Τα 7 κλειδιά

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

Τίτλος: Τα 7 κλειδιά
Τί μπορεί να συμβολίζουν αυτά τα 7 κλειδιά καί ποιες κλειδαριές μπορεί ν'ανοίγουν;
Καί γιατί ''7'' κι όχι κάποιος άλλος αριθμός;
Βέβαια,αν το καλοσκεφτούμε,ο αριθμός ''7'' καθόλου τυχαίος δεν μπορεί να θεωρηθεί. Κι αυτό διότι απ΄την αρχαιότητα έως καί τις μέρες μας,φαντάζει να τον περικλείει,όχι μόνο ένα μυστήριο,αλλά καί μία αίσθηση ''υπεροχής'',δύναμης,σημασίας καί ιερότητας. Πάρτε για παράδειγμα τα επτά θαύματα του κόσμου,τους επτά σοφούς της αρχαιότητας,τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα,ή,τα επτά τσάκρα καί πολλά ακόμα. Όμως,τί απ'όλ'αυτά θα μπορούσε να σχετίζεται με το παρόν βιβλίο; 
Στην πένα ο ανερχόμενος καί με προοπτικές εξέλιξης συγγραφέας Γιάννης Καστανάκης,ο οποίος μας προσφέρει ένα φιουτοριστικό μυθιστόρημα που μπορεί ταυτόχρονα να θεωρηθεί κι ως ένα εναλλακτικό βιβλίο αυτοβελτίωσης. 

"Ο Άντριου ζει σε μια κοινωνία όπου το Δίκτυο εξουσιάζει τις ζωές των ανθρώπων. Σύντομα θα ανακαλύψει πως ο ίδιος είναι ένα από τα 7 κλειδιά,ένας δηλαδή από τους επτά ανθρώπους που καθένας τους κατέχει μια παγκόσμια αλήθεια. Στην αναζήτηση των υπόλοιπων κλειδιών θα συναντήσει τους φόβους του, τα εμπόδιά του αλλά και συνοδοιπόρους που θα τον βοηθήσουν σε αυτό το ταξίδι ώστε να ανακαλύψει την πραγματική του δύναμη. Θα καταφέρει άραγε να βγει από τη φυλακή του Δικτύου;" (Περίληψη οπισθοφύλλου)

Όλοι οι άνθρωποι,ηθελημένα ή μη,έχουμε μπει στην διαδικασία από μικρή ηλικία να λειτουργούμε μέσα σε ένα κατεστημένο καί κοινά αποδεκτό πλαίσιο. Πολλές φορές δεν έχουμε μάθει να κατανοούμε,να αγαπάμε καί να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας,με αποτέλεσμα να εκπέμπουμε κι αυτό καί στους γύρω μας. Πέφτουμε,συνεχώς,στα ίδια λάθη καί τα επαναλαμβάνουμε σαν καλοκουρδισμένες μηχανές. Λάθη του τύπου να θεωρούμε πως εμείς φέρουμε την ολική ευθύνη για όσα συμβαίνουν γύρω μας,πως δεν έχουμε δικαίωμα να φοβόμαστε,πως δεν επιτρέπετε να ''λυγίσουμε'',πως πρέπει να γινόμαστε η ''ασπίδα'' που προστατεύει όλους τους αγαπημένους μας ανθρώπους,να λειτουργούμε καί να ζούμε με τον τρόπο που οι άλλοι επιθυμούν για εμάς,να υιοθετούμε ''θέλω'' άλλων καί να τα προβάλλουμε ως δικά μας καί πολλά ακόμα...

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύει ο συγγραφέας μέσα από τον κύριο αφηγητή του καί κεντρικό ήρωα,τον Άντριου. Εδώ δεν έχουμε μία απλή καταγραφή σκέψεων καί γεγονότων,αλλά μία εις βάθος ''βουτιά'' στην ανθρώπινη φύση καί ψυχολογία,που την εξερευνά καί μας φανερώνει όλα όσα υπάρχουν καί για πολλούς λόγους αρνούμαστε να δούμε. ''Τα 7 κλειδιά" γίνονται ο οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι της ψυχής από το σκοτάδι προς το φως,την κατακτήση της γνώσης του εαυτού μας καί την πολυπόθητη ελευθερία απ'όσα μας κρατούν πίσω. Ένα αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο,καλογραμμένο,που διαβάζεται με μία ανάσα.
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΑΚΤΟΣ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Κατερίνα Ανδριανάκη

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Αθηνά Μαλαπάνη

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Ιωάννη Μαρίνο

Κυνήγι τρούφας

Σιγά να μην απολογηθoύμε για τα βιβλία που διαβάζουμε!