Ο Περίπατος του Αριστοτέλη - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΥΣ (Μέρος 1ο)

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

Αφιέρωμα στα βιβλία της σειράς ''Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους'' 

~ Μέρος 1ο~

Τίτλος: Ο Περίπατος του Αριστοτέλη
Μια ιστορία από τη ζωή του σπουδαίου φιλοσόφου

Διασκευή κ' αφήγηση: Ζήσης Παπαϊωάννου

Ανέκαθεν θεωρούσα πολύ ενδιαφέρουσα κι άκρως εποικοδομητική την επαφή των μικρών παιδιών με έργα των αρχαίων σπουδαίων φιλοσόφων, ποιητών, δραματουργών κλπ. Πιστεύω πως μέσω των κατάλληλων διασκευών των διάφορων έργων, που θα προσαρμόζονται, αναλόγως, στις ηλικίες καί στο γνωστικό επίπεδο των παιδιών, μπορούν να είναι πολύ διδακτικά καί ψυχαγωγικά για τα παιδιά. Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο, οι εκδόσεις Κάκτος προβαίνουν στην έκδοση της σειράς ''Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους'' καί εγώ έχω την χαρά να σας παρουσιάσω, μέσω ενός τριήμερου αφιερώματος, τρεις ξεχωριστούς τίτλους της σειράς. Η αρχή γίνεται με το βιβλίο ''Ο Περίπατος του Αριστοτέλη'', το όποιο διασκευάζει καί αφηγείται ο συγγραφέας Ζήσης Παπαϊώάννου. 

Περιγραφή:

Στην αρχαία Αθήνα, μέσα σ’ έναν όμορφο κήπο, είναι το σχολείο του Αριστοτέλη, του μεγάλου φιλόσοφου της αρχαιότητας. Ο Αριστοτέλης είναι σπουδαίος δάσκαλος κι έχει πολλούς μαθητές.
Το σχολείο του δεν έχει τάξεις, μα έχει μια καταπράσινη αυλή και μια μεγάλη βιβλιοθήκη! Πώς είναι άραγε ένα μάθημα στη σχολή του Αριστοτέλη;

Ο συγγραφέας μιλάει στα μικρά παιδιά καί τους δίνει μία όμορφη ιστορία σχετικά με το πως γινόταν το μάθημα στη σχολή του Αριστοτέλη, τα τμήματα των μαθημάτων που χωρίζονταν σε πρωϊνά καί απογευματινά, αλλά καί τα μαθήματα που διδάσκονταν που ήταν η ρητορική καί η φιλοσοφία. Διαβάζοντας το βιβλίο, βρήκα πολύ αρεστή την αμεσότητα καί συνάμα απλότητα του λόγου του συγγραφέα, μα καί την παρουσία του μικρού Θεόφραστου καί την λαχτάρα του για γνώση. 

Λοιπά θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Άφθονο, οικείο λεξιλόγιο,
-Σύντομες κ' περιεκτικές προτάσεις,
- Απτά παραδείγματα,
- Ρεαλιστικές εικόνες προσώπων,
- Δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου,
- Τέλος, εξαιρετική κ' πολύχρωμη εικονογράφηση από τον κύριο David Galih.

Α, να μην ξεχάσω να σας πω πως το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 ετών καί άνω. Επίσης, περιλαμβάνει qr code με αφήγηση του βιβλίου!
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

Υ.Γ. Μείνετε συντονισμένοι/ες για το 2ο μέρος του αφιερώματος.

Λίγα λόγια για την σειρά ''Τα βιβλία διαβάζουν αρχαίους''

Μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων για παιδιά ηλικίας 5+, με φροντισμένη εικονογράφηση και όμορφα κείμενα, φέρνει στους μικρούς αναγνώστες τα κλασικά έργα της αρχαίας ελληνικής  γραμματείας. Τα κείμενα διασκευάζουν γνωστές προσωπικότητες (ηθοποιοί, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι) που γνωρίζουν σε βάθος τα πρωτότυπα έργα και μεταφέρουν στα παιδιά σπουδαίες ιδέες, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Η σειρά εμπλουτίζεται τακτικά με νέους τίτλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Η ευτυχία της ανυπαρξίας

Όνειρα στη θερμάστρα