Ψυχή που περισσεύει

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Ψυχή που περισσεύει

Συγγραφέας: Λαμπρινή Σ. Σιδέρη

Από τις εκδόσεις Ανεμολόγιο, κυκλοφορεί το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέως Λαμπρινής Σ. Σιδέρη, με τίτλο ''Ψυχή που περισσεύει'', το οποίο αποτελεί την σημερινή μου πρόταση για εσάς. Ένα βιβλίο άκρως γλυκό καί τρυφερό, ''επενδεδυμένο'' από έναν αέρα νοσταλγίας καί εξομολόγησης γύρω από όλες τις θύμησες των γεγονότων καί των συναισθημάτων που προέκυψαν εξ αυτών καί μας οδήγησαν μαζί με τον βασικό πρωταγωνιστή στο σήμερα. 
Άραγε, σε ποιον βαθμό μπορεί να μας επηρεάζουν οι άνθρωποι γύρω μας (οικογένεια, φίλοι/ες, κπλ.), σε συνδυασμό με τις όποιες εμπειρίες ζωής έχουμε αποθηκεύσει ως άλλους πολύτιμους ''θησαυρούς'' σε αυτό το αόρατο δισάκι μας; 
Όλα αυτά, λοιπόν, πραγματεύεται η συγγραφέας μέσα από την υπόθεση του παρόντος έργου. Ένα κείμενο ευανάγνωστο, άμεσο καί οικείο, χάρη στην πρωτοπρόσωπη αφήγηση, τα περιεκτικά κεφάλαια, την συνεχόμενη ροή των γεγονότων, αλλά καί την άρτια σκιαγράφηση των προσώπων καί κυρίως, λόγω του απλού καί συνάμα -κατά τόπους- λυρικού τρόπου γραφής της συγγραφέως. 

Περιγραφή:

Οι τόποι φτιάχνονται για να ’χουν σπίτι οι μνήμες, και ο χρόνος φτιάχτηκε για να τις φυλακίζει στον νου. Το σπίτι στο χωριό και η μαγική αυλή μου. Μια χούφτα άνθρωποι αληθινά δικοί μου. Το λιοντάρι στην πλατεία. Τα πλατάνια, αιώνιοι φρουροί της. Η κακιά στιγμή. Το γεγονός που μας ακολουθεί και μας καθορίζει. Εκείνα τα δίδυμα άγρια σημάδια στον λαιμό. Ο Μάρκος. Ο νόμος της σιωπής. Τα πέντε δώρα· η μοίρα μου. Καμβάδες καρφωμένοι στον τοίχο, όπως ο Χριστός στον σταυρό του. Η Αργυρώ. Εκείνος. Ολάκερη η ζωή μου θολές εικόνες που αναβλύζουν από τα μισογκρεμισμένα υπόγεια της παιδικής ψυχής μου.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ανεμολόγιο.

Υ.Γ. Τα σκίτσα του βιβλίου έχει φιλοτεχνήσει η Αναστασία Μηλιτσοπούλου.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Η ευτυχία της ανυπαρξίας

Όνειρα στη θερμάστρα