Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Αλέξανδρο Μαραγκουδάκη


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Οι δημιουργοί συστήνονται...κι ας γνωρίσουμε τoν συγγραφέα Αλέξανδρο Μαραγκουδάκη

Γράφει ο Αλέξανδρος Μαραγκουδάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Μαραγκουδάκης. Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Γλυφάδα. Είμαι Αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό με το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας μου σαν Ιπτάμενος στα Ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού.

Την θάλασσα ή θα την ερωτευτείς ή θα σου είναι αδιάφορη. Να την μισήσεις είναι σχεδόν αδύνατον. Εξυπακούεται πως θα πρέπει να την σέβεσαι για να σε σέβεται και εκείνη!

Αρκετά μετά από την πρώτη μας γνωριμία, με αρκετά ηλιοβασιλέματα και ανατολές σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Ινδικό ωκεανό (σαν το Αιγαίο δεν έχει!), παρουσιάστηκε η επιθυμία της ενασχόλησης μου με την συγγραφή.

Στην αρχή ήταν υπό μορφής αποτύπωσης συναισθημάτων, προσωπικών εμπειριών και καταστάσεων. Μετέπειτα, και βλέποντας πως αυτή η ενασχόληση μου προσφέρει πέραν την ψυχικής εκτόνωσης και εσωτερική ισορροπία, δοκίμασα την εις άπειρο θεματολογία, τα ανθρώπινα πάθη. Τον φόβο, την επιθυμία, το θάρρος και την οργή όπως και άλλα πολλά που σε συνδυασμό με συναισθήματα και καταστάσεις μπορούν να οδηγήσουν στον εκτροχιασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Η λογοτεχνία υπήρξε πολλές φορές συνοδοιπόρος σε αυτά τα ταξίδια. Υπάρχουν αρκετά λογοτεχνικά και θεατρικά έργα στα οποία πραγματεύεται η Κάθαρση. Η απόδοση δικαιοσύνης, η οποία άλλες φορές μπορεί να επέλθει μέσω της παραδοχής και της αυτοκριτικής και να οδηγήσει στην συγχώρεση και άλλες φορές η απόδοση δικαίωσης καθώς ο ηθικός αυτουργός νίπτει τας χείρας του αρνούμενος προσχηματικά τις όποιες ευθύνες. 

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε και η συγγραφή του θεατρικού έργου Πύλη Μετρό.

Αυτό που θα προκαλέσει ενδιαφέρον σε κάποιον που θα το διαβάσει είναι πως η ολοκλήρωση της Κάθαρσης θα γίνει πάνω σε πραγματικό γεγονός, αυτό της οικονομικής κρίσης αλλά μέσω μίας ιστορίας μυθοπλασίας, στην οποία οι χαρακτήρες θα φτάσουν στο σημείο να αμφισβητούν αν αυτό που βιώνουν συμβαίνει στη πραγματικότητα. Κάποιους θα τους αγκαλιάσει ο ΄΄φόβος΄΄ για το άγνωστο, άλλους η ΄΄επιθυμία΄΄ για συνέχιση της κανονικότητας. Άραγε στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη ή θα επέλθει δικαίωση; Το φώς θα κερδίσει το σκοτάδι ή αυτά θα συνυπάρχουν στο διηνεκές με απώτερο σκοπό την αποκατάσταση της ισορροπίας;

Ευχαριστώ από καρδιάς της εκδόσεις Βακχικόν για την εμπιστοσύνη και την αμέριστη υποστήριξη!

Το βιβλίο ''Πύλη Μετρό'' κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.


Τον ευχαριστώ πολύ!!!

Με εκτίμηση,

Κυριακή Γανίτη από το blog Vivliovamon






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Όνειρα στη θερμάστρα

Περπατώ ξανά