Συνέντευξη με την συγγραφέα Ιωάννα Χατζηαντωνίου

Γράφει η Κυριακή Γανίτη

   Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας Ιωάννα Χατζηαντωνίου. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές κυκλοφορεί το βιβλίο της με τίτλο ''Ο ανιχνευτής barcode''. Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν,μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.

Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το βιβλίο σας με τίτλο ‘’Ο ανιχνευτής barcode’’. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό;

Ι.Χ. Σας ευχαριστώ πολύ. Στην νουβελέτα μιλάω για ένα τατουάζ  barcode που έχει κάθε άνθρωπος στο δεξί του καρπό το οποίο δίνει πληροφορίες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Ο κόσμος βιώνει μια φρίκη, μια καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια δικτατορία που τους κυβερνά. Πρέπει να δίνουν το παρόν όπου πηγαίνουν γιατί αλλιώς οι κυρώσεις θα είναι μεγάλες. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Ποια η πηγή έμπνευσης για την συγγραφή του βιβλίου σας; 

Ι.Χ. Η αλήθεια είναι ότι δεν επηρεάστηκα από τον κορωνοϊό και τα τσιπάκια. Το κείμενο είχε γραφτεί αρκετούς μήνες πριν την πανδημία. Είχα δει σε μια καφετέρια που πηγαίναμε για διάβασμα στην Θεσσαλονίκη στο διπλανό τραπέζι μια κοπέλα να έχει τατουάζ ένα barcode. Αμέσως σκέφτηκα να δίνει το χέρι της για πληρωμή σε σούπερ μάρκετ αντί για κάρτα. Να δίνει τα στοιχεία της και να μην χρειάζεται να μιλήσει για αυτά. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρώσετε την συγγραφή του; 

Ι.Χ. Δύο μέρες. Βγήκε αβίαστα και προσπαθούσα να αποτυπώσω στο χαρτί τις ιδέες μου γρήγορα για να μην τις ξεχάσω. Γι'αυτό κρατούσα σημειώσεις παντού. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Ποιο το πρώτο σας συναίσθημα όταν μάθατε πως το έργο σας διακρίθηκε καί βραβεύτηκε;

Ι.Χ. Αρχικά ένιωσα έκπληξη. Είναι πάντα ωραίο να δεις το γραπτό σου να διακρίνεται. Και έπειτα ένιωσα υπερήφανη που τα κατάφερα. Που θα διαβάσει ο κόσμος το κείμενό μου. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Θα συμμετείχατε ξανά σε επόμενο κάλεσμα των εκδόσεων για έναν ανάλογο διαγωνισμό;

Ι.Χ. Ναι,εννοείται. Είμαι πολύ ικανοποιημένη με τις εκδόσεις και τους διαγωνισμούς τους. 

EΡΩΤΗΣΗ 6: Σαν αναγνώστρια,τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

Ι.Χ. Δεν θεωρώ πως υπάρχει κάτι που δεν θα διάβαζα. Μου αρέσει από επιστημονική φαντασία μέχρι ακραίο ρεαλισμό. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Τέλος,έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι,μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια; Σε ποιο λογοτεχνικό είδος θα ανήκει;

Ι.Χ. Έχω ξεκινήσει ναι. Είναι στο χώρο της φαντασίας. Είναι για ένα μενταγιόν που διαφθείρει όποιον το φορέσει. Μια ομάδα νεαρών θα προσπαθήσει να γλιτώσει τον κόσμο από την καταστροφή. 

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.
Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Vivliovamon

Ι.Χ. Και γω σας ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να αρέσει το γραπτό μου στους αναγνώστες. 

Διαβάστε την κριτική μου για το βιβλίο εδώ:





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φλόγες στα Κύματα

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γιώργο Ζάννο

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΖΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ

Ευχές για Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

Το Σπασμένο Φυλαχτό