Ο ΜΑΡΚΟ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ (ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ)

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Ο ΜΑΡΚΟ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ (ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ)

Συγγραφέας: Γρηγόρης Νικηφ. Κοσσυβάκης

Περιγραφή: 

... Διότι, στον φαντασιώδη νου μου και τον ρομαντικό ψυχισμό μου ως εφήβου, είχε ήδη αναγορευτεί σε καθοδηγητικό ίνδαλμα και πρότυπό μου μία εξέχουσα, απίστευτης «οσιότητος» μορφή των επαναστατικών αγώνων για την εθνική μας παλιγγενεσία, ένας μοναδικής προσωπικότητας ήρωας! Και ήταν εκείνος, ο ασύγκριτος σε γενναιότητα αλλά και σε στρατηγική διορατικότητα πολέμαρχος των αρειμάνιων Σουλιωτών.
Εκείνος που ξεχώριζε μεταξύ όλων των συναγωνιστών του για την εντιμότητα, τη σεμνότητα και τη μοναδική ανιδιοτέλειά του.
Εκείνος που όχι μόνον οι κορυφαίοι συμπρωταγωνιστές του στην Επανάσταση του 1821, όπως ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης, ο Γιώργης Καραϊσκάκης και ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, αλλά και οι ίδιοι οι αρχηγοί των άσπονδων εχθρών του, των πολεμοχαρών Τουρκαλβανών, υποκλίθηκαν στην παλληκαριά του και την πολεμική ιδιοφυΐα του.
Εκείνος που, κορυφαίοι Ευρωπαίοι διανοούμενοι, συγγραφείς και ποιητές του καιρού του, όπως ο Γάλλος Βίκτωρ Ουγκώ και ο Βρετανός Λόρδος Μπάϋρον, τον ανέδειξαν σε οικουμενικό πρότυπο ενάρετου ήρωα.
Εκείνος που με τον ηρωικό θάνατό του, πυροδότησε την έκρηξη του φιλελληνικού κινήματος και συνήγειρε τις ευρωπαϊκές συνειδήσεις υπέρ της παράτολμης Ελληνικής Επαναστάσεως.
Εκείνος που, ο λαός μας ύμνησε τα μοναδικά κατορθώματά του αλλά και τον απροσδόκητο θάνατό του σε τόσα δημοτικά τραγούδια όσα δεν τραγουδήθηκαν για όλους μαζί τους λοιπούς ήρωες συναγωνιστές του.
Εκείνος που τον επονόμασαν «Αητό του Ιουλίου» και «νεότερο Λεωνίδα».
Ο αξεπέραστος, ο αδευτέρωτος Μάρκο Μπότσαρης! 

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Εκδότης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ

Περισσότερες πληροφορίες για τον Γρηγόρη Νικηφ. Κοσσυβάκη, στις ιστοσελίδες: www.kossivakis.grwww.syn-athina.gr και στο «Αρχείον Πολιτισμού».

Επικοινωνία στο kossyvakislaw@gmail.com.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Η ευτυχία της ανυπαρξίας

Όνειρα στη θερμάστρα