Κόκκινοι κάστορες εναντίον Μπλε

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Κόκκινοι κάστορες εναντίον Μπλε

Συγγραφέας: Ματίνα Ζαγκότη

Νέος μήνας καί για τις πρώτες του μέρες έχω συγκεντρώσει κάποια πολύ όμορφα παιδικά βιβλία, που θεωρώ πως αξίζουν να τα αναζητήσετε κι εσείς. Η αρχή θα γίνει με το νέο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Ματίνας Ζαγκότη, με τίτλο ''Κόκκινοι κάστορες εναντίον Μπλε", το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Το βιβλίο είναι ιδανικό για ηλικίες παιδιών 4 ετών καί άνω καί την εικονογράφησή του έχει επιμεληθεί η κυρία Βιβή Μαρκάτου.

Περιγραφή:

Μία μέρα στη γη των κόκκινων καστόρων εμφανίζονται μπλε κάστορες και τότε τα πράγματα μπερδεύονται. Ένας μεγάλος πόλεμος ξεκινά που δεν έχει τελειωμό. Γιατί τσακώνονται οι κάστορες; Θα καταφέρουν τελικά να τα βρουν και να συμφιλιωθούν;

Η συγγραφέας μας παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα, ψυχαγωγική καί συνάμα διδακτική ιστορία, που καλό θα ήταν να διαβαστεί τόσο από μικρούς, όσο καί από μεγάλους. Μέσω απλών, οικείων καί καθημερινών παραδειγμάτων, θα μας μιλήσει για την αξία της ειρήνης, της αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ όλων των ανθρώπων, την αποδοχή της διαφορετικότητας που μας καθιστά μοναδικούς/ες, την ομορφιά της φιλίας, της προσφοράς καί της ομαδικής δουλειάς, μα κυρίως της ανιδιοτελούς αλληλεγγύης καί κατανόησης.

Λοιπά θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Άμεσος καί κατανοητός λόγος συγγραφέως,
- Γεμάτο λεξιλόγιο,
- Μεγάλη καί ευανάγνωστη γραμματοσειρά,
- Περιεκτικές προτάσεις,
-Τέλος, εξαιρετική εικονογράφηση.
Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Όνειρα στη θερμάστρα

Περπατώ ξανά