Το φως της μικρής ψυχής


Γράφει η Κυριακή Γανίτη

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Το φως της μικρής ψυχής

Συγγραφέας: Θεοδώρα Βλαχονικολού

Εκδόσεις: Φύλατος

    Τα παιδιά δεν είναι ''ατύχημα'',αλλά δώρα εξ ουρανού που έρχονται στις ζωές μας. Η αγνότητα της ψυχής τους συνοδεύεται από καθαρή,ανιδιοτελή αγάπη κι εμπιστοσύνη προς τα πρόσωπα των γονέων τους. Μεγαλώνοντας,δυστυχώς,ξεχνάμε πως καί εμείς οι ενήλικες υπήρξαμε κάποτε παιδιά που αποζητούσαμε την αγάπη,την φροντίδα καί την προστασία που θα μας παρείχαν οι γονείς μας. Απορροφημένοι/ες από τα άγχη καί τα προβλήματα της καθημερινότητας,υπάρχουν στιγμές που βάζουμε σε προτεραιότητα τους εαυτούς μας καί ο όποιος εκνευρισμός μας έχει αντίκτυπο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις με τους άλλους γύρω μας,ακόμη καί με τα παιδιά μας. Κλεισμένοι/ες στον εαυτό μας καί σε ό,τι μας έχει προβληματίσει,πονέσει καί εντέλει διαμορφώσει,έχουμε μάθει μόνο να εκφέρουμε την δική μας άποψη θεωρώντας,λανθασμένα,πως είναι ορθή καί να μην ακούμε κανέναν άλλον άνθρωπο. Όμως όλη αυτή η στάση δεν είναι ορθή. 
   Οφείλουμε να προστατέψουμε,όχι μόνο το παιδί που κρύβουμε όλοι κι όλες μέσα μας,αλλά καί τα παιδιά που έχουμε φέρει στον κόσμο. Πρέπει να τους επιτρέπουμε να εξωτερικεύουν όλα όσα αισθάνονται (καλά κι άσχημα),να τους δείχνουμε εμπιστοσύνη,να τα επιβραβεύουμε καί να τα βοηθάμε να τονώσουν την αυτοπεποίθηση κι αυτοεκτίμησή τους. Τα παιδιά είναι οι μελλοντικοί ενήλικες καί πρέπει να διαφυλάξουμε αυτόν τον θησαυρό. Καί για να γίνει αυτό,θα πρέπει να αρχίσουμε να φερόμαστε αναλόγως καί πιο συγκεκριμένα,με τον τρόπο που εμείς θα επιθυμούσαμε να μας φέρονται. Ας διατηρήσουμε ζωντανό ''το φως της μικρής ψυχής'',όπως λέει καί ο τίτλος του βιβλίου,το οποίο διώχνει μακρυά το σκοτάδι καί τους όποιους φόβους.
    Η συγγραφέας,λοιπόν,μέσα από την ευνόητη καί ξεκούραστη γραφή της,όχι μόνο μας μιλάει για το προσωπικό της βίωμα,αλλά μας δίνει σημαντικές συμβουλές,-χωρίς να γίνεται επικριτική,ή,αυστηρή-,που θα μας βοηθήσουν ώστε να πετύχουμε όλα τα παραπάνω. Ένα βιβλίο που διαβάζεται με μία ανάσα,που αν καί μας αφήνει μία γλυκόπικρη αίσθηση,άλλο τόσο μας βοηθά να δούμε τη ζωή μέσα από μία άλλη ματιά πιο αισιόδοξη καί τρυφερή. Αναζητήστε το!
Καλή ανάγνωση!

Περιγραφή:

Το παρόν βιβλίο αποτελεί έναν ύμνο ενάντια στη βία και στην κακοποίηση. Αποτελεί ένα εγχειρίδιο το οποίο περιλαμβάνει αληθινά γεγονότα και βιώματα της συγγραφέως από την παιδική της ηλικία και μπορεί να σταθεί ως οδηγός για τον κάθε αναγνώστη – γονέα, ο οποίος προσπαθεί να ανακαλύψει τον νέο του ρόλο και επιθυμεί να δράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να τον εκπληρώσει με επιτυχία και αποτελεσματικότητα. Πώς όμως θα συμβεί αυτό; Ο τρόπος είναι απλός, αλλά συχνά δύσκολος να πραγματοποιηθεί. Αρκεί ο ενήλικας γονέας να αναλογιστεί τις δικές του εμπειρίες ως παιδί και να αναγνωρίσει το Φως και την Αγάπη που κρύβει κάθε παιδική ψυχή αφήνοντάς την να δράσει ελεύθερα με γνώμονα τις δικές της ανάγκες.

Υ.Γ. Το βιβλίο κυκλοφορεί καί σε έντυπη καί σε ηλεκτρονική μορφή (Το ebook διατίθεται αποκλειστικά στο site του εκδοτικού).



    


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φλόγες στα Κύματα

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΖΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ

Ευχές για Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙ ΔΕΚΑ