ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ - ΧΡΕΟΣ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

Μία Οικογένεια γεμάτη Αγάπη που για ένα Χρέος οδηγείται με Πάθος στον Θάνατο.

Ο Λύκος της VMA

Στη πλευρά που στέκεται υπάρχει μόνο η εκδίκηση.

Το τρίτο μέρος της σειράς ''Κωδικός Αρχάγγελος'' έρχεται να ξεπεράσει τα όρια, να μεγαλώσει την Οικογένεια και να δώσει αξία στην Αγάπη. Ως Χρέος απέναντι σε κάθε προδοσία, έρχεται να φέρει την ανατροπή.

-ΈΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ-

   Καί αισίως φτάσαμε στην μέση της πενταλογίας V.M.A. με το τρίτο βιβλίο της σειράς με τίτλο ''Κωδικός Αρχάγγελος: Χρέος'' της συγγραφέως Χριστίνας Σιάπικα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Maradel. Καί ναι,ξέρω τι θα σκεφτείτε καί τι μπορεί να σας αγχώνει στο άκουσμα πως πρόκειται για μία πενταλογία βιβλίων,αλληλένδετων μεταξύ τους. Όμως,οι όποιοι φόβοι περί επανάληψης των ήδη ειπωμένων,ή,η πιθανή εμφάνιση μίας ανεπιθύμητης ''κοιλιάς'' καταρρέουν χάρη στη δυναμική γραφή της συγγραφέως που,όχι μόνο έχει κάνει άλματα όσον αφορά την εξέλιξή της,αλλά μας προσφέρει μια εκ διαμέτρου αντίθετη ιστορία από τις δύο προηγούμενες η οποία μας καθηλώνει στην θέση μας απαιτώντας αμείωτο το ενδιαφέρον καί την προσοχή μας από την πρώτη έως καί την τελευταία λέξη...
   "Ο Λέιτον Κρος δεν ανήκει στη Βι.Εμ.Ει., δεν είναι Αρχάγγελος, είναι δολοφόνος. Για να προστατεύσει τον αδερφό του, συνεργάζεται με τους ιδρυτές και γίνεται μέρος της υπόθεσης. Για να διαφυλάξει τα συναισθήματά του, έχει μάθει να κρατάει σε απόσταση τους γύρω του. Έχει ιδιαιτερότητες κι έναν στόχο. Ακολουθεί τη λογική, μέχρι τη στιγμή που παραλαμβάνει Κωδικό. Τότε η εικόνα αλλάζει. Η Ροζαλίν Ζισκάρ εισβάλλει επικίνδυνα στη μοναξιά του, σέβεται το χρέος του, ερωτεύεται τον λύκο. Όταν το λάθος μοιάζει σωστό και η αλήθεια έχει χαθεί από το ψέμα, πόση θυσία αντέχει η αγάπη; Πόσα άτομα ορίζουν μια οικογένεια και ποιο χρέος είναι αναίμακτο; Σ' ένα παιχνίδι θανάτου νικητής είναι αυτός που πιστεύει στο αύριο ή εκείνος που θα χάσει τα περισσότερα;" (Περίληψη οπισθοφύλλου)
   Η συγγραφέας εύστοχα,-κατ'εμέ-,επιλέγει τον χαρακτηρισμό ''λύκος'' για τον κεντρικό πρωταγωνιστή. Προσέξτε! Εσκεμμένα δεν λέω ''ήρωα'',καθώς ο συγκεκριμένος φέρει όλα εκείνα τα επιθυμητά χαρακτηριστικά που τον καθιστούν αντι-ήρωα καί μάλιστα από τους πιο αγαπημένους μου,αφού μέσα από τα όποια σημάδια του κορμιού καί της ψυχής του γίνεται πιο ανθρώπινος καί προσιτός σε εμάς. Γίνεται,λοιπόν,λύκος για να μπορέσει να επιβιώσει καί να προστατέψει όσα αγαπά. Μπορεί επιφανειακά να μοιάζει σκληρός,επικίνδυνος καί άτρωτος,μα βαθειά μέσα του τα συναισθήματα τον σφυροκοπούν ασταμάτητα καί η αγάπη κρατά ζωντανή την φλόγα του. Για μένα είναι ο πιο αγαπημένος μου πρωταγωνιστής (όπως καί βιβλίο της σειράς) μέχρι τώρα. Βλέπετε,τρέφω μία ιδιαίτερη αδυναμία στους λύκους. Όσο τρομακτικοί κι αν δείχνουν στην όψη,εκτιμώ βαθύτατα την αγάπη καί την αφοσίωση που δείχνουν στην αγέλη καί στο ταίρι τους μέχρι το τέλος. Μην σας πω πως τους ζηλεύω που μπορούν να καταφέρουν αυτό το ''για πάντα'' που αρκετές φορές είναι ανέφικτο για εμάς τους ανθρώπους.
   Καί έχουμε καί την κύρια πρωταγωνίστρια τη Ροζαλίν. Προσωπικά βρίσκω δύσκολο το γεγονός να ταυτιστώ με κάποια ηρωϊδα ενός αισθηματικού βιβλίου καί είναι σπάνιες οι φορές που αυτό συνέβη. Όπως έγινε καί με τη Ροζαλίν. Άν καί δεν έχουμε σε καμία περίπτωση τις ίδιες εμπειρίες ζωής,πάνω της βρήκα αρκετά στοιχεία του εαυτού μου καί του τρόπου σκέψης μου. Μόλις βρήκε τον λύκο της,εστίασε πάνω του,αφέθηκε καί δέθηκε μαζί του εφ'όρου ζωής. Βλέπετε καί οι ''λύκαινες'' δρούμε με τον ίδιο τρόπο. Για εμάς υπήρχε,υπάρχει καί θα υπάρχει μόνο ο ένας. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως πάντα θα υπάρχει το ευτυχισμένο τέλος,όσο κι αν ευχόμαστε γι'αυτό. 
   Σε αυτό το βιβλίο το δραματικό στοιχείο κάνει αρκετά αισθητή την παρουσία του,χωρίς να γίνεται μελό,ή,να χωλαίνει σε οποιοδήποτε σημείο η ιστορία. Αντιθέτως,της προσδίδει ό,τι χρειάζεται για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα. Ενισχύεται δε από τις απαραίτητες ανατροπές,τους ρεαλιστικούς διαλόγους μεταξύ των προσώπων,το πλούσιο καθημερινό λεξιλόγιο,τις άκρως περιγραφικές σκηνές,καθώς καί την άρτια σκιαγράφηση των χαρακτήρων των προσώπων,που τους οδηγεί η συγγραφέας στα άκρα. Τα ''σχοινιά'' που τους συγκρατούν φαντάζουν να φθείρονται όλο καί περισσότερο καί κοντεύουν να σπάσουν... Άραγε,θα καταφέρουν να νικήσουν,ή,όλα έγιναν μάταια; Ο επίλογος θα έρθει να δώσει σε εκείνους καί σε εμάς τη χαριστική βολή. Ή όχι; Μήπως όλα,τελικά,τώρα θα αρχίσουν; Εγώ προσωπικά ανυπομονώ για τη συνέχεια. Αναζητήστε το!
Καλή ανάγνωση!

Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: 

ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ:OIΚΟΓΕΝΕΙΑ(VMA) από την ανερχόμενη συγγραφέα κυρία Χριστίνα Σιάπικα είναι το βιβλίο που διάβασα καί σας προτείνω σήμερα. Είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς καί τις επόμενες ημέρες -μείνετε συντονισμένοι- θα έχετε την κριτική μου καί για το δεύτερο βιβλίο που κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία. Ένα βιβλίο αρκετά καλογραμμένο με καθαρό καί σύγχρονο λόγο που το καθιστά ευανάγνωστο καί ευχάριστο στον αναγνώστη. Οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν καταλάβαινα πως πρόκειται για πρωτόλειο δείγμα γραφής καί αυτό με χαροποίησε αρκετά. Ένα βιβλίο που συνδυάζει αρμονικά δύο αγαπημένα μου είδη λογοτεχνίας,την αισθηματική καί την περιπέτεια. Γι'αυτό θέλησα άλλωστε καί να το διαβάσω. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο που μου κίνησε την περιέργεια ήταν ο τίτλος του.Θα αναρωτηθείτε όμως τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με τον όρο Οικογένεια. Αν καί αρχικά φαίνεται παράξενος είναι άκρως ταιριαστός με την υπόθεση του βιβλίου. Προσέξτε όμως! Για εμένα υπάρχει η ιδανική αναλογία ανάμεσα στα δύο καίρια στοιχεία της ιστορίας όπως είναι ο έρωτας καί η δράση. Δεν υπερτερεί το ένα του άλλου αλλά αλληλοσυμπληρώνονται καί έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Όσον αφορά την υπόθεση έχω να σας πώ τα ακόλουθα. Μυστικοί φύλακες καί πράκτορες υπερασπίζονται αθώα μέλη της κοινωνίας που απειλούνται από τις διαφορετικές συμμορίες που δρούν μέσα στην πόλη. Δεσμοί αίματος καί φιλίας τους ενώνουν με έναν κόμπο που δείχνει να μην μπορεί να λυθεί εύκολα. Παράλληλα διάφορες συμμορίες καί πρόσωπα δρούν με σκοπό τα δικά τους συμφέροντα εναντίων άλλων συμμοριών καί πολιτών. Τί θα γίνει όμως όταν προκύψει κάτι παραπάνω ανάμεσα στο πρόσωπο που χρειάζεται βοήθεια καί στον κεντρικό μας πρωταγωνιστή καί φύλακά του; Mπορούν να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια; Θα μπορούν να είναι μαζί ή θα χαθούν τα πάντα; Δράση,έρωτας,σασπένς καί μία γενικότερη έντονη πλοκή θα σας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος του βιβλίου. Εδώ να σας πώ ότι έχουμε κυρίως την ιστορία του πρώτου ζευγαριού καί παράλληλα βλέπουμε καί άλλους χαρακτήρες που θα συναντήσουμε μαζί με τις ιστορίες του στα επόμενα βιβλία. Δεν θέλω να σας πώ παραπάνω για να μην χάσετε το ενδιαφέρον σας. Δώστε του μία ευκαιρία,πιστεύω θα σας ικανοποιήσει η ανάγνωση του. Καλή σας συνέχεια.

Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ-ΑΓΑΠΗ:

Η Αγάπη είναι συνυφασμένη με την Οικογένεια. Είναι δύο έννοιες αλληλένδετες που πηγάζει η μία μέσα από την άλλη. Όσοι/ες έχετε διαβάσει το πρώτο βιβλίο της σειράς Κωδικός Αρχάγγελος:Οικογένεια καί σας άρεσε,σίγουρα θα ενθουσιαστείτε ακόμα παραπάνω με το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο Κωδικός Αρχάγγελος:Αγάπη. Εδώ η συγγραφέας μας δίνει μία ιστορία με μεγαλύτερη ένταση καί σασπένς παράλληλα με έναν πιο δραματικό χαρακτήρα. Ίσως άλλωστε καί αυτός να είναι ο σκοπός της. Να αυξάνει την αγωνία καί την δράση περνώντας από το ένα βιβλίο στο επόμενο μέχρι την αποκορύφωση στο τελευταίο βιβλίο της σειράς. Γρήγορο καί καθηλωτικό από την πρώτη ως την τελευταία του σελίδα,είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε. Λίγα λόγια για την πλοκή θα σας πώ αμέσως. Εκείνος ψάχνει την μία μέσα στις χιλιάδες. Δεν ξέρει καν αν θα την βρεί αλλά δεν παύει να ελπίζει. Ίσως εκείνη να είναι η λύτρωσή του καί η σωτηρία του απέναντι σε όλα έχει ζήσει μέχρι σήμερα. Εκείνη λόγω των δικών της μυστικών δεν θέλει καμία επαφή. Η ένωσή τους μοιραία καί ολέθρια. Μυστικά,σκευωρίες καί πολλά ακόμη θα έρθουν στο φώς με αποτέλεσμα να ανατραπούν πολλά από όσα γνώριζαν καί είχαν ως δεδομένα μέχρι τότε. Πώς θα τα αντιμετωπίσουν; Θα αντέξουν ή θα λυγίσουν; Καί τελικά θα υπάρξει το ευτυχισμένο τέλος που ο καθένας τους αναζητά; Eύστοχα εδώ η συγγραφέας κλείνει το βιβλίο αφήνοντάς μας με ερωτήματα καί αγωνία για την συνέχεια. Απαντήσεις πιστεύω θα μας δοθούν στην συνέχεια οπότε θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή. Δεν θα σας πώ παραπάνω. Εμένα όπως καταλάβατε μου άρεσε το ίδιο μην σας πώ καί ακόμη παραπάνω από το πρώτο. Ελπίζω να έχουμε σύντομα το τρίτο βιβλίο στα χέρια μας. Μέχρι τότε καλά σας αναγνώσματα.
    
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΑΠΙΚΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: MARADEL BOOKS PUBLISHING



   


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

Φλόγες στα Κύματα

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΖΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ

Ευχές για Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Μαρία Κέιτζ