Συνέντευξη με τον συγγραφέα Γεώργιο Παπακωνσταντίνου


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

  Σημερινός μου καλεσμένος στην στήλη των συνεντεύξεων ο συγγραφέας Γεώργιος Παπακωνσταντίνου. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις του. Από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές κυκλοφορεί το βιβλίο του με τίτλο ''BICTΩRỈA''. Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν,μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Θα ξεκινήσω με μία ερώτηση που κάνω σε όλους τους συγγραφείς. Πώς μπήκε η συγγραφή στην ζωή σας;

Γ.Π. Θεωρώ ότι ξεκίνησα να γράφω, εξαιτίας ενός συνδυασμού ζωηρής φαντασίας και αγάπης προς τη γλώσσα. Η εξωτερίκευση της σκέψης στο χαρτί είναι καλλιτεχνική δημιουργία! Μου αρέσει να δημιουργώ κάτι από το μηδέν και αυτό να αποκτάει ‘’υπόσταση’’ και επίδραση στους γύρω μου. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το βιβλίο σας με τίτλο ‘’BICTΩRỈA’’. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό;

Γ.Π. Σας ευχαριστώ πολύ! Η ‘’BICTΩRỈA’’ μιλάει για ένα ταξίδι στο μέλλον. Ο κεντρικός ήρωας καταφέρνει να ταξιδέψει στο μακρινό έτος 4000, όπου συναντάει τον Νόβι, έναν άνθρωπο εκείνης της εποχής, ο οποίος του εξηγεί με ανατρεπτικό τρόπο την εξέλιξη της τεχνολογίας και την πορεία της ανθρωπότητας μέχρι εκείνη τη στιγμή. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποια η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου σας; Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρώσετε την συγγραφή του;

Γ.Π. Είναι εμφανώς η έλξη που νιώθω για τα ταξίδια στο χρόνο, καθώς κι ένα πραγματικό όνειρο που είχα, σύμφωνα με το οποίο, είχα ταξιδέψει εγώ ο ίδιος με χρονομηχανή στο έτος 4000! Είχα προλάβει μόνο να δω πριν ξυπνήσω, τη ‘’ζωντανή’’ εικόνα μιας φουτουριστικής πόλης, όπως ακριβώς τη περιγράφω στο βιβλίο. 
Στη πραγματικότητα όμως, ο λόγος που έγραψα το βιβλίο, ήταν η ανάγκη μου να ξεφύγω από τη δύσκολη πραγματικότητα, όταν έχασα τον πατέρα μου πριν τρία χρόνια.
Χρειάστηκα σχεδόν δύο βδομάδες για να ολοκληρώσω το βιβλίο.   

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Πώς επιλέχθηκε ο τίτλος;

Γ.Π. Ο τίτλος του βιβλίου ‘’BICTΩRỈA’’, είναι το όνομα της πόλης που αντικρίζει ο κεντρικός ήρωας, όταν καταφτάνει με χρονομηχανή στο έτος 4000. Η λέξη προέρχεται από το Λατινικό ‘victoria’ που σημαίνει νίκη. Σίγουρα η λέξη δεν επιλέχτηκε τυχαία και έχει άμεση σχέση με τη πλοκή.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Γιατί διαλέξατε να γράψετε ένα βιβλίο που ανήκει στο είδος της ουτοπίας;

Γ.Π. Ίσως υποσυνείδητα, προσπαθώντας να εξισορροπήσω τη δυσοίωνη πραγματικότητα που μας περιβάλλει και επειδή πιστεύω στη πρόοδο της ανθρωπότητας. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Τί θα επιθυμούσατε να αποκομίσουν οι αναγνώστες/στριες από την ανάγνωση του βιβλίου σας;

Γ.Π. Την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον και την ψυχαγωγία που προσφέρει ένα καλό βιβλίο.

EΡΩΤΗΣΗ 7: Σαν αναγνώστης,τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

Γ.Π. Μου αρέσουν περισσότερο τα βιβλία φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας καθώς και ο τρόμος σε ελεγχόμενες δόσεις…

ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Τέλος,έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι,μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια; Σε ποιο λογοτεχνικό είδος θα ανήκει;

Γ.Π. Έχω τελειώσει το επόμενο βιβλίο μου και είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ!
Εκτυλίσσεται σε ένα κρουαζιερόπλοιο, όπου γίνεται η δολοφονία μιας έφηβης κοπέλας! Σε δεύτερο χρόνο το πλοίο βρίσκεται παροπλισμένο στο λιμάνι, όμως τα παραφυσικά φαινόμενα διαδέχονται το ένα το άλλο και το πνεύμα της έφηβης κοπέλας προειδοποιεί τα νέα μέλη του πληρώματος, ότι ο δολοφόνος της είναι ακόμη εκεί…

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Vivliovamon






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας μιλήσουμε για ''likes'' & ''followers''...

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη

Όνειρα στη θερμάστρα

Ας γνωρίσουμε την ποιήτρια Μαρία Σταυροπούλου