Το Χρώμα του Καλοκαιριού - Αφιέρωμα σε βιβλία παιδικής/εφηβικής λογοτεχνίας (Mέρος 2ο)

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

''Αφιέρωμα σε βιβλία παιδικής/εφηβικής λογοτεχνίας"

~ Μέρος 2ο ~

Τίτλος: Το Χρώμα του Καλοκαιριού

Συγγραφέας: Μαρία Ανδρικοπούλου

Τί κι αν μας χωρίζουν κάποιοι μήνες από την έλευση του καλοκαιριού; Δεν θα γινόταν να λείπει, από το αφιέρωμά μου σε βιβλία παιδικής/εφηβικής λογοτεχνίας, ένα βιβλίο που να μας ''γεμίσει'' με εικόνες, χρώματα καί μυρωδιές καλοκαιριού. Διάβασα καί σας παρουσιάζω το βιβλίο της συγγραφέως Μαρίας Ανδρικοπούλου, με τίτλο ''Το Χρώμα του Καλοκαιριού'', το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Η εικονογράφησή του έχει γίνει από τον κύριο Βασίλη Κουτσογιάννη καί απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-8 ετών καί άνω.

Περιγραφή:

Με φόντο ένα καλοκαιρινό κυκλαδίτικο τοπίο, σαν πίνακας ζωγραφικής, ένα κορίτσι, παρέα με Το παιδί με το ψάθινο καπέλο, θα ζήσουν με έναν απροσδόκητο τρόπο την προσπάθεια αναζήτησης της έμπνευσης ενός ζωγράφου για τη δημιουργία του έργου του. Σ’ αυτήν την ιστορία, το φως των χρωμάτων και η θέρμη του καλοκαιριού αποφασίζουν τι είναι όνειρο και τι πραγματικότητα.

Πολλάκις έχω εκφράσει τον θαυμασμό καί την εκτίμησή μου προς την πένα της εν λόγω δημιουργού. Διαβάζοντας καί το παρόν έργο της, ένιωσα πως ήμουν πάλι παιδί καί είχα μεταφερθεί στο κυκλαδίτικο νησί. Πώς περιδιάβαινα μέσα στα σοκάκια του νησιού καί πώς κοιτώντας τους διάφορους πίνακες, εκείνοι ζωντάνευαν καί χρωμάτιζαν τα πάντα γύρω τους. Γινόμουν κι εγώ κομμάτι αυτών καί μάθαινα την ιστορία του καλλιτέχνη που τους φιλοτέχνησε. Ναι, το συγκεκριμένο παραμύθι βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν μία αγάπη για τις τέχνες καί δη για την ζωγραφική. Να την θαυμάσουν καί να αποδεχθούν την μαγεία που ''γεννάται'' από εκείνη.

Λοιπά θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Κατανοητά παραδείγματα,
- Οικείος, απλός λόγος ενισχυμένος από άφθονο λεξιλόγιο,
- Σύντομες προτάσεις,
- Τέλος, ταιριαστή εικονογράφηση με το κείμενο.

Ένα εξαιρετικό παραμύθι που το απήλαυσα από την αρχή μέχρι καί το τέλος.
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

Υ.Γ. Μείνετε συντονισμένοι/ες για το 3ο μέρος του αφιερώματος.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΟ ΧΑΚΙ - Διαβάζοντας βιβλία σύγχρονης ξένης λογοτεχνίας (Μέρος 5ο)

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

Ο σύμβουλος του βασιλιά

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Κατερίνα Ανδριανάκη

Κυνήγι τρούφας