Είσαι Μαυρόγατα!

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
Βιβλιοπρόταση για το καλοκαίρι!

Τίτλος: Είσαι Μαυρόγατα!

Συγγραφέας: Ειρήνη Κουρουνιώτη

Εικονογράφηση: Ιωάννα Πολίτη

Το θέμα της διαφορετικότητας είναι στα πιο βασικά -αναφορικά με τη θεματική των παιδικών παραμυθιών- και βρίσκω πολύ εύστοχη την κίνηση των δημιουργών να την προσεγγίζουν μέσα από ποικίλα παραδείγματα, με αποτέλεσμα να έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ποιο βιβλίο μας κεντρίζει το ενδιαφέρον ώστε να το διαβάσουν τα παιδιά (μας). Ένα εξ αυτών και το νέο βιβλίο της συγγραφέως Ειρήνης Κουρουνιώτη, με τίτλο ''Είσαι Μαυρόγατα!'', το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής, σε ασπρόμαυρη εικονογράφηση από την κυρία Ιωάννα Πολίτη και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-8 ετών και άνω.
Περιγραφή:

Στο δημοτικό σχολείο Τριχόμπαλα κυριαρχεί αναμπουμπούλα! Ποια γάτα θα πρωταγωνιστήσει στην πολυαναμενόμενη θεατρική παράσταση στον ρόλο της Μαντμαζέλ Κοκέτ; Η Καμίλ η πιο ωραία γάτα του σχολείου με το αψεγάδιαστο λευκό τρίχωμα ή η Νουάρ, η γάτα που όλοι κοροϊδεύουν εξαιτίας του ολόμαυρου τριχώματός της; Δεν μένει παρά να το ανακαλύψετε διαβάζοντας μια ιστορία για τη διαφορετικότητα, που άλλους τους τρομάζει και άλλους τους γοητεύει!

Ήταν η πρώτη φορά που διάβασα έργο της συγγραφέως και μου άρεσε η αμεσότητα και απλότητα του λόγου της που εστιάζει εκεί που πρέπει, δίχως να γίνεται επικριτική. Χρησιμοποιεί ενισχυμένο λεξιλόγιο, ρεαλιστικούς διαλόγους, σύντομες και περιεκτικές προτάσεις και στο σύνολό της η ιστορία είναι μεστή, ψυχαγωγική και διδακτική. Ένα από τα επιπλέον θετικά στοιχεία του βιβλίου είναι και η εικονογράφηση που έγινε με μεγάλη προσοχή. Ναι, το μήνυμα υπέρ της διαφορετικότητας μεταλαμπαδεύεται στο αναγνωστικό κοινό με τον πιο όμορφο τρόπο.
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιωάννα Σερίφη

Του φθινοπώρου... αναγνώσματα!

Το σημάδι της σταγόνας. Βιβλίο Β΄

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Βαΐα Παπουτσή

ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΨΥΧΟΒΟΤΑΝΟ (ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)