Ευχές στον ουρανό

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

Χριστουγεννιάτικη βιβλιοπρόταση!

Τίτλος: Ευχές στον ουρανό

Συγγραφέας: Ντένια Πάτρα

Καθώς η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων πλησιάζει,μικροί καί μεγάλοι ανυπομονούμε για τον στολισμό των σπιτιών μας,καθώς καί των πόλεων καί των χωριών,όπου ζούμε,με πολύχρωμα φωτάκια,εκθαμβωτικά καί πρωτότυπα στολίδια,αλλά καί για τα δώρα που θα ανταλλάξουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Οι ευχές για υγεία,ευτυχία,αγάπη καί ειρήνη πρωταγωνιστούν καί θέλω να πιστεύω πως δεν ειπώνονται σαν άλλα εορταστικά κλισέ,μα γιατί τις εννοούμε καί πιστεύουμε στην δύναμη αυτών. Γιατί αυτό,άλλωστε,είναι καί το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Καί επειδή,εκ πείρας,γνωρίζω πως εσείς οι γονείς,θείοι,θείες,παππούδες,γιαγιάδες,νονοί,νονές καί οι λοιποί αναζητάτε όμορφα δώρα για να προσφέρετε στα μικρά παιδιά,εγώ διάβασα καί σας προτείνω ένα πολύ γλυκό παραμύθι. Ο λόγος για το νέο παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Ντένιας Πάτρα,με τίτλο ''Ευχές στον ουρανό'',που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πνοή,σε εικονογράφηση της κυρίας Ιώαννας Καλοστεφάνου.

Περιγραφή:

Τα Χριστούγεννα, την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, η αγάπη και η αλληλεγγύη πλημμυρίζουν τις καρδιές μας. Όμως, πίσω από τα λαμπερά φωτάκια και τη χρυσόσκονη, υπάρχουν κρυμμένα πολλά ουσιαστικά  μηνύματα. Οι ειλικρινείς ευχές κρύβουν μέσα τους το νόημα που εμείς θέλουμε να προσδώσουμε στις γιορτές. «Ό,τι σχεδιάζουμε στο χαρτί, έχει δύναμη» λέει ο μικρός μας ήρωας, και είναι αλήθεια: τα αγνά συναισθήματα των παιδιών μπορούν ν’ αγκαλιάσουν ακόμη και ολόκληρο τον κόσμο. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δημοτικού σχολείου μιας μικρής πόλης κρύβει κάτι μαγικό και σοφό στα κλαδιά του. Τόσο μαγικό, που κατόρθωσε να ταξιδέψει σ’ ολόκληρη τη Γη, τόσο σοφό, που τα μηνύματά του άγγιξαν τις καρδιές αμέτρητων παιδιών σε πολλές χώρες. Τι λέτε; Θέλετε να το μάθουμε κι εμείς;

Άν καί το βιβλίο είναι μικρό σε όγκο,δεν παύει να είναι πλούσιο από άποψη θετικών νοημάτων τόσο προς τα παιδιά,όσο καί προς τους ενήλικες. Μέσα από την ψυχαγωγική κι εύθυμη ιστορία του διδασκόμαστε την αξία της προσφοράς,της αλληλεγγύης,της αγάπης,της ειρήνης,της συμφιλίωσης,καθώς καί της συνεργασίας. Η άψογη εικονογράφηση δε του βιβλίου δένει αρμονικά με την ιστορία του. Ένα καλογραμμένο καί φροντισμένο στις λεπτομέρειες βιβλίο που μαγεύει μικρούς καί μεγάλους.

Στα θετικά στοιχεία του βιβλίου συγκαταλέγονται:
- Η άρτια δομή του κειμένου,
- Τα ρεαλιστικά κι απτά παραδείγματα,
- Οι μικρές προτάσεις καί το οικείο λεξιλόγιο,
- Τέλος,το εορταστικό ύφος της ιστορίας.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

Φλόγες στα Κύματα

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΖΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ

Ευχές για Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Μαρία Κέιτζ