Νύχτες με τους Shelley

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Νύχτες με τους Shelley – Μια ιστορία φαντασμάτων με κεντρικό ήρωα τον λόρδο Byron

Συγγραφέας: Μάρκος Καλλίνης

Εκδόσεις: Φύλατος

  Υπάρχει κάποιος/α,που έστω καί υποσυνείδητα,δεν γοητεύεται από τις ιστορίες μυστηρίου; 
  Υπέρμετρος φόβος,ή,ακαταμάχητη έλξη προς καθετί διαφορετικό;
  Παρουσία φαντασμάτων κι άλλων αλλόκοτων κι εξωπραγματικών όντων,καθώς καί εγκαταλελειμμένα οικήματα αφημένα στο πέρασμα του χρόνου σε συνδυασμό με θρύλους που τα συντροφεύουν,όχι μόνο στοιχειώνουν τα ίδια,αλλά καί την σκέψη όλων όσων περνούν από μπροστά τους. Άλλοι/ες τα αποφεύγουν καί τα προσπερνούν με ταχύτατο βήμα,ενώ άλλοι/ες παραμένουν περισσότερη ώρα εκεί,ίσως καί να επιδιώκουν να βρίσκονται εκεί,ακόμα κι αν δεν είναι ο δρόμος τους,είτε από περιέργεια,είτε από αδάμαστο ενδιαφέρον... Πόσο μάλλον όταν αυτά τα μέρη έχουν συνδεθεί με τραγικά γεγονότα,στυγερά εγκλήματα,ή,με την παρουσία πασίγνωστων προσώπων. Άραγε,τί αναζητάμε; Να ζήσουμε μία υπερφυσική εμπειρία για να την διηγούμαστε έπειτα σε συγγενείς καί φίλους; Ή για να αποδείξουμε πως όλα αυτά δεν υπάρχουν καί είναι αποκύημα της φαντασίας κάποιων ανθρώπων λόγω άγνοιας;
   "Ο λόρδος Byron καλεί το ζεύγος Percy και Mary Shelley σ’ ένα απομονωμένο σπίτι έξω από ένα μυστηριώδες χωριό για να περάσουν λίγες μέρες μαζί του. Το άγνωστο παρελθόν του σπιτιού και του χωριού ζωντανεύει και κάποιες στιγμές κυριαρχεί στον χώρο αγγίζοντας τον Byron, ο οποίος έχει αφεθεί στο κάλεσμά του. Μέσα σε μια ομίχλη μυστηρίου οι τρεις συγκάτοικοι ψάχνουν τον βαθύτερο, πραγματικό εαυτό τους και τους λόγους της ύπαρξής τους, μέχρι που τα γεγονότα επιβάλλουν μια μεταφυσική ατμόσφαιρα, στην οποία καλούνται να συνυπάρξουν." (Περίληψη οπισθοφύλλου)
   Θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Απλή,κατανοητή γραφή
- Αρκετή δόση μυστηρίου,φαντασίας καί θρίλερ
- Περιγραφικές εικόνες
- Ομαλή καί συνεχόμενη ροή γεγονότων
- Ιδανικός επίλογος
   Η μόνη μου ένσταση αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε τα ονόματα των κεντρικών προσώπων να είναι γραμμένα στα ελληνικά κι όχι στα αγγλικά,όπως καί η αναφορά στον Percy να γίνεται μόνο με ένα κι όχι δύο ονόματα. Κατά τ'άλλα,το βιβλίο με ικανοποίησε καί γέμισε ευχάριστα τον χρόνο μου. Άν σας αρέσουν τα συγκεκριμένα βιβλία,ή,θέλετε να δοκιμάσετε να διαβάζετε ανάλογα έργα,δεν έχετε παρά να το αναζητήσετε.
Καλή ανάγνωση!

Υ.Γ. Το βιβλίο κυκλοφορεί καί σε έντυπη καί σε ηλεκτρονική μορφή (Το ebook διατίθεται αποκλειστικά στο site του εκδοτικού).















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Κατερίνα Ανδριανάκη

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Ιωάννη Μαρίνο

Φλόγες στα Κύματα

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΖΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ