Ο Λουκάς και η Μπέλα

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
Βιβλιοπρόταση για το καλοκαίρι!

Τίτλος: Ο Λουκάς και η Μπέλα

Συγγραφέας: Ζωή Καραγιάννη

Εικονογράφηση: Νίκος Πολυχρονόπουλος

Οι φιλικές σχέσεις που δημιουργούμε από νεαρή, κιόλας, ηλικία μπορούν πολλές φορές να παρομοιαστούν με τις οικογένειές μας. Ναι, τόσο μεγάλη είναι η ομορφιά, αξία και σπουδαιότητα της αληθινής και ανιδιοτελούς φιλίας στη ζωή μας. Από μικρή ηλικία πρέπει να μαθαίνουμε να εκτιμάμε και να αγαπάμε τους φίλους και τις φίλες μας με τον ίδιο τρόπο που επιθυμούμε να κάνουν κι οι άλλοι/ες προς εμάς. Να μη στεκόμαστε στην εξωτερική εμφάνιση και τις όποιες διαφορές μας χωρίζουν -ίσως και να μας ενώνουν-, αλλά να εστιάζουμε στην καλοσύνη που υπάρχει μέσα στις ψυχές των ανθρώπων που έχουμε την πολύ καλή τύχη να αποκαλούμε και να μας αποκαλούν ως φίλους/ες τους. Για όλα αυτά, λοιπόν, η συγγραφέας Ζωή Καραγιάννη μιλάει στα μικρά παιδιά μέσα από το παιδικό της παραμύθι, με τίτλο ''Ο Λουκάς και η Μπέλα'', το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια, σε εικονογράφηση του κυρίου Νίκου Πολυχρονόπουλου. Ένα βιβλίο κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω.

Περιγραφή:

Όλα ξεκίνησαν με τον ήχο από κλάματα…
Ο Λουκάς και η Μπέλα είναι πολύ καλοί φίλοι, τι γίνεται όμως μια μέρα στον κήπο της κυρίας Μαργαρίτας; Μια ξεχωριστή φιλία ξεκινά!
Θα θυσιάσει ο Λουκάς λίγο από τον χρόνο του, για να βοηθήσει τη φίλη του σε μια δύσκολη στιγμή της; Ποιος θα τον βοηθήσει;
Μια ιστορία για τη σπουδαιότητα της φιλίας και τη διαφορετικότητα.

Οι λόγοι για να επιλέξετε το εν λόγω παραμύθι; Αρκετοί και θα σας αναφέρω τους πιο σημαντικούς κατά την προσωπική μου άποψη. Αρχικά, η περιεκτική, ψυχαγωγική και διδακτική ιστορία. Έπειτα, οι ρεαλιστικοί διάλογοι και η γρήγορη ροή στην εξιστόρηση της ολοκληρωμένης υπόθεσης. Επίσης, το γεμάτο λεξιλόγιο και τα απτά παραδείγματα και τέλος, η πολύχρωμη κι ευφάνταστη εικονογράφηση. Εμένα μου άρεσε πολύ και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιωάννα Σερίφη

Του φθινοπώρου... αναγνώσματα!

Το σημάδι της σταγόνας. Βιβλίο Β΄

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Βαΐα Παπουτσή

ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΨΥΧΟΒΟΤΑΝΟ (ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)