Κάτι από μένα

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Κάτι από μένα

Συγγραφέας: John Emmans

Τίτλος: ''Κάτι από μένα''. Ακούγοντάς τον αυτομάτως σκέφτηκα πως όλοι κι όλες στις πιο προσωπικές μας σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους δίνουμε κάτι από εμάς. Αυτό το κάτι είναι διαφορετικό για τον καθένα καί την καθεμία,αλλά εξίσου σημαντικό. Αυτό το κάτι το δίνουμε με όλη μας την ψυχή κι αγάπη,κι αν για τον οποιοδήποτε λόγο στερηθούμε αυτόν τον άνθρωπο από την ζωή μας (όχι απαραίτητα λόγω θανάτου),θα είναι σαν να αποχωριζόμαστε μια για πάντα αυτό το κομμάτι μας μαζί με εκείνον/η. 

Στην πένα ο συγγραφέας John Emmans που με το δεύτερο αυτό βιβλίο του (που έχω διαβάσει) με έπεισε πως μπορεί να έχει μια συνεχόμενα ανοδική πορεία στον χώρο της εγχώριας λογοτεχνίας. Μα ας μην μακρυγορώ άλλο. Το ''Κάτι από μένα'' είναι ένα αμιγώς κοινωνικό μυθιστόρημα,που μέσα από τις αυτοτελείς ιστορίες που περιέχονται μέσα στις σελίδες του θα μιλήσει για το ζήτημα της απώλειας καί τις μορφές που εκείνη μπορεί να λάβει στην ζωή μας σε φυσικό,αισθηματικό,ηθικό,αλλά κι εσωτερικό επίπεδο.

Βαθειά ευαισθητοποιημένος ο συγγραφέας γύρω από σοβαρά ζητήματα που μας ταλανίζουν ως κοινωνία,θα εστιάσει,επίσης,την προσοχή του σε θέματα όπως η οικογενειακή βία,οι αγεφύρωτες διαφορές ανάμεσα στις γενιές,η διαφορετικότητα καί η αποδοχή της,η αποξένωση της εποχής,ο τρόπος που η τεχνολογία επηρεάζει άρδην τα πάντα γύρω μας κι άλλα πολλά ιδωμένα από μια γλαφυρή,σχεδόν φιλοσοφική,διάθεση που μεταφράζεται σε έναν λόγο ουσιαστικό κι ευνόητο. Έναν λόγο ορθά δομημένο,με τα απαραίτητα εκφραστικά μέσα καί πλούσιο λεξιλόγιο.

Περιγραφή:

Μετά τον χωρισμό της με τον γιατρό Μπράντλει Ντάνβερ, η ζωή της τριάντα οκτάχρονης Κάθριν Τζόνσον γκρεμίζεται στο κενό. Ανήμπορη να διαχειριστεί την απώλεια του, επί δώδεκα χρόνια, συντρόφου της, κλείνεται στον εαυτό της και πέφτει στο ποτό για να ξεχαστεί και να βρει παρηγοριά. Τώρα πια η μελαγχολία και η κατάθλιψη τη συνθλίβουν, καθώς συνειδητοποιεί πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο φόβος μήπως μείνει μόνη, μήπως δεν αποκτήσει ποτέ παιδί, την οδηγεί σε ένα αδιέξοδο.

Για να βρει τον εαυτό της, για να κερδίσει πίσω τη ζωή της, ταξιδεύει μέχρι το γραφικό Σέλινγκτον, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στην ανατολική ακτή της χώρας με πανέμορφες παραλίες και φιλόξενους κατοίκους. Εκεί, με θέα τον άγριο Ατλαντικό, η μοίρα τής παίζει τα πιο περίεργα παιχνίδια και την οδηγεί στην ελπίδα, τον έρωτα, την φιλία, την ανθρωπιά.

Ένας διάσημος και εκκεντρικός ηλικιωμένος ηθοποιός του Χόλυγουντ, ένας γοητευτικός σαραντάρης δικηγόρος και επίδοξος συγγραφέας, μια δυναμική γυναίκα, ιδιοκτήτρια του καλύτερου εστιατορίου της πόλης και ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας, ένα στοιχειό της θάλασσας, την οδηγούν στη λύτρωση καθώς ο καθένας με τον τρόπο του έχει κάτι να της διδάξει…

Εν ολίγοις,εμένα το βιβλίο μου άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις. Γιατί όχι,να μην το αναζητήσετε καί να το διαβάσετε κι εσείς;
Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.




Σχόλια

  1. Το κατι απο μενα ειναι ενα βιβλιο με πολυ καλες εντυπωσεις,αισθηματικο, κοικοινωνικοκαι πολυ ορθα δομημενο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φλόγες στα Κύματα

Ο σύμβουλος του βασιλιά

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

Κεφάλαιο: Ghost writer, ή, αλλιώς συγγραφέας-φάντασμα...

ΣΤΟ ΧΑΚΙ - Διαβάζοντας βιβλία σύγχρονης ξένης λογοτεχνίας (Μέρος 5ο)