Σμαραγδένιος κόσμος

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Σμαραγδένιος κόσμος

Συγγραφέας: Λένα Κούστα

Μία κοινή παραδοχή είναι πως στην χώρα μας, τόσο η λογοτεχνία του φανταστικού καί δη της επιστημονικής φαντασίας, όσο καί το θρίλερ, δεν έχουν το ίδιο ποσοστό αναγνωστών/στριων, όσο άλλα λογοτεχνικά είδη. Αυτό, λοιπόν, είχε ως αποτέλεσμα οι συγγραφείς να μην επέλεγαν, για αρκετό καιρό, να εστιάσουν την δημιουργικότητά τους εκεί. Όμως, όσοι/ες αγαπάμε να διαβάζουμε τα εν λόγω βιβλία, το κάνουμε με όλη μας την ψυχή. Καί είναι πραγματικά πολύ ευχάριστη έκπληξη το να παρατηρώ όλο καί περισσότερο νέους καί νέες δημιουργούς να τολμούν καί να επιλέγουν να μας παρουσιάσουν -από την πρώτη τους κιόλας ''γνωριμία'' με το αναγνωστικό κοινό- βιβλία που να ανήκουν σε αυτά τα είδη. Μία εξ αυτών καί η συγγραφέας Λένα Κούστα με το βιβλίο της, με τίτλο ''Σμαραγδένιος κόσμος'', το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ανεμολόγιο.

Περιγραφή:

Σ’ έναν αόρατο κόσμο παράλληλο προς τη Γη, τον Σμαραγδένιο Κόσμο, ο σαγηνευτικός και μυστηριώδης Σαιρμέν, που κατέχει γνώσεις και μυστικά, ετοιμάζει ένα εργαστήριο εκλέπτυνσης των ανθρώπινων σωμάτων και των ανθρώπινων συνειδήσεων. Καθώς ο πλανήτης Γη απειλείται από τις λανθασμένες επιλογές των κατοίκων του, μια νέα φυλή ανθρώπων ετοιμάζεται να ξεκινήσει από εκεί για να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας. Μια παρέα από τέσσερα νεαρά κορίτσια κι ένα αγόρι θα κληθούν να ταξιδέψουν στον Σμαραγδένιο Κόσμο για να συνδράμουν στις προσπάθειές του. Εκεί θα ανακαλύψουν μυστήρια των πλανητών και θα συναντήσουν σημαντικές παρουσίες που ρυθμίζουν τη ζωή στη Γη, των οποίων την ύπαρξη αγνοούσαν. Κυρίως όμως θα έρθουν αντιμέτωποι με τον ίδιο τους τον εαυτό, το παρελθόν τους και ίσως και το μέλλον τους, καθώς στον Σμαραγδένιο Κόσμο ο χρόνος συμπυκνώνεται. Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν είναι απρόσμενες. Θα τα καταφέρουν άραγε, και με ποιο τίμημα;

Δεν είμαι καί η πιο ειδική, ώστε να σας μιλήσω για τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας -βάσει της πολύ μικρής μου αναγνωστικής πείρας προς εκείνα- μα μπορώ να σας πω ότι το παρόν έργο μου άφησε μία καλή εντύπωση. Άν καί δεν μπορώ να το κατατάξω στα πιο αγαπημένα μου βιβλία, θεωρώ πως η συγγραφέας έχει μία πένα που μπορεί να εξελιχθεί καί ένα σκεπτικό γύρω από την παρούσα θεματική που μπορεί να μας προσφέρει, μελλοντικά, πολύ αξιόλογα έργα. Ναι, αν με ρωτάτε, πιστεύω ότι το βιβλίο ''Σμαραγδένιος κόσμος'' θα ήταν μία καλή αφορμή να έρθουν σε επαφή με την επιστημονική φαντασία αναγνώστες/στριες που δεν το είχαν δοκιμάσει έως σήμερα, καθώς η δημιουργός ''παντρεύει'' αρμονικά κοινωνικούς προβληματισμούς με την φαντασία.
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ανεμολόγιο.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Όνειρα στη θερμάστρα

Περπατώ ξανά