Ντράβαλα

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Ντράβαλα

Συγγραφέας: Δημήτρης Υφαντής

Νιώθετε πως έχετε κουραστεί από τα προβλήματα της καθημερινότητας;
Θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο που θα σας κάνει να περάσετε καλά, δίχως τυμπανοκρουσίες, ή, λοιπές διδαχές πίσω από τα μηνύματά του;
Θέλετε κάτι ανάλαφρο, χωρίς να είναι σαχλό;
Ε, λοιπόν, σας έχω την λύση! 
Ο λόγος για το βιβλίο του συγγραφέα Δημήτρη Υφαντή, με τίτλο ''Ντράβαλα'', που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λυκόφως. Δεν μπορείτε να πείτε! Ο τίτλος του καί μόνο δύναται να προκαλέσει τον σχηματισμό ενός μειδιάματος στο πρόσωπό μας. Πρόκειται, λοιπόν, για μία νεανική περιπέτεια, προσαρμοσμένη απόλυτα στο σήμερα, που διακωμωδεί καί συνάμα σατυρίζει πολλά από τα κακώς κείμενα της εποχής μας, τα οποία αφορούν τους νέους καί τις νέες της χώρας μας κι όχι μόνο. Κι αυτό αναδεικνύεται χάρη στον λιτό, αλλά σύγχρονο λόγο του συγγραφέα που ενισχύεται από ευφυές καί σκωπτικό χιούμορ, γλαφυρότητα στις περιγραφές των σκηνών, την όποια υπερβολή όταν κι όπου χρειάζεται, καθώς καί τον ρεαλισμό στους διαλόγους καί στα πρόσωπα του κειμένου. Ένα βιβλίο που το διάβασα ευχάριστα σε ένα διήμερο καί σας προτρέπω να αναζητήσετε κι εσείς.

Περιγραφή:

Τι κι αν είναι διαφορετικοί χαρακτήρες, ο Λευτέρης, ο Μένιος και ο Πωλ συνθέτουν μία καλή παρέα. Όμως, οι ζωές τους ταλανίζονται από κακόβουλους εργοδότες και από την οικονομική κρίση, που τους εμποδίζουν να ανοίξουν τα φτερά τους. Μια ιδέα του Μένιου για εύκολο πλουτισμό φέρνει κοντά τους την Ραφαέλα, τον παλιό ανεκπλήρωτο έρωτα και μεγάλο απωθημένο του Λευτέρη. Αυτό είναι το καλό νέο – μάλλον το μόνο καλό νέο. Γιατί το σχέδιο του Μένιου θα τους βάλει σε μεγάλους μπελάδες και θα τους οδηγήσει σε μία περιπέτεια με κωμικοτραγικές καταστάσεις και συνέπειες.

Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Η ευτυχία της ανυπαρξίας

Όνειρα στη θερμάστρα