Σιγά να μην απολογηθoύμε για τα βιβλία που διαβάζουμε!


(Προέλευση φωτογραφίας: Shutterstock.com)

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

Σιγά να μην απολογηθoύμε για τα βιβλία που διαβάζουμε!

Ξέρετε τί είναι αυτό που με έχει κουράσει, αφάνταστα, όλον αυτόν τον καιρό; Το γεγονός πως υπάρχουν συνεχείς αντιπαραθέσεις μεταξύ του αναγνωστικού κοινού, σχετικά με τα βιβλία που επιλέγουμε να διαβάσουμε καί πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με το είδος στα οποία αυτά ανήκουν. Συγγνώμη, αλλά αυτό παραπάει καί πρέπει να μπει ένα ''τέλος''! 

Αρκετά! 

Θέλετε να μιλάμε για σεβασμό καί αποδοχή καί το μόνο που κάνετε αρκετοί/ες εκεί έξω είναι να έχετε αυτοχαρακτηριστεί κριτές των πάντων, διαχωρίζοντας τα βιβλία σε σοβαρά καί μη σοβαρά. Κι εννοείται, πως από τη στιγμή που εσείς διαβάζετε μόνο σοβαρά βιβλία (στα φανερά, διότι στα κρυφά δεν ξέρουμε τι κάνετε!) ανήκετε, αυτομάτως, στην κατηγορία των σοβαρών αναγνωστών/στριων, ενώ όσοι/ες διαβάζουν μη σοβαρά, πάντα κατά τη δική σας εμπεριστατωμένη -κύριος οίδε!- άποψη, είναι κατώτερης κατηγορίας αναγνώστες/στριες.

Ε, λοιπόν, έχω να σας πω κάτι. 
Μην κάνετε όρεξη, έχουμε γλαρόσουπα!
Ε, μα πια! 
Ειλικρινά, έχω μπουχτίσει καί χάσει πάσα ιδέα με κάποιους/ες από εσάς.

Δεν θα μιλήσω εκ μέρους όλων, αλλά για τον εαυτό μου ως αναγνώστρια. Αγαπώ να διαβάζω βιβλία που ανήκουν σε πολλά είδη, ακόμα καί σε εκείνα που εσείς τα κατηγοριοποιείτε ως βιβλία ανούσια καί ευτελή, μα δεν θα απολογηθώ γι'αυτό! Άλλωστε, όσοι/ες μας κουνάτε, επιδεικτικά, το δάχτυλο γιατί επιλέγουμε τις εν λόγω κατηγορίες βιβλίων, καλό θα είναι να σκεφτείτε πως κι εκείνα τα ''σοβαρά'' βιβλία που διαβάζετε αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας των εκάστοτε συγγραφέων κι όχι πανεπιστημιακά δοκίμια, επιστημονικές έρευνες καί συγγράμματα! Άν κι αμφιβάλλω το κατά πόσο θα τα διαβάζατε καί θα τα καταλαβαίνατε εσείς οι φωτεινοί/ες παντογνώστες/στριες!

Πού καταλήγω; Πως σιγά να μην απολογηθούμε για τα βιβλία που διαβάζουμε! Βάλτε καλά μέσα στο κεφάλι σας -αν χρειαστεί, καρφιτσώστε το!- πως όλοι κι όλες έχουμε δικαίωμα καί την απόλυτη ελευθερία να διαβάζουμε ό,τι μας αρέσει. Ας αποτινάξουμε, πια, αυτές τις ταμπέλες. Καί κάτι ακόμα. Εμένα μου αρκεί όλοι κι όλες να διαβάζουμε, έστω καί λίγο, ανεξαρτήτως το είδος του βιβλίου, αρκεί να διαβάζουμε! Αυτό είναι το νόημα!

Τα σχόλια σας πάντα ευπρόσδεκτα κάτω από το άρθρο!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φλόγες στα Κύματα

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΖΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ

Ευχές για Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

Το Σπασμένο Φυλαχτό