Πούκυ Περρρ – Μια νύχτα στην πόλη - Αφιέρωμα σε βιβλία παιδικής/εφηβικής λογοτεχνίας (Mέρος 1ο)

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

Κατόπιν δική σας απαιτήσεως κι αντιλαμβανόμενη κι εγώ το πόσο πολύ αγαπάτε τα αφιερώματα που αναρτώ κατά καιρούς, αυτόν τον μήνα θα σας παρουσιάσω όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία αφιερώματα στα blogs μου. Κάθε αφιέρωμα θα καλύπτει μία διαφορετική θεματική ενότητα, ως προς το είδος των βιβλίων, ώστε να μην είναι κουραστικά, αλλά να υπάρχουν επιλογές βιβλίων που θα ''καλύπτουν'' ηλικίες καί είδη. Η αρχή γίνεται με τρία βιβλία που ανήκουν στο είδος της παιδικής καί εφηβικής λογοτεχνίας. Εύχομαι να σας αρέσουν!

''Αφιέρωμα σε βιβλία παιδικής/εφηβικής λογοτεχνίας"

~ Μέρος 1ο ~

Τίτλος: Πούκυ Περρρ – Μια νύχτα στην πόλη

Συγγραφέας: Ηρώ Αρμάου

Δεν ξέρω πως γίνεται μα δεν μπορώ να αντισταθώ στην ομορφιά των βιβλίων που προορίζονται σε παιδικό καί εφηβικό κοινό. Κάθε φορά που διαβάζω ένα ανάλογο έργο, όχι μόνο νιώθω πραγματική ψυχαγωγία, αλλά καί μία ξεκούραση του νου καί της ψυχής μου. Αφήστε που με βάζουν στην διαδικασία να προβληματιστώ για ποικίλα θέματα, απαλλαγμένη, όμως, από κάθε μορφή επιτηδευμένης διδαχής, ή, τάση κριτικής από μεριάς του/της εκάστοτε δημιουργού. Γι'αυτό αποφάσισα πως θα ήταν καλό να ξεκινήσω το νέο αφιέρωμα με το βιβλίο ''Πούκυ Περρρ – Μια νύχτα στην πόλη", της συγγραφέως Ηρούς Αρμάου (η οποία έχει επιμεληθεί καί την εικονογράφησή του), το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο καί απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-8 ετών καί άνω.

Περιγραφή:

Η Πούκυ Περρρ είναι ένα γατί σαν όλα τ’ άλλα. Αγαπάει τις βόλτες, τα παιχνίδια και την περιπέτεια. Η ζωή της κυλάει ξένοιαστα, ώσπου ένας καβγάς φέρνει τα πάνω κάτω μες στο σπίτι της. Κεκάκια, τάμπλετ, αδικία, καπνός μπλέκονται όλα μαζί στην άγρια γατοκουβέντα. Τότε την κυριεύει ο θυμός! Κι έτσι, βρίσκεται μια νύχτα να περιπλανιέται μόνη στη μεγάλη πόλη…

Είναι γεγονός πως το βιβλίο με ''κέρδισε'' από το πρώτο κοίταγμα. Θέλετε σε αυτό να έπαιξε ρόλο ο τρόπος που η συγγραφέας μας παρουσιάζει μία ευνόητη, αληθοφανή, διδακτική, ψυχαγωγική καί συνάμα ειλικρινή ιστορία, η εξαιρετική καί πολύχρωμη εικονογράφηση του βιβλίου, τα μηνύματα που προκύπτουν μέσα από την πλοκή όπως είναι η ομορφιά καί η αξία της οικογένειας, η αγάπη, η εμπιστοσύνη, η φροντίδα καί η ασφάλεια που υπάρχει μεταξύ των μελών της, η ζεστασιά (εντός κι εκτός εισαγωγικών) του σπιτιού, οι αμοιβαίες αποχωρήσεις, η απαλλαγή από τις κακές συνήθειες, οι αμήχανες ερωτήσεις των παιδιών προς τους γονείς, αλλά καί η αποδοχή καί αρκετά ακόμη, το βιβλίο το διάβασα με μία ανάσα καί έμεινα πολύ ικανοποιημένη απ'αυτό.

Λοιπά θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Γεμάτο λεξιλόγιο,
- Μεγάλη καί ευανάγνωστη γραμματοσειρά,
- Απτά, καθημερινά παραδείγματα.
- Τέλος, περιεκτικές προτάσεις.
Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

Υ.Γ. Μείνετε συντονισμένοι/ες για το 2ο μέρος του αφιερώματος.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΟ ΧΑΚΙ - Διαβάζοντας βιβλία σύγχρονης ξένης λογοτεχνίας (Μέρος 5ο)

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

Ο σύμβουλος του βασιλιά

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Κατερίνα Ανδριανάκη

Κυνήγι τρούφας