Διαβάζοντας βιβλία ευ ζην από τις εκδόσεις Ιβίσκος!


Γράφει η Κυριακή Γανίτη

''Διαβάζοντας βιβλία ευ ζην από τις εκδόσεις Ιβίσκος!"

Ο Σεπτέμβριος είναι εκείνος ο μήνας του χρόνου, που όχι μόνο σηματοδοτεί την ''επάνοδό'' μας στην καθημερινότητα μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές, αλλά μας βάζει στην άτυπη διαδικασία να αναθεωρήσουμε σκέψεις, στάση ζωής, μα και να θέσουμε νέους στόχους (το κατά πόσο αυτοί είναι εφικτά υλοποιήσιμοι είναι κάτι το διαφορετικό) και να εστιάσουμε σε τομείς που έχουμε αφήσει στην άκρη -κυρίως λόγω άλλων εξωτερικών παραγόντων- όπως είναι η αυτοβελτίωση, το ευ ζην, καθώς και το νοιάξιμο για τον εαυτό μας. Όχι! Αυτό το τελευταίο δεν είναι απαραιτήτως κάτι κακό. Μη βιαστείτε να προβείτε σε αυθαίρετα συμπεράσματα, βασισμένα σε λανθασμένες πεποιθήσεις, μα να σκεφτείτε ότι βελτιώνοντας τη δική σας ζωή και εαυτό, όλο αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και στις σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους γύρω σας. Σκεπτόμενη όλα αυτά, θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη περίοδος ώστε να σας προτείνω όχι ένα, αλλά δύο βιβλία της εν λόγω κατηγορίας, τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ιβίσκος. Τί λέτε; Πάμε να τα δούμε μαζί;

- Η πρώτη μου πρόταση είναι το βιβλίο ''Γίνε η Ferrari που Πάντα Ήθελες να Αγοράσεις", το οποίο υπογράφει ο συγγραφέας Μάνος Γεωργιάδης.

Περιγραφή:

Είσαι από εκείνους που κάθε Δευτέρα «ξεκινάς» τη γυμναστική; Υπάρχει εύκολος τρόπος να εντάξεις τη σωματική δραστηριότητα στη ζωή σου και θα τον ανακαλύψεις στα παραδείγματα, στις έγκυρες επιστημονικές μελέτες και στις πολυετείς έρευνες που θα βρεις στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις όντως να γυμνάζεσαι από αυτή τη Δευτέρα!

Θα κατανοήσεις πόσο απαραίτητη είναι η σωματική δραστηριότητα και ο αντίκτυπος που έχει στην ανθρώπινη συμπεριφορά, καθώς:

Επηρεάζει άμεσα κάθε ανθρώπινο σύστημα, την ψυχική διάθεση και τη γνωστική υγεία.
Βελτιώνει την ποιότητα των διαπροσωπικών σχέσεων.
Επιδρά στις διατροφικές αποφάσεις, το καρδιαγγειακό, το ορμονικό, το αναπνευστικό, το γαστροοισοφαγικό και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Επηρεάζει τον τρόπο που επικοινωνεί ο εγκέφαλος με όλα τα όργανα και ιδιαίτερα με το νευρικό και το πεπτικό σύστημα.
Κάνει το σώμα μας να ανταποκρίνεται καλύτερα στις κλιματικές προκλήσεις της εποχής μας.
Βελτιώνει αισθητά την ποιότητα αλλά και τη διάρκεια του ύπνου.

Κάνε τη γυμναστική συνήθεια εντάσσοντάς τη στην καθημερινή σου ρουτίνα. Μια συνήθεια που χρειάζεται μόλις 90 ημέρες για να εδραιωθεί, αλλά μπορεί να κρατήσει μια ζωή!

- Και η δεύτερη πρότασή μου είναι το βιβλίο ''Stop Overthinking" του συγγραφέα Nick Trenton, με το ιδιαίτερο σλόγκαν ''Μην το πολυσκέφτεσαι… αυτό το βιβλίο είναι για εσένα!".

Περιγραφή:

Ξεπέρασε τα αρνητικά μοτίβα σκέψης, μείωσε το άγχος και ζήσε μια ζωή χωρίς ανησυχίες.

Η υπερβολική σκέψη είναι η μεγαλύτερη αιτία δυστυχίας. Μην εγκλωβίζεσαι σε έναν ατέρμονο κύκλο σκέψεων. Εστίασε στο παρόν και κράτησε το μυαλό σου μακριά από πράγματα που δεν έχουν σημασία και δεν θα έχουν ποτέ.

Απελευθερώσου από την ψυχική φυλακή που εσύ έχεις δημιουργήσει.

Το Stop Overthinking είναι ένα βιβλίο που κατανοεί τι έχεις περάσει, την κουραστική κατάσταση στην οποία έχεις βάλει τον εαυτό σου με τις ατελείωτες σκέψεις και γιατί νιώθεις πως «χάνεις το μυαλό σου», όταν πέφτεις στην παγίδα του άγχους και του στρες.

Σταμάτησε να αγωνιάς για το παρελθόν και να προσπαθείς να ελέγξεις το μέλλον.

Με την καθοδήγηση του καταξιωμένου συγγραφέα Nick Trenton, σε αυτό το βιβλίο θα ξεπεράσεις αυτά τα εμπόδια ακολουθώντας λεπτομερείς και αποδεδειγμένα λειτουργικές τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να αναπρογραμματίσεις τον εγκέφαλό σου, να ελέγξεις τις σκέψεις σου και να αλλάξεις τις νοητικές συνήθειες σου.

Ήρθε η ώρα να ζήσεις μια ζωή, όχι χωρίς, αλλά με ελεγχόμενο άγχος και στρες!

Και τώρα μία μικρή συμβουλή από μένα (αν θέλετε την κρατάτε, αλλιώς την αφήνετε στην άκρη). Τα βιβλία αυτού του είδους λειτουργούν συνεπικουρικά κι όχι ως πανάκεια στην επίλυση του όποιου θέματος/προβλήματος μας απασχολεί. Αρκεί να βρούμε αυτά που μας ταιριάζουν. Εύχομαι, λοιπόν, κάποιο απ'αυτά, ή, και τα δύο να σας βοηθήσουν.

Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ιβίσκος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ήχος της απώλειας

ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΨΥΧΟΒΟΤΑΝΟ (ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Βαΐα Παπουτσή

Ο ΟΡΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ