Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Βαγγέλη Κατσούπη


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΟΥΠΗΣ

Οι δημιουργοί συστήνονται...κι ας γνωρίσουμε τoν συγγραφέα Βαγγέλη Κατσούπη

Γράφει ο Βαγγέλης Κατσούπης

Ονομάζομαι Βαγγέλης Κατσούπης, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα, είμαι απόφοιτος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου πανεπιστημίου και εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος. Στη συγγραφική μου πορεία δημοσίευσα αρκετά σύντομα έργα μου στο διαδίκτυο, συμμετείχα σε δυο συλλογικούς τόμους διηγημάτων, βραβεύτηκα δυο φορές σε διαγωνισμούς της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και εξέδωσα τρία μυθιστορήματα. Θα παρουσιάσω το πεζογραφικό μου προφίλ μιλώντας για τα βιβλία μου.

Το πρώτο είναι «Ο μύθος του εαυτού», ένα υπαρξιακό ψυχογράφημα που καταπιάνεται με το θέμα της εσωτερικής ταυτότητας σε σχέση με τη μνήμη και την υποσυνείδητη θέληση. Πρόκειται για την ιστορία ενός μοναχικού άνδρα που εξαιτίας ενός ατυχήματος βυθίζεται σε μια ιδιότυπη αμνησία κατά την οποία θυμάται τη ρουτίνα και τα γεγονότα των τελευταίων του χρόνων αλλά αγνοεί τα μακρινά του βιώματα. Ανήμπορος να αντλήσει πληροφορίες από το απόξενο περιβάλλον του ή να ζήσει χωρίς τις θεμελιακές του εμπειρίες, αποφασίζει να επινοήσει ένα πλαστό παρελθόν έτσι ώστε να αναπληρώσει το χαμένο κομμάτι της υπόστασής του. Σιγά σιγά γίνεται ένας άλλος, ο θαμμένος όμως στα έγκατα του μυαλού του εαυτός καραδοκεί, η αλήθεια μπερδεύεται με το ψέμα και τα πάντα αποδεικνύονται ρευστά.

Το δεύτερο βιβλίο μου είναι «Η εξορία του Σειληνού», μια σύζευξη πέντε ιστοριών που εκτυλίσσονται σε διαφορετικό χώρο και χρόνο. Το εγχείρημα έχει διττή διάσταση: είναι μια ιχνηλάτηση σε ετερόκλητες φιλοσοφίες και αντιλήψεις και συνάμα μια ματιά σε αυτό που βρίσκεται από πίσω, στην ενδότερη φύση του ανθρώπου που διατρέχει τους αιώνες αναλλοίωτη και συχνά συγκρούεται με τη ριζική του ανάγκη να εξελιχθεί και να εκλέξει τη μοίρα του. Από την αρχαία Ελλάδα στη ρωμαϊκή Καρχηδόνα, ύστερα στο Βυζάντιο, τη Γερμανία του 19 ου αιώνα και στη σύγχρονη Αθήνα της οικονομικής κρίσης, ένα μεταφυσικό νήμα ενώνει τους ήρωες για να αποκαλυφθεί στο τέλος το μυστικό που μετατρέπει τις πέντε ιστορίες σε μία.


Πρόσφατα κυκλοφόρησε «Το μονόγραμμα του ίσκιου», το τρίτο μου βιβλίο το οποίο πραγματεύεται την ιδέα της θνητότητας ως κλειδί για την αυτογνωσία και προϋπόθεση της κατάφασης στη ζωή. Ένα αινιγματικό μήνυμα με άγνωστο αποστολέα καλεί τρεις άσχετους μεταξύ τους ανθρώπους να ταξιδέψουν μαζί. Όλοι θέλουν να λύσουν τον εξατομικευμένο γρίφο και ανταποκρίνονται. Ποιος είναι αυτός που τους γνωρίζει τόσο καλά και τους φέρνει μπροστά σε καθοριστικές επιλογές και υπερβάσεις; Ο ορίζοντας της ύπαρξης που εκτείνεται πέρα από τα όριά της, ο αρχέγονος φόβος, το πεπρωμένο που κληρονομείται ακούσια, οι προκρούστειες ψευδαισθήσεις της εθνικής κοινωνίας ∙ παράλληλα θέματα που σμίγουν στο ποτάμι της αφήγησης για να καταλήξουν σε μια ενιαία νοηματική κοίτη.

Το βιβλίο ''Το μονόγραμμα του ίσκιου" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.


Τον ευχαριστώ πολύ!!!

Με εκτίμηση,

Κυριακή Γανίτη από το blog Vivliovamon




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Όνειρα στη θερμάστρα

Στερνό μελάνι - Αφιέρωμα σε βιβλία θρίλερ/φαντασίας (Μέρος 1ο)