Πιες το τσάι σου, Σεμίραμις

Γράφει η Κυριακή Γανίτη
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Καθημερινά αναζητώ όλο καί κάτι διαφορετικό από τα βιβλία που διαβάζω. Μ'αρέσει η ποικιλία,γι'αυτό καί παίρνω το ρίσκο να βγω έξω απ'την ζώνη ασφαλείας μου,τουλάχιστον όσον αφορά τα βιβλία. Τυχαία; Μοιραία; Δεν ξέρω να σας απαντήσω με ειλικρίνεια,αλλά έφτασε στα χέρια μου ένα βιβλίο,από εκείνα που στο τέλος της ανάγνωσης με αφήνουν με τα πιο αντιφατικά συναισθήματα. Κάτι το οποίο,-για έναν οξύμωρο λόγο-,μου τα καθιστά τόσο ενδιαφέροντα. Ο λόγος για το δεύτερο μυθιστόρημα της συγγραφέως Μαρίνας Παπαγεωργίου,με τίτλο ''Πιες το τσάι σου, Σεμίραμις",που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κάκτος. 

Περιγραφή:

  Η Θάλεια είναι γέννημα θρέμμα της οδού Μ. Δεν μετακινείται, παρά μόνο για να πάει στο γραφείο του Βρασίδα Γκέκα και του Τέρη Χαμηλοθώρη, όπου εργάζεται. Η Θάλεια ζει με την αδελφή της, την Ερατώ. Οι γείτονες τις ονομάζουν «Μούσες της διπλανής πόρτας». Οι γείτονες που γελούν, τσακώνονται, χορεύουν, θορυβούν. Ο μισός τρίτος όροφος δεν έχει ησυχία. Ωστόσο, η Θάλεια κι η Ερατώ ζουν «στη σκοτεινή πλευρά του ορόφου». Κι ας μην ζει πια εκεί ο κύριος Κ…

Πιες το τσάι σου, Σεμίραμις
Καί η συγγραφέας βάζει την κεντρική της ηρωϊδας να μας προ(σ)καλεί να πιούμε μαζί της αυτό το τσάι καί να κάνουμε ένα νοερό ταξίδι στον χώρο των αναμνήσεων καί των συναισθημάτων που την σημάδεψαν καθ'όλη την διάρκεια της ζωής της. Με εξομολογητικό χαρακτήρα εν γένει η φύση των ιστοριών που θα μας διηγηθεί,θα μοιάζουν σαν άλλα κινηματογραφικά καρέ με την απαραίτητη παρουσία των λοιπών δευτεραγωνιστών. 

Πιες το τσάι σου, Σεμίραμις
Γιατί...
τα χρόνια περνούν...
κάποιοι άνθρωποι ''φεύγουν'' κι άλλοι ''έρχονται'' για να πάρουν την θέση τους...
τα παιδικά τραύματα μας ακολουθούν μία ζωή...
η αγάπη δεν ''παύει'' όσο κι αν αυτό νομίζουμε...
η ενηλικίωση έρχεται πάντα στην ζωή μας,όσα χρόνια κι αν περάσουν...

Πιες το τσάι σου, Σεμίραμις
γιατί η ζωή είναι γλυκόπικρη,μα πάντα επικρατεί το πρώτο συνθετικό καί μόνο έτσι συνηθίζεται αυτή της η αίσθηση...

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΑΚΤΟΣ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λάχεσις

Η κόρη της λήθης

Ο δρόμος των αυτοκρατόρων

Ας γνωρίσουμε την ποιήτρια Μαρία Σταυροπούλου

Οι συγγραφείς Ελένη Αποστολάτου & Ελευθερία Μαυρίδου (aka Ellaria Black) μας μιλούν για τους ''Κανόνες του Δράκου''