Η αληθινή ιστορία ενός θαλασσόγατου

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Η αληθινή ιστορία ενός θαλασσόγατου

Συγγραφέας: Μαρία Ανδρικοπούλου

Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη με περίμενε, προ ημερών, όταν χτύπησε το κουδούνι καί ο υπάλληλος της εταιρείας ταχυμεταφορών μου παρέδιδε το δέμα, το οποίο περιείχε το νέο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Μαρίας Ανδρικοπούλου, με τίτλο ''Η αληθινή ιστορία ενός θαλασσόγατου", το οποίο κυκλοφόρησε, προσφάτως, από τις εκδόσεις Καλέντη. Ένα βιβλίο που κάλλιστα μπορεί να απευθυνθεί σε παιδιά ηλικίας 6-7 ετών καί άνω, το οποίο το συντροφεύει η πολύχρωμη κι εξαιρετική εικονογράφηση της κυρίας Ελίζας Βαβούρη. Μα ας τα πιάσω, καλύτερα, από την αρχή...

Την συγγραφέα Μαρία Ανδρικοπούλου είχα την χαρά να την ''γνωρίσω'', για πρώτη φορά, μέσα από το παιδικό της βιβλίο, με τίτλο ''Κωνσταντίνος Κανάρης τ’ όνομά μου". Από τότε μου είχε κεντρίσει την προσοχή καί το ενδιαφέρον, τόσο η γραφή της που είναι κατανοητή, διδακτική, στοργική καί βοηθά τα παιδιά όχι μόνο να αναπτύσσουν το λεξιλόγιο καί την κριτική τους ικανότητα, αλλά καί να ταξιδεύουν με την φαντασία τους. Τώρα, λοιπόν, που μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με το νέο της μυθιστόρημα, εκτίμησα ακόμα παραπάνω αυτά που μεταδίδει μέσω των ιστοριών των έργων της. Πιο συγκεκριμένα, αγαπώ τον τρόπο που μιλάει στα παιδιά για την ιστορία της χώρας μας, άλλων χωρών, μα καί προσώπων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια καίριων ιστορικών γεγονότων. Ναι, τα σωστά καί προσεγμένα βιβλία, που απευθύνονται σε παιδιά, όπως το εν λόγω, μπορούν να είναι πολύ χρήσιμα καί ιδανικά για να μάθουν τα παιδιά ιστορία.

Περιγραφή:

Αυτή είναι η ιστορία ενός ξεχωριστού γάτου που αγαπούσε πολύ τους ανθρώπους, που είχε γενναία καρδιά αλλά και την τύχη με το μέρος του. Ο Όσκαρ, γνωστός και ως Σαμ ο αβύθιστος, πάλεψε με τα κύματα μέσα στη φουρτούνα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και βγήκε νικητής. Η περιπέτεια του θαλασσόγατου που είχε ατρόμητη ελπίδα για τη ζωή πέρασε στην Ιστορία και είναι πέρα για πέρα αληθινή!

Η επίσκεψη των μικρών παιδιών στο μουσείο καί το κοίταγμα στο πορτρέτο ενός γάτου γίνεται, λοιπόν, η αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της ιστορίας. Μία ιστορία που όχι μόνο εξιστορεί γεγονότα καί πράξεις γενναίων, αλλά έχει έναν αντιπολεμικό χαρακτήρα, που διδάσκει στα μικρά παιδιά να ελπίζουν, να προσφέρουν στον συνάνθρωπο, να αγαπούν καί να φροντίζουν τα ζώα, να εκτιμούν την ειρήνη, να σέβονται καί να αποκτούν φίλους/ες για μία ζωή. Ένα εξαιρετικό κείμενο που γαληνεύει την ψυχή μικρών καί μεγάλων. 
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε την ποιήτρια Μαρία Σταυροπούλου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Η ευτυχία της ανυπαρξίας