Αφιέρωμα στη συγγραφέα Μαρία Γεωργοπούλου & bonus συνέντευξη!!!

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
Γράφει η Κυριακή Γανίτη
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Το διάβασμα μπήκε στη ζωή της Μαρίας Α. Γεωργοπούλου από πολύ μικρή ηλικία. Καθώς μεγάλωνε στον τόπο γέννησής της, την Πάτρα, εξελισσόταν σε φανατική αναγνώστρια, ενώ ταυτόχρονα στο μυαλό της έπλαθε πολλές ιστορίες τις οποίες αποφάσισε να μεταφέρει στο χαρτί.
Μετά από αρκετά χρόνια αποφάσισε να προσπαθήσει να εκδώσει το πρώτο της ολοκληρωμένο βιβλίο καί τελικά το 2018 κυκλοφόρησε το «In Aeternum – Στην αιωνιότητα» (εκδ. Λυκόφως). 


Σύντομα ακολούθησαν καί άλλες εκδόσεις («Οι κόρες του Σκότους» 


καί «Η πολυκατοικία στο τέλος της οδού Στυγός», επίσης από τις εκδόσεις Λυκόφως) 


αλλά καί η συμμετοχή της σε μία συλλογή διηγημάτων τρόμου, υπό τον γενικό τίτλο «Βρόχος», με ένα διήγημα που έγραψε σε συνεργασία με τον συγγραφέα Βασίλη Κρουστάλη.


Μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς της το αφιερώνει στο διάβασμα καί στο γράψιμο, χωρίς να παραμελεί τη δουλειά της, ούτε όμως καί τις παρέες της με τις οποίες χαλαρώνει. Από τις αγαπημένες της ασχολίες είναι να παρακολουθεί σειρές στο Netflix.

Καί τώρα μία μίνι συνέντευξη με την συγγραφέα...

Από ποια οδό φτάσατε στη συγγραφή;

Μ.Γ. Πιστεύω πως όταν θες να γράψεις είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι. Είναι ένα κάλεσμα ή μια ανάγκη που σε οδηγεί.

Οι σπουδές καί η επαγγελματική σας κατεύθυνση έχουν παίξει κάποιον ρόλο στη συγγραφική δραστηριότητα;

Μ.Γ. Βέβαια! Έχω σπουδάσει Ιστορία, μια επιστήμη που αγαπώ ειλικρινά. Μέσα από το παρελθόν και τις παραδόσεις μπορούν να δημιουργηθούν εξαιρετικές ιστορίες.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τρία έργα σας. Υπάρχει κάποιος συνδετικός κρίκος ανάμεσά τους;

Μ.Γ. Τόσο στο «In Aeternum» όσο και στις «Κόρες του Σκότους» έχω καταπιαστεί, αν και με διαφορετικό τρόπο, με το Κακό. Οι ήρωές μου είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους αλλά όλοι καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι με διάφορες μορφές του Κακού. Έχει ενδιαφέρον να βλέπει κανείς μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι άνθρωποι. Στο βιβλίο μου «Η πολυκατοικία στο τέλος της οδού Στυγός» υπάρχει η παρουσία του Κακού, αλλά εκεί βλέπουμε περισσότερα τα ολέθρια αποτελέσματα.

Θα επιμείνετε στη σκοτεινή λογοτεχνία, ή υπάρχουν καί άλλα είδη που θα θέλατε να εξερευνήσετε;

Μ.Γ. Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Το σκοτεινό είναι χαρακτηριστικό της γραφής μου. Νομίζω ότι θα παω και σε άλλα είδη για να τα κάνω λίγο πιο σκοτεινά.

Ποιο είναι το πιο πρόσφατο βιβλίο σας;

Μ.Γ. Μόλις κυκλοφόρησε το καινούργιο μου βιβλίο «Μυστικά στον Ίσκιο» από τις εκδόσεις Λυκόφως.


Τί θα λέγατε για την υπόθεσή του καί την ιδέα σας, για να μας κεντρίσετε το ενδιαφέρον;

Μ.Γ. Είναι ένα ατμοσφαιρικό βιβλίο στο οποίο η ηρωίδα καλείται να αλλάξει τη ζωή της με αποτέλεσμα να κάνει γνωριμίες και να μάθει πληροφορίες για την ίδια που θα τη συγκλονίσουν. Έχει δυνατούς χαρακτήρες και ένα απίστευτα γλυκό κουτάβι!

Τί αποκομίσατε από τη συμμετοχή σας στη συλλογική έκδοση διηγημάτων με τον γενικό τίτλο «Βρόχος», όπου φιλοξενείται καί έργο του Graham Masterton;

Μ.Γ. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία και μια συνεργασία που απόλαυσα πάρα πολύ! Μου δόθηκε η ευκαιρία να γράψω ένα είδος το οποίο δεν ξέρω αν θα τολμούσα σε διαφορετική περίπτωση. Είμαι πολύ χαρούμενη για τη συμμετοχή μου!

Το βιογραφικό της Μαρίας Γεωργοπούλου

Η Μαρία Α. Γεωργοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο καί απέκτησε μεταπτυχιακό στην Ιστορική Έρευνα, Διδακτική καί Νέες Τεχνολογίες από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το διάβασμα είναι η μεγάλη της αγάπη καί μέσα από αυτό ήρθε καί η συγγραφή ιστοριών που οδήγησε στην έκδοση του πρώτου της βιβλίου. Όταν δεν διαβάζει ή γράφει, περπατάει στη φύση καί σκέφτεται τις επόμενες ιστορίες της, ή βλέπει με μανία σειρές στο Netflix. Έμπνευση παίρνει από τις καθημερινές δραστηριότητες καί την επαφή με τους ανθρώπους καί τη φύση.

Τα βιβλία της Μαρίας Γεωργοπούλου


Μυστικά στον Ίσκιο (εκδ. Λυκόφως, 2023)
Η πολυκατοικία στο τέλος της οδού Στυγός (εκδ. Λυκόφως, 2021)
Οι κόρες του σκότους (εκδ. Λυκόφως, 2019)
In Aeternum (εκδ. Λυκόφως, 2018)
Βρόχος (συλλογικό, εκδ. Λυκόφως, 2019)

Της εύχομαι ολόψυχα να είναι πάντα γερή καί δημιουργική!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Όνειρα στη θερμάστρα

Περπατώ ξανά