Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Μαρίλλη Διαμαντή


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΑΡΙΛΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Οι δημιουργοί συστήνονται...κι ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Μαρίλλη Διαμαντή

Γράφει η Μαρίλλη Διαμαντή

Το να γράψω το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν μια ιδέα που με τριγυρνούσε χρόνια. Μεγάλωσα με αυτή την ιστορία και για μένα ήταν μια καθημερινότητα. Ζούσα με τον πατέρα μου και αντίκρυζα και ψηλάφιζα τις πληγές από τις σφαίρες στο πρόσωπό του, βίωνα την ιστορία, ήθελα να την καταγράψω. 
 
Το γράψιμο πάντα μου ήταν προσφιλές και πιο εύκολο, εγώ, το μολύβι, το χαρτί, (ο υπολογιστής), οι σκέψεις μου όλα εκεί συνδεδεμένα το ένα με το άλλο φτιάχνουν προτάσεις, περιγράφουν εικόνες, μιλάνε για όλους και όλα. Έτσι μάζεψα τις αναμνήσεις μου, τα βιώματά μου, την ψυχή μου και έγραψα αυτό το βιβλίο, γεμάτο με θαυμασμό για τους ανθρώπους που παλεύουν για τα ιδανικά τους και με όραμα να μην χαθεί στο χρόνο αυτό το πραγματικό γεγονός που εκτυλίσσεται στα χρόνια της γερμανικής κατοχής στην περιοχή της Φθιώτιδας στη Λαμία. Ένα βιβλίο γραμμένο χωρίς περιττά λόγια, και με αλληλουχία με τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τους ήρωες του βιβλίου.
 
Πρωταγωνιστής είναι ο Παύλος, ο πατέρας μου, που επέζησε του εκτελεστικού αποσπάσματος, έχοντας δεχτεί και την χαριστική βολή. Ο μόνος επιζών, αφού στο εκτελεστικό απόσπασμα ήταν και δύο από τα αδέρφια του που δεν είχαν την ίδια τύχη. Ο Παύλος ήταν και είναι ο μοναδικός επιζών εκτελεστικού αποσπάσματος, παγκοσμίως. 
Τον τίτλο του βιβλίου τον διάλεξε η ιστορία μόνη της.
 
Σκοπός μου είναι η διατήρηση της μνήμης και απόδοση φόρου τιμής στους πρωταγωνιστές, ελπίζοντας ο αναγνώστης πέρα από την συγκίνηση που πιθανόν θα νοιώσει να αισθανθεί και θαυμασμό για τους ήρωες και αποστροφή για κάθε πολεμική διαμάχη. 
 
Ο «Επιζών, Μια Δεύτερη Ευκαιρία», είναι το πρώτο μου βιβλίο και αισιοδοξώ να συνεχίσω την συγγραφή και άλλων τέτοιων αφηγημάτων. Υπάρχουν τόσα κομμάτια «προφορικής ιστορίας» που το θεωρώ κρίμα να χαθούν μέσα στο χρόνο. Προσπαθώντας να παντρέψω την αγάπη μου για το γράψιμο και την ιστορία, εύχομαι και ελπίζω να οδηγηθώ στην συνέχιση της συγγραφής. 

Το βιβλίο ''Ο Επιζών, Μια Δεύτευρη ευκαιρία" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bookoo.


Την ευχαριστώ πολύ!!!

Με εκτίμηση,

Κυριακή Γανίτη από το blog Vivliovamon

- Διαβάστε την κριτική μου για το βιβλίο ''Ο Επιζών, Μια Δεύτευρη ευκαιρία" εδώ: https://vivliovamon.blogspot.com/2022/12/blog-post_87.html

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μαρίλλη Διαμαντή

Ο επιζών

Μια δεύτερη ευκαιρία

Σελ.: 128, Τιμή: 10,00 Ευρώ

ISBN: 978-618-00-2816-4

Εκδόσεις Bookoo

 

Μέσα στον ζόφο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η ανθρωπότητα βίωσε όλα τα δεινά και τη βία σε μεγέθυνση τρομακτική. Φως αχνής ελπίδας σ’ αυτό το σκοτάδι αποτέλεσε η αντίσταση των λαών.

Στα χρόνια της Κατοχής, οι Έλληνες, υφιστάμενοι την καταρράκωση της αξιοπρέπειας να τους ταπεινώνει και την πείνα να τους καθιστά αδύναμους σωματικά, οργανώθηκαν για να κερδίσουν ξανά τη ζωή τους.

Έτσι κινήθηκαν και τα αδέρφια Διαμαντή. Ο αγώνας όμως ήταν απαιτητικός. Ζητούσε ζωές. Κι αυτοί δε δίστασαν να θυσιάσουν τις ζωές τους στον βωμό της λευτεριάς.

Τι γίνεται όμως όταν ένας αδερφός, ο Παύλος Διαμαντής, βγαίνει από το εκτελεστικό απόσπασμα ζωντανός; Πώς θα διαχειριστεί αυτή την αναπάντεχη τύχη;

Η συγγραφέας, μέσα από τον φακό της κόρης, παράλληλα με ιστορικές αναφορές, δίνει τον αγώνα του ίδιου και της οικογένειάς του. Πρόκειται για πραγματική ιστορία.

 

Βιογραφικό

Η Μαρίλλη (Μαρία-Έλλη) Διαμαντή, γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Με μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία και δίνοντας έμφαση στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον απόηχό του. Μέλος του American Historical Association και του Oral History Society. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο LSE, University of London (BSc) και στο Staffordshire University (MSc). Φανατική ταξιδιώτης, αγαπά την εξερεύνηση και τη μάθηση. Με δραστήριο και έντονο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και τα κοινωνικά θέματα. Εργάστηκε για είκοσι ένα χρόνια στις Τηλεπικοινωνίες, στις Διεθνείς Σχέσεις - Επενδύσεις και στις Σχέσεις με τους Θεσμικούς Επενδυτές (Investor Relations) και αργότερα ως σύμβουλος επενδυτικών συμμετοχών.

 

Για παραγγελίες: marsydia@yahoo.com








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Η ευτυχία της ανυπαρξίας

Όνειρα στη θερμάστρα