Φρούλα η Δημοσιογράφος και μικρές ιστορίες διατροφής

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
Βιβλιοπρόταση για το καλοκαίρι!

Τίτλος: Φρούλα η Δημοσιογράφος και μικρές ιστορίες διατροφής

Συγγραφέας: Ειρήνη Καραμπά

Εικονογράφηση: Σπύρος Ζαχαρόπουλος

Ένα από τα κακώς κείμενα της σύγχρονης εποχής είναι η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης τόσο από εμάς τους/τις ενηλίκους/ες όσο και από τα παιδιά. Από μικρή ηλικία οφείλουμε εμείς οι μεγαλύτεροι/ες να μαθαίνουμε στα παιδιά τη σημασία της διατροφικής αξίας και τα οφέλη που προκύπτουν για τον οργανισμό μας μέσω μίας σωστής διατροφής και της πρόσληψης νερού. Ναι, είναι δύσκολο κάποιες φορές να πείσουμε τα παιδιά να πίνουν περισσότερο νερό -εδώ πολλές φορές το ξεχνάμε κι εμείς οι ίδιοι/ες!- όπως και να φάνε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Υπάρχει, λοιπόν, ένας τρόπος για να πείσουμε τα παιδιά (μας) να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής αναφορικά με το τι τρώνε; 

Η συγγραφέας Ειρήνη Καραμπά έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις -βάσει της ειδικότητάς της ως διαιτολόγου-διατροφολόγου- μας παρουσιάζει το εύθυμο παραμύθι, με τίτλο ''Φρούλα η Δημοσιογράφος και μικρές ιστορίες διατροφής", το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια, σε εικονογράφηση από τον κύριο Σπύρο Ζαχαρόπουλο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-8 ετών και άνω, αλλά και σε εμάς τα πιο μεγάλα παιδιά!

Περιγραφή:

«Η ΦΡΟΥΛΑ, η Δημοσιογράφος των ΦΡΟΥτων και των ΛΑχανικών, είναι ένα ώριμο λαχταριστό αβοκάντο, με μαρουλένια μαλλιά και κερασένια σκουλαρίκια! Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, κυκλοφορεί με ένα μικρόφωνο στο χέρι και παίρνει συνεντεύξεις από σημαντικούς για την υγεία μας καλεσμένους..»

Η συγγραφέας δε γράφει απλώς μία διδακτική και ψυχαγωγική ιστορία που μιλάει στα παιδιά για τα πολύτιμα συστατικά των φρούτων, των λαχανικών και του νερού και το πώς αυτά λειτουργούν ευεργετικά στον οργανισμό μας τόσο εσωτερικά όσο και στην εξωτερική μας εμφάνιση και διάθεση, μα μία ιστορία αρκετά έξυπνη και πειστική που είμαι σίγουρη ότι θα αλλάξει τη γνώμη πολλών γύρω από τις συγκεκριμένες τροφές. Βρήκα ευρηματική την κίνησή της να αποτυπώνει την υπόθεση πάνω στο χαρτί υπό την μορφή διαλόγων σε σύντομες και περιεκτικές συνεντεύξεις μεταξύ της κεντρικής πρωταγωνίστριας και των λοιπών ηρώων/ηρωϊδων της ιστορίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα κείμενο γρήγορο, συνεχόμενο, καλογραμμένο με σφιχτοδεμένη πλοκή, πλούσιο από γνώσεις, καθώς και γεμάτο λεξιλόγιο που βοηθά τα παιδιά να εμπλουτίσουν το δικό τους.

Εν κατακλείδι, μιλάμε για ένα πολύ όμορφο παιδικό βιβλίο που με έκανε κι εμένα να δω την αξία πολλών τροφών στη ζωή μου, που ίσως να μην έδινα τόση σημασία όση τους αναλογούσε. 
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιωάννα Σερίφη

Του φθινοπώρου... αναγνώσματα!

Το σημάδι της σταγόνας. Βιβλίο Β΄

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Βαΐα Παπουτσή

ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΨΥΧΟΒΟΤΑΝΟ (ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)