Σε ποιο λογοτεχνικό είδος, τελικά, ανήκει το βιβλίο;;;
Σε μία χώρα που ό,τι δηλώσεις αυτό και είσαι, από το συγκεκριμένο κανόνα δε θα μπορούσαν να εξαιρεθούν τα βιβλία.
Κι όχι! Δε με τσίμπησε καμία μύγα τσε-τσε -ούτε κάποιο άλλο έντομο- αλλά όλο και πιο συχνά παρατηρώ να διαβάζω βιβλία που άλλο είδος να δηλώνει ο συγγραφέας και κατ'επέκταση ο εκδοτικός πώς ανήκουν και άλλα να αντιλαμβάνομαι εγώ διαβάζοντάς τα. Από κοινωνικό που τελικά κατέληξε στο αισθηματικό ακόμη και σε δυστοπία, αλλά και από φαντασίας σε αστυνομικό και τούμπαλιν.
Συγγνώμη, δεν καταλαβαίνουν κάποιοι/ες το τί γράφουν;
Κι άντε και έχουν παρασυρθεί (οι δημιουργοί) από τη συγγραφή. Οι υπεύθυνοι των εκδοτικών τί κάνουν; Το αφήνουν απλώς και μόνο για λόγους μάρκετινγκ με απώτερο σκοπό το μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων των βιβλίων;
Μα δεν καταλαβαίνουν ότι μόλις το αναγνωστικό κοινό το πάρει είδηση, θα τους γυρίσει την πλάτη και θα πάψουν να εντυπωσιάζονται και να αγοράζουν τα βιβλία τους; Ξέρετε εμένα με εκνευρίζει να με εξαπατούν με οποιονδήποτε τρόπο κι αν το αντιληφθώ, αλλάζω άρδην συμπεριφορά με ό,τι αυτό συνεπάγεται... Κι αυτό αφορά και τα βιβλία, που τόσο αγαπώ.
Γι'αυτό, προτού δηλώσετε ένα μυθιστόρημα ως κοινωνικό, φαντασίας, κλπ, καλό θα είναι να ελέγξετε αν και το κατά πόσο το βιβλίο ''εξυπηρετεί'' το ανάλογο είδος και να μην πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Ποιος/α ξέρει; Τότε μπορεί να δοκίμαζα να διαβάσω και βιβλία που ανήκουν σε είδη που ίσως να μην τα επιλέγω τόσο εύκολα.
Εσάς σας έχει τύχει κάτι ανάλογο;
Τα σχόλια σας πάντα ευπρόσδεκτα κάτω από το άρθρο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου