Ζηνοβία, η ατίθαση

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Ζηνοβία,η ατίθαση
Καί για να σας προλάβω,όχι δεν πρόκειται για τίτλο κάποιας μεξικάνικης,ή,βραζιλιάνικης σαπουνόπερας της τηλεόρασης,αλλά για τον τίτλο του νέου βιβλίου της συγγραφέως Γενοβέφας Κτενίδου,που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.
Ζηνοβία,η ατίθαση
Καί τολμώ να πω πως δεν είναι καί το πιο συνηθισμένο όνομα που φέρει μία ηρωϊδα ενός μυθιστορήματος,αλλά σε συνδυασμό με τον επιθετικό προσδιορισμό ''η ατίθαση'',δεν ξέρω για εσάς,αλλά εγώ ήθελα να μάθω περισσότερα για εκείνη,καθώς μου εξέπεμπε μία απροσδιόριστη οικειότητα.

Η εφηβεία είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες καί καίριες περιόδους στην ζωή όλων των ανθρώπων. Άν καί όλοι κι όλες θα περάσουμε απ'αυτό το στάδιο,δεν σημαίνει πως θα την βιώσουμε με τον ίδιο τρόπο. Κι αυτό γιατί οι εποχές αλλάζουν,καθένας καί καθεμία από εμάς έχει διαφορετικό χαρακτήρα,ψυχοσύνθεση,αλλά καί βιώματα. Άραγε,κατά πόσο διαφέρουν οι έφηβοι/ες του σήμερα από εκείνους/ες 20 καί 30 χρόνια πίσω; Είχαν ίδιους προβληματισμούς,αγωνίες καί συναισθήματα; Πώς αντιμετώπιζαν τα κορίτσια,αλλά καί τα αγόρια εκείνη την εποχή τις επερχόμενες αυτές αλλαγές; Σε αυτά τα ερωτήματα θα δώσει απαντήσεις η συγγραφέας μέσα από την ιστορία της κεντρικής πρωταγωνίστριας,της Ζηνοβίας. Μία πρωταγωνίστρια τόσο αληθοφανή που θα νομίζουμε πως έχουμε συναντήσει ξανά. 

Η συγγραφέας έχει έναν λόγο ανθρώπινο,οικείο καί γλυκό,που απευθύνεται με σεβασμό,αγάπη καί προσοχή τόσο προς το εφηβικό,όσο καί το ενήλικο αναγνωστικό κοινό. Φιλία,πρώτο χτυποκάρδι,όνειρα καί μπόλικη ανεμελιά είναι τα βασικά στοιχεία του βιβλίου. Ένα βιβλίο καλογραμμένο μέσα στην απλότητά του,μα τόσο ευνόητο κι αισιόδοξο. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο διαβάζετε παρακάτω.

Ζηνοβία Λογγίδου! Να σας τη συστήσω, εν μέρει βέβαια… Δεν ήταν τεμπέλα η Ζηνοβία. Της άρεσε όμως ο ύπνος. Αφήστε που αργούσε τα βράδια να κοιμηθεί γιατί “διάβαζε”. Μεταξύ μας, ονειροπολούσε ατελείωτα, γι’ αυτό δεν έφευγαν οι σελίδες της Ιστορίας. Η Νόβη έφτιαχνε δικές της ιστορίες στο χαρτί, στο μυαλό της, σχέδια για τις πρόβες τους, πρόβαρε κάποιες ατάκες από το “Φωνάζει ο κλέφτης” και έκανε την παρουσιάστρια ειδήσεων τοποθετώντας έναν καθρέφτη μπροστά στο γραφείο της. Όλα αυτά η μαμά της Ζηνοβίας, η κυρά-Βαγγελιώ, τα συμπεριλάμβανε στο ρήμα “χαζεύω”. «Η Ζηνοβία χαζεύει, δεν διαβάζει», έλεγε η κυρά- Βαγγελιώ.  (Σελ. 57) Εσείς θα την γνωρίσετε καλύτερα και στους δικούς σας χρόνους στην πορεία της ανάγνωσης...

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φλόγες στα Κύματα

Ο σύμβουλος του βασιλιά

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

Κεφάλαιο: Ghost writer, ή, αλλιώς συγγραφέας-φάντασμα...

ΣΤΟ ΧΑΚΙ - Διαβάζοντας βιβλία σύγχρονης ξένης λογοτεχνίας (Μέρος 5ο)