομαλό τρόπο. Διάβασα, λοιπόν, καί σας παρουσιάζω το παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Μαίρης Βανδώρου, με τίτλο ''Πετρούλες στη φακή'', που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κομνηνός. Ένα βιβλίο κατάλληλο για ηλικίες παιδιών 5 ετών καί άνω.

Περιγραφή:

Η Πετρούλα και ο Πετράκης, δυο μικρές πετρούλες στο μέγεθος και το χρώμα της φακής, ανάμεσα σε τσουβάλια με φακές όχι μόνο ζουν την περιπέτεια της ζωής τους αλλά βλέπουν και τον… χάρο με τα μάτια τους! Από αβλεψία δεν βρίσκονται στο στόμα του λύκου, αλλά μπροστά στην απειλητική οδοντοστοιχία ενός αγνώστου… Θα καταφέρουν να επιβιώσουν και να επιστρέψουν στον τόπο τους, που τόσο νοσταλγούν, με τον όμορφο κήπο και τα μυρωδάτα λουλούδια;

Η συγγραφέας μέσα από την εύθυμη, χαρούμενη καί μεστή ιστορία της βοηθά τα παιδιά να μάθουν αρκετές πληροφορίες για την καλλιέργεια καί την συγκομιδή της φακής. Χρησιμοποιεί οικείο, καθημερινό λεξιλόγιο, περιγραφικές εικόνες, σύντομες προτάσεις καί μεγάλη γραμματοσειρά. Ο λόγος της είναι άμεσος καί κατανοητός. Ενισχύεται δε από την πολύχρωμη καί προσεγμένη εικονογράφηση που έχει γίνει από την ίδια την συγγραφέα. Παράλληλα, η συγγραφέας μέσω της ιστορίας της δείχνει στα παιδιά τον δρόμο για να αγαπούν τον τόπο τους καί να τον εκτιμούν. Μην σας πω πως το βιβλίο είναι καί ένας εξαιρετικός βοηθός για τους γονείς ώστε να πείσουν τα παιδιά τους να τρώνε όσπρια! Εμένα μου άφησε πολύ όμορφες εντυπώσεις καί δεν έχετε παρά να το αναζητήσετε κι εσείς.
Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κομνηνός.

Υ.Γ. Το παραμύθι απέσπασε έπαινο στον 9ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ομίλου για την Unesco, Τεχνών, Λόγου και Επιστημών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Η ευτυχία της ανυπαρξίας

Όνειρα στη θερμάστρα