Ρόνι ο Σαλιγκαρόνης

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
Βιβλιοπρόταση για το καλοκαίρι!

Τίτλος: Ρόνι ο Σαλιγκαρόνης

Συγγραφέας: Χριστίνα Διονυσοπούλου

Εικονογράφηση: Νίκη Λέκκα

Η ζωή δεν είναι πάντα όμορφες στιγμές, αλλά υπάρχουν κι εκείνα τα περιστατικά που μας κάνουν να νιώσουμε κάπως άσχημα για κάτι που μας έτυχε. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι η ζωή μας σταματά εδώ! Όχι! Όσα εμπόδια κι αναποδιές κι αν τύχουν, εμείς οφείλουμε να κοιτάξουμε βαθειά μέσα μας και να πιστέψουμε στον εαυτό μας και στη δύναμη που έχουμε όλοι κι όλες. Δεν είναι όλα τα προβλήματα άλυτα. Για τα περισσότερα υπάρχουν λύσεις. Λύσεις που πολλές φορές κάνουν πιο καλή τη ζωή μας μετά από μία πιθανή λιγότερο καλή συγκυρία. Αρκεί να μη χάσουμε την ελπίδα μας. Να μην απογοητευόμαστε και να μη το βάζουμε κάτω τόσο εύκολα. Διότι, δεν ξέρουμε πότε θα βρεθεί ο άνθρωπος που θα σταθεί δίπλα μας, θα μας βοηθήσει και θα οδηγηθούμε σε ένα καλύτερο αύριο. Όλα τα παραπάνω θα αφουγκραστούν τα μικρά παιδιά διαβάζοντας το παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Χριστίνας Διονυσοπούλου, με τίτλο ''Ρόνι ο Σαλιγκαρόνης'', το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής, σε εικονογράφηση της κυρίας Νίκης Λέκκα. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-6 ετών κι άνω.

Περιγραφή:

Δύο βελανίδια προκαλούν καβουκοατύχημα σε ένα μικρό σαλιγκαράκι, τον Ρόνι, βάζοντάς τον σε περιπέτειες. Θα καταφέρει να ξαναφτιάξει το καβούκι του; Πώς θα ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία ώστε να ξαναγίνει το χαρούμενο σαλιγκαράκι που κάνει βόλτες, ανέμελο, στο δάσος; Ευτυχώς, καλόκαρδα ζωάκια εμφανίζονται στον δρόμο του, την κατάλληλη στιγμή, για να τον βοηθήσουν!

 Είναι αλήθεια πως το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ από τον εύηχο και τόσο χαριτωμένο τίτλο του. Αυτό το λογοπαίγνιο ''Ρόνι ο Σαλιγκαρόνης'' μόνο χαμόγελα σχημάτισε στο πρόσωπό μου, όπως και μία γενικότερη τρυφερή και γλυκειά αίσθηση που διήρκησε καθ'όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης του παραμυθιού. Ένα παραμύθι καλογραμμένο, πολύχρωμο και τόσο ουσιαστικό που πιστεύω ότι θα είναι αρεστό σε μικρούς/ες και μεγάλους/ες.
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιωάννα Σερίφη

Του φθινοπώρου... αναγνώσματα!

Το σημάδι της σταγόνας. Βιβλίο Β΄

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Βαΐα Παπουτσή

ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΨΥΧΟΒΟΤΑΝΟ (ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)