Μάρκος, Tα Χριστούγεννα είναι χαρά!

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
Χριστουγεννιάτικη βιβλιοπρόταση!

Τίτλος: Μάρκος, Tα Χριστούγεννα είναι χαρά!

(Martin sait tout sur Noël)

Συγγραφέας: ΤΙΛ ΔΕ ΚΑΤ (Till the cat)

Εικονογράφηση: ΚΑΡΙΝ ΧΙΝΤΕΡ

Για τα μικρά παιδιά είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να ταυτιστούν με τα πρόσωπα εκείνων που πρωταγωνιστούν μέσα στα βιβλία που διαβάζουν. Ναι, θεωρώ απολύτως φυσιολογική την τάση να δείχνουν την προτίμησή τους σε συγκεκριμένους ήρωες/ηρωϊδες καί να επιθυμούν να διαβάζουν βιβλία που να αναφέρονται στις περιπέτειές τους. Στην σειρά βιβλίων ''Μάρκος'' ήρθε να προστεθεί καί το νέο παραμύθι, με τίτλο ''Μάρκος, Tα Χριστούγεννα είναι χαρά!", το οποίο κυκλοφορεί στην χώρα μας από τις εκδόσεις Μίνωας, σε μετάφραση της κυρίας Στέργιας Κάββαλου.

Περιγραφή:

Τα Χριστούγεννα είναι γνωστά και πολύ αγαπητά σε όλους!
Όμως η Ζωή, η αδελφή του Μάρκου, είναι πολύ μικρή και δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται. Ευτυχώς, ο Μάρκος είναι ειδικός στις απορίες: από το
χριστουγεννιάτικο δέντρο μέχρι το γιορτινό τραπέζι, μπορεί να της εξηγήσει τα πάντα. Αλλά, Μάρκο, μήπως ξέχασες κάτι; Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο
για να παίρνουμε δώρα, είναι επίσης για να σκεφτόμαστε και τους άλλους, καθώς και να μοιραζόμαστε!
Μια σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Μάρκο, ένα μικρό αγόρι που μέσα από όσα του συμβαίνουν, αλλά και τις απορίες που εκφράζει μαθαίνει καθημερινά κάτι καινούριο! Όπως κάθε παιδί!
Όπως κι εσύ!

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2-6 ετών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μιλάμε για μία όμορφα δομημένη ιστορία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των παιδιών αυτής της ηλικίας. Από το απλό καί κατανοητό λεξιλόγιο, τις περιεκτικές προτάσεις, τα καθημερινά παραδείγματα έως καί τον τρόπο σκέψης/έκφρασης του μικρού ήρωα, του Μάρκου, το παραμύθι διαβάζεται πολύ ευχάριστα, ενώ παράλληλα, διδάσκει στα μικρά παιδιά, με τον πιο χαριτωμένο τρόπο, την αξία καί την ομορφιά των Χριστουγέννων, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στα στολίδια, στα δώρα καί τις όποιες λιχουδιές, μα καί στην αγάπη καί στην φροντίδα! Ένα παραμύθι που μου άρεσε πολύ καί το προτείνω καί σε εσάς.
Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Υ.Γ. Καί οι χριστουγεννιάτικες (καί μη) βιβλιοπροτάσεις συνεχίζονται!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φλόγες στα Κύματα

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΖΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ

Ευχές για Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

Το Σπασμένο Φυλαχτό