Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ολυμπία Νικολάου


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Οι δημιουργοί συστήνονται...κι ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ολυμπία Νικολάου

Γράφει η Ολυμπία Νικολάου

Ας κάνω λοιπόν μια προσπάθεια να συστήσω τον εαυτό μου, αν και πιστεύω ότι πιο καλό θα ήταν να μιλήσουν για μένα οι δικοί μου άνθρωποι!

Είμαι η Ολυμπία Νικολάου ψυχολόγος με ειδίκευση στην εκπαιδευτική ψυχολογία και την ειδική αγωγή και πολύ πρόσφατα έχω την τιμή να δηλώνω και συγγραφέας! Το πρώτο μου παιδικό βιβλίο «ΦρουΤίνο Περιπέτειες στην χώρα των φρούτων και των λαχανικών» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΛΚΥΣΤΗΣ τον Ιούνη του 2024 περίπου ένα μηνά δηλαδή από την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο.

Το παραμύθι με τον Τίνο και την χαρούμενη φρουτοπαρέα του προέκυψε μέσα από την πορεία όλων αυτών των χρόνων που εργάζομαι ως ψυχολόγος σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι ένα παραμύθι που μιλά για τη διαφορετικότητα, τη φιλία, την ισότητα και τη συνεργασία με πολλή χαρά, χιούμορ και ζωντανές εικόνες που μας καλούν να ονειρευτούμε. Γράφτηκε μέσα σε 4 μήνες σχεδόν με έναν τρόπο μαγικό καθώς οι ήρωες γεννήθηκαν και εξελίχθηκαν δίνοντας χρώμα και χαρά στο μελαγχολικό σκηνικό της πρώτης καραντίνας που βιώναμε. Θεωρώ ότι η δημιουργία τις περισσότερες φορές πηγάζει αυθόρμητα. Πάντα πίστευα ότι κάποια μέρα θα ξεκινήσω να γράφω γιατί ήταν κάτι που το έκανα από μικρή χωρίς όμως ποτέ να προχωρήσει περισσότερο. Δεν ήξερα τι θα είναι αλλά θα συνέβαινε.

Η πηγή έμπνευσης μου ήταν τα παιδιά που είναι απομονωμένα και νοιώθουν «διαφορετικά» είτε γιατί προέρχονται από μια άλλη κουλτούρα, είτε γιατί ξεχωρίζουν γενικότερα με κάποιον τρόπο από την πλειοψηφία. Μέσα στην χώρα των φρούτων και των λαχανικών υπάρχει αλληλεγγύη, αποδοχή, αλληλοβοήθεια, και αληθινή φιλία.

Λατρεύω τα παιδιά, δουλεύω με παιδιά, είναι το κοινό που θέλω να απευθυνθώ. Τα παιδιά σε μια εποχή που κυριαρχεί η τεχνολογία έχουν χάσει πολύ από την παιδικότητα τους. Το βιβλίο είναι ένα πολύ καλό μέσο για να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους να τους δώσει χαρά και να τα βγάλει από το «καβούκι» της τεχνολογίας στην οποία βρίσκονται καθηλωμένα.

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη οπού ζω μέχρι και σήμερα. Η μητέρα μου και η γιαγιά μου με μυήσαν από πολύ νωρίς στον κόσμο των βιβλίων ξεκινώντας φυσικά από τα παραμύθια. Ανήκω σε μια γενιά που μεγάλωσε μέσα σε παρέες συνομηλίκων σε μια εποχή που κυριαρχούσε η φιλιά και ο αυθορμητισμός, χωρίς την υπερβολική ενασχόληση με την ίντερνετ. Υπήρχε μοίρασμα επαφή χαρά που έβγαινε από μέσα μας. Αυτό τον κόσμο προσπάθησα να ζωντανέψω μέσα από τη χώρα των φρούτων και των λαχανικών. Ίσως οι γονείς που θα διαβάσουν το βιβλίο το θυμηθούν και τα παιδάκια να νοιώσουν κάτι από αυτόν.

Λατρεύω τα ζώα τη μουσική , το θέατρο, τη θάλασσα ,τα ταξίδια τόσο τα φυσικά όσο και τα ταξίδια του μυαλού. Ονειρεύομαι ένα καλύτερο μέλλον, πιο αισιόδοξό πιο λαμπερό με όμορφες προοπτικές και ανθρώπους που δεν φοβούνται να μιλήσουν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον να μοιραστούν!

Αυτά λοιπόν σαν πρώτη γνωριμία και μην ξεχνάτε, η ζωή είναι μια βόλτα! Δικαίωμα και υποχρέωση όλων μας προς τον εαυτό μας και τους γύρω μας να την κάνουμε όμορφη!!! Χωρίς διακρίσεις, χωρίς φόβο, με εν συναίσθηση και αλληλοφροντίδα!!!! Όλοι είμαστε ίσοι και όλοι έχουμε Ανάγκες! Και μην σταματήσετε ποτέ να ονειρεύεστε!! Γιατί με πίστη τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!

Το βιβλίο ''ΦρουΤίνο, Περιπέτειες στη χώρα των Φρούτων και των Λαχανικών" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.


Διαβάστε την κριτική μου για το βιβλίο εδώ: https://vivliovamon.blogspot.com/2024/06/blog-post_67.html

Την ευχαριστώ πολύ!!!

Με εκτίμηση,

Κυριακή Γανίτη από το blog Vivliovamon


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιωάννα Σερίφη

Του φθινοπώρου... αναγνώσματα!

Το σημάδι της σταγόνας. Βιβλίο Β΄

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Βαΐα Παπουτσή

ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΨΥΧΟΒΟΤΑΝΟ (ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)