Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Κατερίνα Ανδριανάκη


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗ

Οι δημιουργοί συστήνονται...κι ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Κατερίνα Ανδριανάκη

Γράφει η Κατερίνα Ανδριανάκη

Αυτό το «τίποτα», όπου κατοικώ

Μέσα από άλλους συγγραφείς μαθαίνω να διαβάζω και ανακαλύπτω πόσα πράγματα στη γλώσσα, τις τεχνικές, τη δομή του γραπτού λόγου μού αποκαλύπτονται και από τη άλλη ένα κομμάτι του εαυτού μου με προτρέπει να μάθω να γράφω καθώς γράφω. Έστω και μια πρόταση, μια παράγραφο, μια σελίδα την ημέρα. Σε χαρτάκια, σε σελιδοδείκτες, σε παρτιτούρες, όπου βρω, αφήνω φευγαλέες σκέψεις να διαρρεύσουν ως ένοχα μυστικά. Αν δεν τις βάλω αμέσως στο κείμενο που δουλεύω, ξεχνιούνται και χάνονται. Όταν τυχαία τις βρίσκω, αναρωτιέμαι γιατί τις έγραψα και πολλές φορές δεν μου λένε τίποτα. Κάθομαι και τις κοιτάζω για ώρα προσπαθώντας να θυμηθώ πώς θα τις χρησιμοποιούσα. Έχω χάσει όμως την επαφή μαζί τους, δεν μπορούν πια να εξυπηρετήσουν τον σκοπό τους.

Σε μια παρόμοια περιπέτεια μπαίνει η Χλόη, η ηρωίδα του βιβλίου μου «Αυτό το τίποτα, όπου κατοικώ» που παλεύει να μην ξεχάσει, να μη χάσει την επαφή της με τον πραγματικό κόσμο, ενώ στο μυαλό της θρυμματίζεται σε χιλιάδες κομμάτια η ιδέα της προσωπικής ελευθερίας. Όσο θα περνούν οι ημέρες, οι εβδομάδες θα ξεχνάει όλο και περισσότερο, η κατάστασή της θα είναι μη αναστρέψιμη. Θα ανησυχεί όλο και περισσότερο για το τι μπορεί να γίνει η ίδια στο μέλλον. Θα την κλείσουν σε κάποιο ίδρυμα, ενώ η ζωή εκεί έξω θα συνεχίζεται χωρίς εκείνη να πρωταγωνιστεί πια;

Στην αφήγησή της μπερδεύει το παρόν με το παρελθόν σε μια ρευστότητα του χρόνου και της μνήμης, καθώς μέσα της κορυφώνεται η έκπτωση της οικογένειας και των παραδοσιακών συντηρητικών αξιών.

Μια αχνή ρωγμή κάνει την εμφάνισή της. Η Χλόη κάθε μέρα θα ξεκινάει από την αρχή, δεν θα θυμάται σε ποια μιλάει ή για ποιο θέμα και το γκρίζο «τίποτα», αυτός ο κούφιος χώρος της λήθης θα μεγαλώνει την ασφυξία της στην κοινή λογική και θα ανοίγει τον δρόμο του παραλογισμού. Ακριβώς στο «ανάμεσα», η δική της αλήθεια μπλέκεται με την πραγματικότητα, αφήνεται στη μοίρα της και ένα βάρος έχει φύγει από πάνω της.

 Το βιβλίο ''Αυτό το «τίποτα», όπου κατοικώ" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.


Την ευχαριστώ πολύ!!!

Με εκτίμηση,

Κυριακή Γανίτη από το blog Vivliovamon




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φλόγες στα Κύματα

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΖΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ

Ευχές για Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

Το Σπασμένο Φυλαχτό