Δυο Μύθοι Μια Φορά…

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
Χριστουγεννιάτικη βιβλιοπρόταση!

Τίτλος: Δυο Μύθοι Μια Φορά…

Συγγραφείς: Θάνος Καλλίρης - Κυριακή Φραγκουλοπούλου

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Καί κάπου εδώ, ολοκληρώνονται για φέτος οι χριστουγεννιάτικες βιβλιοπροτάσεις για παιδιά, με το νέο παιδικό βιβλίο, με τίτλο ''Δυο Μύθοι Μια Φορά…", το οποίο συνυπογράφουν οι συγγραφείς Θάνος Καλλίρης καί Κυριακή Φραγκουλοπούλου. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, σε πολύ όμορφη εικονογράφηση από τον κύριο Νίκο Γιαννόπουλο. Ένα εξαιρετικό παιδικό παραμύθι που εμπνέεται από την αρχαία ελληνική μυθολογία καί απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 ετών καί άνω. 

Περιγραφή:

Ένας μίτος και δυο κέρινα φτερά μας ταξιδεύουν στα χρόνια τα παλιά! Πώς μπλέκονται δύο αγαπημένοι μύθοι στην αγκαλιά της Κρήτης; Πώς βρέθηκε ο ξακουστός τεχνίτης Δαίδαλος στο βασίλειο του Μίνωα; Τι σχέση έχει ένα κουβάρι με τον τρομερό Μινώταυρο; Πώς βοήθησε η πανέμορφη Αριάδνη τον γενναίο Θησέα να βγει από τον λαβύρινθο; Πώς κατάφεραν ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος να πετάξουν ψηλά ίσαμε τον Ήλιο; Από πού πήρε το όνομά του το Αιγαίο Πέλαγος; Ποια είναι, τέλος πάντων, αυτή η Λόλα η κουτσομπόλα;

Ανέκαθεν αγαπούσα την μυθολογία καί όλα τα ψυχαγωγικά καί διδακτικά κομμάτια που προέκυπταν από εκείνη. Θεωρώ, λοιπόν, πως ένας από τους πιο κατάλληλους κι ενδεδειγμένους τρόπους για να έρθουν τα μικρά παιδιά σε επαφή μαζί της είναι τα βιβλία. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει καί το παρόν βιβλίο. Τί είναι, όμως, αυτό που το καθιστά τόσο ιδιαίτερο καί πρωτότυπο; Αρχικά, ο τρόπος που αποδίδεται η ιστορία μέσα στο βιβλίο. Αυτός ο έμμετρος λόγος σαν άλλο ποιηματάκι μόνο χαρά μπορεί να μας προσφέρει! Επίσης, ο τρόπος που συνδέεται ο μύθος της Αριάδνης καί του Θησέα με αυτόν του Δαιδάλου καί του Ίκαρου είναι πολύ διασκεδαστικός καί κατατοπιστικός! Τέλος, τα παιδιά διαβάζοντας το βιβλίο θα βοηθηθούν να αναπτύξουν το λεξιλόγιό τους, ενώ ταυτόχρονα θα εξάψουν την φαντασία τους.

Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ καί σας προτρέπω να το αναζητήσετε κι εσείς!
Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φλόγες στα Κύματα

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΖΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ

Ευχές για Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

Το Σπασμένο Φυλαχτό