Το κυνήγι του εκλεκτού

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

Αγαπώ να διαβάζω βιβλία που ανήκουν στο είδος της φαντασίας καί δεν θα απολογηθώ γι'αυτό! Άλλωστε, όλοι κι όλες έχουμε κάθε δικαίωμα να διαβάζουμε όποιο βιβλίο μας ικανοποιεί καί μας ''γεμίζει''. Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο, διάβασα καί σας παρουσιάζω το πρώτο μυθιστόρημα φαντασίας της συγγραφέως Γεωργίας Κρίκη, με τίτλο ''Το κυνήγι του εκλεκτού'', που ''ανοίγει'' την τριλογία ''Η οικογένεια της φωτιάς'', το οποίο δεν έχει πολύ καιρό που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λυκόφως. 

Επεξεργαζόμενη για πρώτη φορά το βιβλίο, είναι αλήθεια πως η κεντρική εικόνα που κοσμεί το εξώφυλλό του φαντάζει αρκετά δελεαστική στα μάτια μου. Έπειτα, αυτός ο τίτλος ''Το κυνήγι του εκλεκτού'' με έβαλε σε σκέψεις... Ποιος να ήταν, άραγε, αυτός ο εκλεκτός; Για ποιον λόγο μπορεί να τον κυνηγούσαν; Καί αρκετά ακόμα άρχιζαν να ''παιδεύουν'' με ευχάριστο τρόπο τη σκέψη μου, οπότε άρχισα καί την ανάγνωση του βιβλίου...

''Ένα βίαιο γεγονός σημάδεψε την Άντζι όταν ήταν μικρή, και από τότε αναζητά τον φύλακα-άγγελό της. Αυτόν που, εκείνη τη μέρα, την έσωσε. Για χρόνια έζησε με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα τον ξανασυναντήσει, γιατί είχε ανάγκη τη ζεστασιά του. Και η μέρα αυτή ήρθε, μόνο που δεν ήταν ανέφελη, γιατί σύντομα αποκαλύφθηκε ότι ο φύλακας-άγγελός της κρύβει ένα μυστικό, που μάλιστα δεν είναι το μόνο. Υπάρχει και κάτι άλλο που μπαίνει ανάμεσά τους, ακόμα πιο σημαντικό. Και όπου υπάρχουν μυστικά, οι εξελίξεις προοιωνίζονται δυσάρεστες και επικίνδυνες, όσο δυνατός και αν είναι ο έρωτας. Έτσι, η Άντζι μπαίνει σε έναν άγνωστο κόσμο, απειλητικό, γεμάτο αμφιβολίες. Έναν κόσμο όπου κάποιοι φαίνεται ότι την προστατεύουν και κάποιοι ότι την κυνηγούν. Γιατί τα σκοτεινά πλάσματα ξέρουν να κρύβουν την ταυτότητά τους. Γιατί έχουν την πρόθεση να κυριαρχήσουν με κάθε τίμημα. Και το τίμημα αυτό μπορεί να είναι η ζωή της Άντζι." (Περίληψη οπισθοφύλλου)

Δηλώνω ακατάπαυστα καί διαχρονικά γοητευμένη από οτιδήποτε μπορεί να σχετίζεται με αγγέλους καί δαίμονες, αναφορικά πάντα με τις ιστορίες βιβλίων που διαβάζω. Δεν ξέρω αν οι άγγελοι, ή, οι δαίμονες φέρουν πάντα τα χαρακτηριστικά που τους αποδίδουμε καί με τα οποία τους ''ζωντανεύουμε'' στην φαντασία μας, μα θα μου άρεσε να ''καταρρίψω'' έναν έναν αυτούς τους επιβεβλημένους ''κανόνες'' σχετικά με την εξωτερική τους εμφάνιση καί να τους δώσω μία πιο ανθρώπινη, ρεαλιστική, ίσως καί οικεία μορφή, η οποία όχι μόνο δεν θα λειτουργεί αποτρεπτικά, μα θα με κάνει να θέλω να τους γνωρίσω, ίσως καί κατανοήσω σε μεγαλύτερο βαθμό. Καί για να μην υπάρξουν τυχόν παρερμηνείες σε αυτά που λέω, να τονίσω πως εννοώ σε καθαρά καί μόνο πλαίσιο μυθοπλασίας!

Η συγγραφέας, λοιπόν, επιλέγει να χαράξει έναν δικό της συγγραφικό δρόμο μέσω της παρούσας ιστορίας. Έχει μία καλή, στρωτή καί εξελίξιμη βάση γραφής που της προσφέρει το προνόμιο να ''χτίζει'' μία ιστορία ενδιαφέρουσα, αρκετά πρωτότυπη καί ευνόητη. Η παρούσα ιστορία είναι ενισχυμένη από γλαφυρές περιγραφές εικόνων καί σκηνών, άφθονο λεξιλόγιο, συνεχόμενη δράση, αναφορά σε ξένες κουλτούρες, ανατροπές καί ποικίλα συναισθήματα. Ναι, ο έρωτας καί η φιλία κυριαρχούν -ίσως να ήθελα το κάτι παραπάνω στη σχέση των πρωταγωνιστών, το οποίο ελπίζω να βρω σε επόμενο βιβλίο της τριλογίας- αλλά σε γενικότερα πλαίσια, το βιβλίο μου άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις, με δεδομένη την όποια επιείκεια οφείλω να δείξω στο πρόσωπο της συγγραφέως, αφού μιλάμε για το πρώτο της ολοκληρωμένο έργο που παρουσιάζεται στο αναγνωστικό κοινό. Τί άλλο να πω, πέραν του ότι αναμένω τη συνέχεια;;;!!!
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Η ευτυχία της ανυπαρξίας

Όνειρα στη θερμάστρα