Έρωτας. Aτάκα. Iστορία

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Έρωτας. Aτάκα. Iστορία

Συγγραφέας: Μαρία Τσατσάκη

Λένε πως ο έρωτας μπορεί να μας κάνει ποιητές/τριες, ζωγράφους, στιχουργούς... Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να ισχύει αυτό, αλλά είμαι βέβαιη πως ένα τόσο όμορφο συναίσθημα μόνο αντίστοιχες σκέψεις μπορεί να γεννήσει στο μυαλό καί στην ψυχή μας... Με αφορμή, λοιπόν, αυτό, πριν από περίπου έναν χρόνο, οι εκδόσεις Κάκτος σε συνεργασία με την Μαρία Τσατσάκη (δημιουργό του atakaistoria.gr) αναζητούσαν ατάκες που θα μπορούσαν να γίνουν η αφορμή για την συγγραφή ξεχωριστών ιστοριών. Το κάλεσμα ήταν ''ανοικτό'' σε όποιον/α επιθυμούσε μέσα από μία ατάκα του/της να μοιραστεί μία βαθύτερη σκέψη γύρω από το ζήτημα των προσωπικών σχέσεων που μπορεί να σχετιζόταν με τον έρωτα, την έξαψη που προκύπτει απ'αυτόν, τα καρδιοχτύπια, τις όμορφες στιγμές που τον συνοδεύουν, αλλά καί τον πόνο του χωρισμού. Το αποτέλεσμα; Να τα βρίσκουμε όλα αυτά συγκεντρωμένα σε μικρές, περιεκτικές ιστορίες που τις χαρακτηρίζει μία αμεσότητα λόγου, αληθοφάνεια καί έντονα συναισθήματα μέσα στο βιβλίο '' Έρωτας. Aτάκα. Iστορία"... Ένα αλλιώτικο μα γλυκό αισθηματικό μυθιστόρημα.

Περιγραφή:

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ταξίδι σε 100 διαφορετικούς και μοναδικούς προορισμούς με συναισθήματα και στιγμές από τη ζωή μας. Με έμπνευση από 100 ατάκες για τον έρωτα από άγνωστους ανθρώπους, γράφτηκαν 100 ιστορίες με συναισθήματα αγάπης, πόνου, χαράς και λύπης. Ατάκες με ιστορίες από στιγμές που όλοι έχουμε βιώσει ή που θα θέλαμε να βιώσουμε. Ατάκες και ιστορίες που φανερώνουν πόσο σημαντικές είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και πώς εμείς μπορούμε να τις κάνουμε δύσκολες ή εύκολες.

Με έμπνευση από τις ατάκες για τον έρωτα, δημιουργήθηκαν αυτές οι ιστορίες για να αναδυθούν στιγμές από έναν βαθύ συναισθηματικό κόσμο σ’ ένα ταξίδι που μπορείς να γίνεις συνταξιδιώτης.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φλόγες στα Κύματα

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΖΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ

Ευχές για Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

Το Σπασμένο Φυλαχτό