Η ομπρέλα μου

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
Βιβλιοπρόταση για το καλοκαίρι!

Τίτλος: Η ομπρέλα μου

Συγγραφέας: Κατερίνα Βαγιωνάκη

Εικονογράφηση: Μαριώ Δασκαλάκη

Θεωρώ ότι όλοι κι όλες συμφωνούμε πώς δεν υπάρχει πιο ιερός και ισχυρός δεσμός από εκείνον μεταξύ των γονέων και των παιδιών τους. Η συγγραφέας Κατερίνα Βαγιωνάκη μέσα από το πρώτο της παραμύθι, με τίτλο ''Η ομπρέλα μου'' (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια) και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-4 ετών και άνω, μιλάει για τη μοναδική σχέση μεταξύ της μητέρας και του παιδιού. Ένα παιδικό παραμύθι γραμμένο σαν άλλο ποιηματάκι με ομοιοκαταληξία που θυμίζει παιδικό τραγούδι και υμνεί αυτήν την ύψιστη σχέση που δε μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο.

Περιγραφή:

Μία ομπρέλα γεμάτη πολύχρωμους κύκλους ακολουθεί καρτερικά ένα ρακούν που γυρνά συνεχώς σε διάφορους τόπους. Είναι εκεί σε κάθε εύκολη και δύσκολη στιγμή, έτοιμη να ανοίξει διάπλατα και να κρύψει μέσα της το μικρό ζωάκι, διώχνοντας από πάνω του κάθε αρνητική σκέψη. Τι γίνεται όμως όταν εκείνη πλημμυρίζεται από αγωνία;

Η συγγραφέας με ευγένεια, προσοχή και σεβασμό προσεγγίζει τις ψυχές και το μυαλό των μικρών παιδιών μέσα από μία μικρή, μεστή, διδακτική και συνάμα ψυχαγωγική ιστορία. Εύστοχα παρομοιάζει τη μητρική αγκαλιά και παρουσία της στη ζωή των παιδιών με μία ομπρέλα που όχι μόνο προστατεύει από οτιδήποτε κακό, αλλά προσφέρει ανιδιοτελή αγάπη! Παράλληλα χρησιμοποιεί οικεία και καθημερινά παραδείγματα, σύντομες προτάσεις, μεγάλη γραμματοσειρά, κατανοητό λεξιλόγιο, όπως και μία πολύχρωμη και εύθυμη εικονογράφηση από την κυρία Μαριώ Δασκαλάκη.

Εν ολίγοις, μιλάμε για ένα προσεγμένο και γλυκό παιδικό παραμύθι που μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και σας προτρέπω να το αναζητήσετε κι εσείς. Και μην ξεχνάτε! Έρχονται κι άλλες βιβλιοπροτάσεις για το καλοκαίρι!
Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Ιωάννα Σερίφη

Του φθινοπώρου... αναγνώσματα!

Το σημάδι της σταγόνας. Βιβλίο Β΄

Ας γνωρίσουμε την συγγραφέα Βαΐα Παπουτσή

ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΨΥΧΟΒΟΤΑΝΟ (ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)