Με αφορμή μίας υποψηφιότητας για Νόμπελ Λογοτεχνίας….

(Προέλευση φωτογραφίας: Shutterstock.com)
Γράφει η Κυριακή Γανίτη

Με αφορμή μίας υποψηφιότητας για Νόμπελ Λογοτεχνίας...

Προ ολίγων ημερών ''έσκασε'', σαν άλλη βόμβα, η είδηση για την υποψηφιότητα μίας εγχώριας συγγραφέως για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Με αφορμή μίας υποψηφιότητας για Νόμπελ Λογοτεχνίας άρχισαν να ''στήνονται'' διάφορα πηγαδάκια μεταξύ των αναγνωστών και των αναγνωστριών. Αντιφατικές απόψεις γύρω από τα έργα της άρχισαν να μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και να ξεκινά η αναζήτηση αυτών από εκείνους/ες που δεν έχουν διαβάσει ποτέ έως τώρα (ίσως να μην τη γνώριζαν καν τη συγγραφέα - δεν το λέω ως κάτι αρνητικό!) και θέλησαν να μάθουν περισσότερα. Ανάμεσά τους κι εγώ που εξέφρασα την επιθυμία να διαβάσω έργα της και ζήτησα τη γνώμη ανθρώπων που εκτιμώ την κρίση τους.

Ναι, δε σας το κρύβω (αν και δεν έχω καμία γνώση σχετικά με το πως επιλέγεται ένας/μία συγγραφέας για να λάβει το τόσο τιμητικό βραβείο, ούτε καν αν επιτρέπεται η διαρροή των ονομάτων των υποψηφίων), πείτε με αθώα, χαζή, ονειροπόλα -καλή τη πίστη- ένιωσα έναν ενθουσιασμό για αυτό που άκουσα. Πόσο όμορφο το να βλέπεις να διακρίνονται δημιουργοί του τόπου σου; 

Καθώς, πλέον, περνάνε οι μέρες και τόσα που διαβάζω κι ακούω, έμαθα να κρατώ όσο πιο μικρό καλάθι γίνεται. Βέβαια, εγώ εξακολουθώ να χαίρομαι που κάτι τέτοιο έγινε μία πολύ καλή αφορμή για να στραφεί ακόμη περισσότερος κόσμος προς την ανάγνωση βιβλίων. Έστω κι από απλή περιέργεια, κερδισμένη είναι η λογοτεχνία.

Τα σχόλια σας πάντα ευπρόσδεκτα κάτω από το άρθρο!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Για Όσα Τόλμησα

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Καίτη Δροσίνη

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Αθηνά Μαλαπάνη

Διαβάζοντας ένα απόσπασμα από τη νουβέλα ''Ανέστιοι και Δυνάμενοι" του συγγραφέα Θεόδωρου Πάλλα

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ηλιάνα Βολονάκη