Προσφέροντας ως δώρο βιβλία...


(Προέλευση φωτογραφίας: Shutterstock.com)

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
Προσφέροντας ως δώρο βιβλία...

Ένα από τα πιο όμορφα καί συμβολικά δώρα, που μπορούμε να προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα την περίοδο των εορτών κι όχι μόνο, είναι τα βιβλία. Καί για να σας προλάβω, όταν κάνουμε, ή, δεχόμαστε ένα δώρο δεν παίζει κανένα μα κανένα ρόλο η αξία του, αλλά κυρίως ο συμβολισμός που προκύπτει απ'αυτήν (μας) την κίνηση. Καί επειδή, γνωρίζω ότι είστε αρκετοί/ες εκεί έξω που δεν έχετε πάντα την μεγάλη οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε καί να προσφέρετε ως δώρο ένα καινούργιο βιβλίο σε κάποιον/α αγαπημένο/η σας κι επιλέγετε να προσφέρετε κάποιο/α από την προσωπική σας συλλογή, να μην νιώθετε ενοχικά. Μεταξύ μας, εγώ δεν βρίσκω τίποτα κακό σε όλο αυτό. Αντιθέτως, το επικροτώ! Θεωρώ πως η χαρά, που γεννάται από την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου, οφείλουμε να την μοιραζόμαστε καί με άλλους ανθρώπους. Θέλω, όμως, να σας επιστήσω την προσοχή καί να σας παρακαλέσω να προσέξετε τα εξής, όταν επιλέγετε να χαρίσετε τα δικά σας βιβλία:

- Η κατάσταση των βιβλίων, που σκοπεύετε να δωρίσετε, θα πρέπει να είναι άριστη! Δηλαδή, να μην είναι σκισμένα, τσακισμένα, να μην λείπουν σελίδες, να μην είναι λερωμένα, να μην έχει ''σπάσει'' η ράχη τους καί να μην είναι κιτρινισμένα.

- Επίσης, όταν θα προσφέρετε ένα, ή, παραπάνω βιβλία, καλό είναι να ελέγχετε να μην έχουν στις αρχικές τους σελίδες κάποια (ονομαστική, ή μη) αφιέρωση προς το πρόσωπό σας. Κι αν ναι, προς Θεού, μην σκίσετε την σελίδα. Διότι, το άτομο, που θα λάβει το/τα βιβλίο/α, είναι πολύ πιθανό να το αντιληφθεί! Οπότε, ας το/τα κρατήσετε για εσάς. 

- Τέλος, μην δωρίζετε τα ίδια βιβλία στα άτομα που σας τα είχαν προσφέρει ως δώρο! Είναι κάτι παραπάνω από αμήχανο!

Είναι στις δικές σας επιλογές δώρων τα βιβλία;

Υ.Γ. Άν, εντέλει, επιλέγξετε να αγοράσετε καί να προσφέρετε ένα, ή, παραπάνω βιβλίο/α ως δώρο/α, σας προτρέπω να επισκεφθείτε τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς/συνοικίας σας καί να το/τα προμηθευτείτε από εκεί. Καλό είναι να ενισχύουμε/στηρίζουμε τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις!

Τα σχόλια σας πάντα ευπρόσδεκτα κάτω από το άρθρο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φλόγες στα Κύματα

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΖΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ

Ευχές για Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

Το Σπασμένο Φυλαχτό