Διαβάζοντας ένα απόσπασμα από τη νουβέλα ''Ανέστιοι και Δυνάμενοι" του συγγραφέα Θεόδωρου Πάλλα


Οι δημιουργοί συστήνονται... Διαβάζοντας ένα απόσπασμα από τη νουβέλα ''Ανέστιοι και Δυνάμενοι" του συγγραφέα Θεόδωρου Πάλλα

Γράφει ο Θεόδωρος Πάλλας

Τα σύννεφα καθίσανε στο σώμα των βουνών, αφήνοντας τα πόδια και τις κορφές τους ακάλυπτες. Εκεί τα στοίβαξε ένας άγριος βοριάς που τον κυνηγούσαν τα φύλλα και υπήρχαν φορές που τον παίδευαν, θαρρώντας τα ίδια εκείνες τις θωπείες τους ως λακτίσματα.
Η πόλη στο βάθος του κόλπου της με τον αφρό των κυμάτων στο κάτω της ποδιάς της ως δαντέλα και τα σπίτια της σοβαρά. Η μόνη που έλεγες πως δεν κινδύνευε. Πάνω στην ποδιά της όργωναν οι γλάροι, αρυτίδωτα σημάδια που ριψοκινδύνευαν σε μιαν προσωπική τους χαρά.

Και μέσα στην πόλη βουρλίζονταν τα σπλάχνα της και όμως η πόλη ζούσε. Ο Βοριάς ακουγόταν βαρύς πόλεμος που είχε θύματα, ξεριζωμένα δέντρα, καμπάνες που σήμαιναν άβουλες κι εκείνους του ανθρώπους που στοιχημάτιζαν πως θα περάσουν τον δρόμο απέναντι. Ο Βοριάς έφτανε ως μέσα στα σπίτια μα οι άνθρωποι εκεί δεν τον φοβούνταν, ξέραν πως λυσσάει άδικα κι άφηναν τις σκέψεις να τις δέρνει ακίνδυνα ο χαλασμός.

«Μη με αφήσεις εδώ,» ακούστηκε το κορίτσι. 

Δεν ήξερε τι σήμαιναν τα λόγια του, ούτε γιατί τα είπε. Ήταν πολύ μικρό για να αναλογιστεί. Ίσως να του τα έφερε στο στόμα ο αέρας που περνούσε από μέσα τους κι επέστρεφε, κλωθογύριζε στα ρούχα και στα σωθικά τους κι έπαιζε ετούτο το παιχνίδι για ώρες, ή ίσως εκείνο το σπουργίτι που είχε κουρνιάσει μέσα στην κούτα και η κούτα τρεμούλιαζε, παλαντζάριζε: να φύγω… να μη φύγω… δαρμένη από τον άνεμο. Όσο και προφυλαγμένη κι αν ήταν στην άκρια της χωσιάς σ’ εκείνη την αδιέξοδη στοά, η κούτα έπαιζε επικίνδυνα χωρίς η ίδια να το θέλει.

«Μη με αφήσεις εδώ,» ξαναείπε το κορίτσι και τα λόγια του μια αναμαλλιασμένη ριπή του Βοριά τα έφερε στα αυτιά της γυναίκας πιο έντονα.

Η γυναίκα πήρε τα χέρια του κοριτσιού κι έκρυψε βαθιά στον κόρφο της τα δάκτυλα, που ανεπαίσθητα τα κάλυπταν κάτι φθαρμένα γάντια.

Το σπουργίτι ένιωσε μέσα του όση ζεστασιά ήταν να νιώσει, πήρε τη δύναμη που έπρεπε και αποφάσισε να παλέψει με τον Βοριά.

Το άνωθεν απόσπασμα δημοσιεύεται με την προτροπή και συναίνεση του δημιουργού Θεόδωρου Πάλλα και είναι η αρχή της νέας του νουβέλας με τίτλο ''Ανέστιοι και Δυνάμενοι'' που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.  

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΛΛΑΣ


*Τα πνευματικά δικαιώματα του αποσπάσματος ΔΕΝ ανήκουν σε εμένα, αλλά στον συγγραφέα και τις εκδόσεις Ελκυστής.

Τον ευχαριστώ πολύ!!!

Με εκτίμηση,

Κυριακή Γανίτη από το blog Vivliovamon





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Για Όσα Τόλμησα

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Καίτη Δροσίνη

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Αθηνά Μαλαπάνη

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ηλιάνα Βολονάκη