Τ3 Ημέρες επανάστασης των ηλεκτρονίων

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
Βιβλιοπρόταση για το καλοκαίρι!

Τίτλος: Τ3 Ημέρες επανάστασης των ηλεκτρονίων

Συγγραφέας: Ελένη Α. Βλιώρα

Με τα σχολεία κλειστά και τις διαθέσιμες ώρες για παιχνίδι να μοιάζουν ατελείωτες, τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας -εκεί γύρω 8-9 ετών- επιλέγουν να αφιερώσουν τον ελεύθερο χρόνο τους κυρίως στο να παίζουν παιχνίδια σε κονσόλες, υπολογιστές, τάμπλετ και κινητά. Άραγε, έχουν κάτσει ποτέ να σκεφτούν από πού μπορεί να παίρνουν ενέργεια όλα αυτά τα μηχανήματα, ώστε να είναι διαρκώς σε λειτουργία; Ναι, είναι μηχανές, αλλά μήπως κι αυτά κάποιες στιγμές χρειάζονται μερικές δόσεις ανάπαυλας και ξεκούρασης όπως εμείς οι άνθρωποι; Μήπως το να παίζουν τα παιδιά πολλή ώρα με αυτά τα παιχνίδια να έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα τόσο στα ίδια τα παιδιά όσο και στα παιχνίδια; Μήπως, τελικά, και εδώ ισχύει αυτό που λένε πως όλα είναι καλά, αλλά χρειάζονται ένα μέτρο; Άν, λοιπόν, θέλετε να μιλήσετε στα παιδιά σας για όλα τα παραπάνω, μα κυρίως να λάβουν και κάποιες χρήσιμες γνώσεις γύρω από την ύπαρξη της ηλεκτρικής ενέργειας, σας έχω μία πολύ καλή πρόταση. Ο λόγος για το βιβλίο της συγγραφέως Ελένης Α. Βλιώρα, με τίτλο ''Τ3 Ημέρες επανάστασης των ηλεκτρονίων", το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω.

Περιγραφή:

Αχχχ… επιτέλους διακοπές!!!

 Ώρα για απεριόριστο ηλεκτρονικό παιχνίδι!!!

Minecraft, Fifa, Forza, Youtube, Netflix θα πάρουν φωτιά…

Νομίζεις…

Μάλλον έκανες κι εσύ τον λογαριασμό χωρίς τον μικροσκοπικό μας φίλο.

Ο Τρόνι και οι κολλητοί του τα συμφωνήσαν. Φέτος θα κάνουν την επανάστασή τους και θα διεκδικήσουν κι αυτοί τις «διακοπές» που τους αναλογούν. Τι σχέδιο σκαρφίστηκαν; Και πώς θα καταφέρουν να δώσουν ένα μάθημα στα μικρά πλασματάκια που από το πρωί έως το βράδυ βρίσκονται τις μέρες των διακοπών με μια ηλεκτρονική συσκευή στα χέρια τους;

Μια φανταστική ιστορία που ζωντανεύει τον μικρόκοσμο των ηλεκτρονίων, εξηγώντας στους μικρούς αναγνώστες βασικές έννοιες της ηλεκτρικής ενέργειας, φέρνοντάς τους ένα βήμα πιο κοντά στον κόσμο των φυσικών επιστημών.

Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα όλη την ιστορία που ξεδιπλώνεται μέσα στις σελίδες του βιβλίου. Ένιωσα ξανά μικρό παιδί που έρχομαι σε επαφή με νέες γνώσεις. Η φαντασία μου κάλπασε σε άγνωστα μέχρι πρότεινος μέρη. Αισθάνθηκα σαν μία μικρή επιστήμονας μπροστά σε νέες ανακαλύψεις. Οξύνθηκε η σκέψη μου και βρήκα νέους τρόπους να ψυχαγωγηθώ, πέρα από τα συνηθισμένα παιχνίδια. Επίσης, μου άρεσε πολύ ο στρωτός και άμεσος λόγος της συγγραφέως, τα απτά παραδείγματα, το γεμάτο λεξιλόγιο και ο τρόπος που συνδυάζει τη διδαχή με τη διασκέδαση. Ένα καλογραμμένο και όμορφο παιδικό βιβλίο που θεωρώ πως θα αρέσει στους μικρούς βιβλιόφιλους και στις μικρές βιβλιόφιλες!
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιωάννα Σερίφη

Του φθινοπώρου... αναγνώσματα!

Το σημάδι της σταγόνας. Βιβλίο Β΄

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Βαΐα Παπουτσή

ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΨΥΧΟΒΟΤΑΝΟ (ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)