Παρουσιάσεις βιβλίων

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

Τίτλος: Παρουσιάσεις βιβλίων

Πρωταρχικά ως αναγνώστρια κι έπειτα ως blogger αγαπώ να πηγαίνω καί να παρακολουθώ παρουσιάσεις βιβλίων. Τί βρίσκω, όμως, θετικό καί τί αρνητικό σε αυτές τις εκδηλώσεις;

Θετικά:

- Μαθαίνω πληροφορίες για νέες κυκλοφορίες ενδιαφέροντων βιβλίων που δεν γνώριζα.

- Μου δίνεται η δυνατότητα να αφουγκραστώ το σκεπτικό καί το όραμα του/της εκάστοτε συγγραφέα/εως, ακούγοντάς τον/την να μιλάει για το εν λόγω μυθιστόρημά του/της. Βλέπετε, η γλώσσα του σώματος καί το ύφος που μιλάει, είναι ικανά (ή καί όχι) ώστε καί να με πείσει να προμηθευτώ καί να διαβάσω το έργο του/της.

- Να τιμήσω τους ανθρώπους που έχω εξαιρετική συνεργασία μαζί τους (συγγραφείς κι εκδοτικούς) καί με εμπιστεύονται όλο αυτό το διάστημα.

Αρνητικά:

- Η μεγάλη απόκλιση από την ώρα που έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση μέχρι την ώρα που ξεκινάει. Πολλές φορές μου έχει τύχει να περιμένω παραπάνω από 30 λεπτά, κάτι που το βρίσκω κουραστικό, μην σας πω κι αγενές προς το κοινό που έχει έρθει να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

- Τα μακροσκελή κείμενα των ομιλητών/τριων που πολλές φορές επαναλαμβάνουν τα ίδια καί τα ίδια 3-4 φορές με την ίδια σειρά, αλλά με διαφορετικά λόγια.

- Οι ομιλητές/τριες που προσπαθούν να αναδείξουν το δικό τους συγγραφικό ταλέντο, καπελώνοντας το εκάστοτε βιβλίο καί κατ’επέκταση τον/την δημιουργό του.

- Τα μεγάλα αποσπάσματα του βιβλίου που διαβάζονται (σχεδόν το μισό βιβλίο) καί τυγχάνει να περιέχουν τα λεγόμενα ‘’spoilers’’ που μου μειώνουν την ένταση της λαχτάρας για το τι θα διαβάσω μέσα στο βιβλίο.

Θα συνεχίσω, όμως, να πηγαίνω σε ανάλογες εκδηλώσεις;

Ναι, θα συνεχίσω να πηγαίνω σε παρουσιάσεις βιβλίων καί θα περιμένω την σειρά μου καρτερικά στο τέλος για να μου υπογράψουν το βιβλίο καί να συστηθώ στον/στην εκάστοτε συγγραφέα για να του/της εκφράσω τις θερμές ευχές μου για να αναγνωριστεί το έργο του/της κι ΟΧΙ για να κάνω δημόσιες σχέσεις, ούτε για τα δωρεάν βιβλία!

Εσείς πηγαίνετε σε παρουσιάσεις βιβλίων;

Θα αναμένω τα σχόλια σας κάτω από το άρθρο!


Σχόλια

  1. Πολύ ωραίο άρθρο! Συμφωνώ σε όλα, στα θετικά και στα αρνητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραία που τα λες κορίτσι μου. Είσαι σπάνιο παιδί που δουλεύει πολύ. (Μαρία Τσαβαλα). Πηγαίνω όταν μπορώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία Δαμιανάκου11 Μαΐου 2023 στις 1:45 μ.μ.

    Συμφωνώ σε όλα. Ειδικά στα αρνητικά σημεία τα οποία είναι ιδιαιτέρως κουραστικά.
    Πολύ ωραίο άρθρο. Μπράβο!❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Η ευτυχία της ανυπαρξίας

Όνειρα στη θερμάστρα