Η συγγραφέας Λίτσα Καποπούλου μας συστήνει το βιβλίο της ''Ο αστερισμός των παραμυθιών"


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΛΙΤΣΑ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ

Οι δημιουργοί συστήνονται... Η συγγραφέας Λίτσα Καποπούλου μας συστήνει το βιβλίο της ''Ο αστερισμός των παραμυθιών"

Γράφει η Λίτσα Καποπούλου

Γειά σας !

Είμαι η Λίτσα Καποπούλου κι έχουμε ξαναεπικοινωνήσει από την ξεχωριστή και ποιοτική σελίδα Vivliovamon της κυρίας Κυριακής Γανίτη.

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Τελείωσα τη Νομική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. και Σχολή Δημοσιογραφίας. Εργάστηκα ως Δικηγόρος και Δικαστική Λειτουργός.

Η συγγραφή για μένα είναι μαγεία. Σ’αυτόν το μαγικό κόσμο με ώθησε αρχικά η προτροπή δασκάλου μου στο Δημοτικό. Οι αποτυπώσεις στο χαρτί ιδεών, συναισθημάτων με γνώμονα την έμπνευση συνεχίζονταν, έως ότου ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, να δουν το φως της έκδοσης. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 11 βιβλία μου:

2013: «Πνοή» -‘Όταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου…’, Μυθιστόρημα, Εκδόσεις ‘Δίαυλος’.

2015: «Στο Βασίλειο της Μοίρας», Μυθιστόρημα, Εκδόσεις ‘Ανάτυπο’.

2018: «Σενάρια στο θέατρο της ζωής», Διηγήματα και θεατρικά, Εκδόσεις ‘Ανάτυπο’.

2019: «Κοντά στον Ήλιο», Παραμύθι με Μυθολογία, Εκδόσεις ‘Πνοή’.

2020: «ΟνειΡεύματα», Σπονδυλωτό ΟνειροΜυθιστόρημα, που έγραψα με τον Βασίλη Παπακώστα, Εκδόσεις ‘Ελκυστής’.

2020: «Το Μαντήλι της Θέμιδος», Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Έλκυστής’.

2021: «Αντίο Κύριε Εισαγγελέα…», Μυθιστόρημα, Εκδόσεις ‘Ελκυστής’.

2021: «Η Καλή Νεράιδα της Σωτηρίας», Παραμύθι, Εκδόσεις ‘Ελκυστής’.

2022: «Ποίησης Εραστές», Ποιητική Συλλογή, Εκδόσεις ‘Ελκυστής’.

2022: «Φώτης και Δομνίκη» - ‘Αντάμα με τη Μοίρα στα Βουρλά της Μικράς Ασίας’, Ιστορικό Μυθιστόρημα, Εκδόσεις ‘Ελκυστής’.

2023: «Ο Αστερισμός των Παραμυθιών», Συλλογή 3 παραμυθιών, Εκδόσεις ‘Ελκυστής’.

Έργα μου έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και περιοδικά, και έχουν τιμηθεί με βραβεία και αριστεία. Για μένα το ανώτερο βραβείο είναι η αποδοχή, η αγάπη και η συγκίνηση του αναγνωστικού κοινού.

«Ο Αστερισμός των Παραμυθιών» κυκλοφόρησε πρόσφατα και αποτελείται από 3 πρωτότυπα παραμύθια, το ένα εκ των οποίων έμμετρο, είναι ένα βιβλίο καρδιάς και απευθύνεται στο συναισθηματικό κόσμο μεγάλων και μικρών με στόχο να τέρψει και να τονώσει τη φαντασία, να ξυπνήσει νοσταλγία, να προσφέρει αφορμή ψυχωφελείς σκέψεις. Η εικονογράφηση και Καλλιτεχνική Επιμέλεια έγιναν από την Βιβή Μαρκάτου και η Φιλολογική Επιμέλεια από τον Γιάννη Παναγιωτάκη.

Σε ό,τι αφορά τα μηνύματα που στέλνω στους αναγνώστες με τα βιβλία μου, νομίζω ότι τα εισπράττουν κρίνοντας από τα σχόλια και τις συζητήσεις μαζί τους. Και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, αφού για το ίδιο βιβλίο εκφράζονται διαφορετικές απόψεις και οπτικές και αυτό ασφαλώς είναι δείγμα επιτυχίας.

Εμπνέομαι από τα πάντα. Όπως: πρόσωπα, ζώα, αντικείμενα, φύση, γεγονότα. Στα έργα μου στόχος μου είναι ανεξάρτητα από το είδος (μυθιστόρημα, διήγημα, παιδικό, θεατρικό κ. λ. π.) οι αναγνώστες να νιώσουν άνετα και οικεία. Να ευχαριστηθούν την ανάγνωση και γιατί όχι, όταν κλείσουν το βιβλίο, να θέλουν να ξαναδιαβάσουν έστω κάποια σημεία του. Μ΄ενδιαφέρει να γνωρίσουν κατά το δυνατόν και να βελτιώσουν τον βαθύτερο εαυτό τους,  να ταξιδέψουν σε χρόνο, τόπους, να στοχαστούν τις υπαρξιακές τους αναζητήσεις φυσικά και μεταφυσικά μέσω και της μυθοπλασίας, να ελπίζουν και να ονειρεύονται. Κι ακόμη κάτι, στο οποίο δίνω σημασία: να αποκομίσουν και κάποιες γνώσεις, γιατί η γνώση είναι ατόφιο χρυσάφι. Γι’αυτό και σ’ όλα σχεδόν τα βιβλία μου υπάρχει κατατοπιστικό γλωσσάρι, που επιμελείται η Γεωργία Καποπούλου. Στην ουσία: Να αγαπήσουν το βιβλίο.

Ονειρεύομαι ένα καλύτερο αύριο, με ανησυχεί η λήθη, προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος, φιλοδοξώ να αφήσω και τη δική μου ψηφίδα στο μωσαϊκό του Πολιτισμού μας. Παρακολουθώ Συναισθηματική Διαλεκτική με τον Στέλιο Καλαθά και Φωνητική με τον Άρη Γραικούση.

Πληροφορίες για τα έργα μου υπάρχουν και στην σελίδα μου: litsakapopoulou.gr

Ευχαριστώ εγκάρδια την κυρία Κυριακή Γανίτη για το βήμα έκφρασης και τη φιλοξενία στο θαυμάσιο blog Vivliovamon.

Με εκτίμηση

Λίτσα Καποπούλου

Το βιβλίο ''Ο αστερισμός των παραμυθιών'' κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.


Την ευχαριστώ πολύ!!!

Με εκτίμηση,

Κυριακή Γανίτη από το blog Vivliovamon






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φλόγες στα Κύματα

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΖΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ

Ευχές για Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

Το Σπασμένο Φυλαχτό